Ratrak Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 (edytowane) Czołem wszystkim forumowiczom; w planach zawodowych pojawiło się okienko pozwalające wyskoczyć na początku marca na 5 nocy do Austrii. Teraz nasuwa się pytanie, gdzie pojechać? Wziąłem na tapet SkiAmade i Zillertal, teraz pora podjąć ostateczną decyzję i coś zarezerwować. Plusem SkiAmade wydaje się być to, że bliżej z Polski (w kontekście powrotu po nartach to dość ważne), zaś Zillertal plusuje większymi wysokościami n.p.m. (w pierwszej połowie marca może mieć to znaczenie), a także z tego co mi się wydaje można ustawić nocleg tak, by wcale nie dotykać samochodu w trakcie urlopu. Różnica w cenie skipassu niewielka - 284e SkiAmade - 257e Zillertal. Dajcie znać jak to widzicie, gdzie w danym terminie lepiej zarówno pod względem narciarskim jak i organizacyjnym. 🙏🏻 Pozdrowienia! Edytowane 21 Luty 2022 przez Ratrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Oba rejony podobne pod względem narciarskim, Zillertal też leży dość nisko. Jak nie lubisz ewentualnej ciapy to wybierz wyżej położone ośrodki w Tyrolu - Ischgl , St.Anton lub dolina Ötztal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Zillertal przy dużym cieple ma alternatywę w postaci lodowca HIntertux na końcu doliny, na którym można się wyjeździć. W SKiAmade na Dachsteinie mało tras, raczej hobbystycznie tam można zawitać. Jeśli tylko te 2 ośrodki wchodzą w grę, to Zillertal dla mnie byłby lepszym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 21 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Dziękuję za odpowiedzi. Szukałem w Otztal i Ischgl, ale z noclegami problem - jadę sam i jest ciężko z jednoosobowymi pokojami itd. Ale powalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 59 minut temu, Ratrak napisał: jadę sam i jest ciężko z jednoosobowymi pokojami i zobacz to https://www.jaegerhof-zams.at/en/book-online/ świetnie nadaje się do zrobienia małego safari szybki dojazd do ośrodków St.Anton Ischgl Fiss-Ladis-Serfaus a u drzwi hotelu dolna stacja kolejki do małego ale fajnego Venet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lb2635 Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Początek marca już za tydzień, jak wejrzysz na kamerki i ilość śniegu, oraz pogodę na najbliższe dni w wybranym dowolnym ośrodku, to tylko kataklizm może to zmienić. Ja w podobnym terminie szukam czegoś w Kitzbuehel,- bliżej niż Ischgl gdzie byłem dwa lata temu, i szybszy dojazd. Śniegu tam nie brakuje, a co chwile jeszcze świeży dopada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Żeby Ci troszkę utrudnić...ja bym brał Kitzsteinhorn/Kaprun Wysoko położone,chyba najwięcej śniegu, chyba najbliżej i w Kaprun dużo kwater. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi