drklos Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 Dzień dobry Mam opłacony piękny 6 osobowy apartament w Szczyrku na ul Szkolnej w terminie 05.01-08.01.2022 dla narciarzy. Rezerwacja opłacona przez Booking..com, niestety z powodu zarażenia Covidem całej rodziny nie mogę tam pojechać. Odsprzedam pobyt w apartamencie po cenie, jaką zapłaciłem 2550 PLN. Apartament Słoneczna Góra-Dream Apart. https://www.booking.com/hotel/pl/dream-apart-sloneczna-gora.pl.html?aid=1250365;label=olr%3ACjwKCAiAzrWOBhBjEiwAq85QZ-0vgrPYQoy5GmU2-ZEPkrtHV_VANoEuBHQE9VP2ZAr3O9gX3IgCZxoCqHAQAvD_BwE;sid=6ffca076d9256285c8011e31511f9900;checkin=2022-01-06;checkout=2022-01-07;dest_id=-532039;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1640900435;srpvid=76b6986873fb0037;type=total;ucfs=1&#no_availability_msg W przypadku zainteresowania proszę o kontakt mailowy drklos@wp.pl lub telefoniczny 602476963 Dariusz Kłos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 2.5 koła za 3 noce w Scyrku?! Grubo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 8 minut temu, laryzbyszko napisał: 2.5 koła za 3 noce w Scyrku?! Grubo... przeciez w takiej cenie to mozna miec apartament w alpach 🙃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 No ale jechać na trzy dni w Alpy to trochę lipa, szczególnie jak mieszkasz w Warszawie albo dalej na północ 😛 tak czy siak cena z kosmosu, rok temu w szczyrku za 6 noclegow z wyżywieniem w hotelu z basenem płaciłem niecałe 1800 PLN. Ofertę znalazłem na Grouponie trzy dni wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 Godzinę temu, Hextor napisał: No ale jechać na trzy dni w Alpy to trochę lipa, szczególnie jak mieszkasz w Warszawie albo dalej na północ 😛 Za tyle to da się (może nie w najwyższym sezonie) wynająć mieszkanie w Alpach na tydzień. Ja tam wolę tydzień w Alpach niż 3 dni w Szczyrku, ale co kto lubi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 10 godzin temu, laryzbyszko napisał: 2.5 koła za 3 noce w Scyrku?! Grubo... Nie wiem po co komentujecie ceny noclegów, które ktoś zapłacił i sobie wybrał? Każdy ma swój rozum i swoje preferencje. Taka cena za taki poziom jest normalna. To jest cena za 6 osób. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 To jest kwatera o wysokim standardzie i cena jest do tego adekwatna. Rzeczywiście jest to porównywalne z cenami alpejskimi, ale to już kwestia osobistych preferencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 To może trzy grosze ode mnie, bez komentowania tego konkretnego przypadku. Ceny noclegów w polskich górach już od jakiegoś czasu niewiele odbiegają od cen w Alpach, a w szczycie sezonu nie odbiegają w ogóle. Intuicyjnie można wyczuć, że coś tu jest nie tak, skoro w znacznie bogatszych krajach opłaca się prowadzić ten biznes za takie ceny jak w Polsce, to jak bardzo musi być to opłacalne u nas. O cenach karnetów nie ma co wspominać, bo było to wałkowane wielokrotnie. Tak więc, mamy karnety droższe niż w Alpach (cena/jakość), noclegi w cenach porównywalnych, zarabiamy kilkukrotnie mniej niż Austriacy czy Niemcy, a potem w sezonie kolejki do wyciągów na pół godziny stania, a znaleźć wolną kwaterę graniczy z cudem. Tak więc jest popyt są efekty. Moim zdaniem na razie daleko do granicy bólu. Może jak karnet dwugodzinny będzie kosztował 200 zł:))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 No przecież każdy może wybudować sobie fajną "kwaterę", hotel czy ON i zostać bardzo bogatym w krótkim czasie skoro to taki "miód"....zachęcam.. A ceny? ...skoro są takie ceny to znaczy że jest na to klient - wszystko. Dlaczego ktoś ma sprzedać "dobe" za 300zł jak może za 600.. bo was lubi? Tęsknicie za Funduszem Wczasów Pracowniczych z całym dobrodziejstwem systemu i coraz bardziej to widać i słychać.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 10 godzin temu, laryzbyszko napisał: 2.5 koła za 3 noce w Scyrku?! Grubo... 3 noce, 6 osób - 2.500:3 noce: 6 osób = 139 PLN/noc/os (ok. 30 EUR/noc) - można na pewno taniej, ale biorąc pod uwagę okres, standard, to IMHO, jakoś strasznie grubo nie jest... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 44 minuty temu, MarioJ napisał: Nie wiem po co komentujecie ceny noclegów, które ktoś zapłacił i sobie wybrał? Każdy ma swój rozum i swoje preferencje. Taka cena za taki poziom jest normalna. To jest cena za 6 osób. Ja ze swojej strony dodam, że na tę cenę składa się dola dla operatora nieruchomości, dola dla booking, podatek od wynajmu, sprzątanie końcowe, opłata za media i czynsz, ewentualne koszty remontu, bo zdarza się, że po wyjeździe Hunów mieszkanie nadaje się do remontu, z wymianą łóżek włącznie, czy zakupem skradzionej armatury, o sztućcach nie wspominając. Pewnie dla właściciela zostaje z tej kwoty jakieś 40%. Czy to dużo za wysoki standard? Niech każdy sam sobie odpowie. W lepszej lokalizacji ceny są jeszcze wyższe, a wolnych miejsc brak. Mam apartament, w okolicach COS, nie wynajmuję go, ale u sąsiadów cena w okresie świąteczno-noworocznym osiąga 1000 PLN za dobę za apartament mogący pomieścić 6-8 osób. Na booking wolnych miejsc brak. To popyt decyduje o cenie, a jak widać nie każdy chce się gnieździć przy czterech osobach w klitce kilkunastometrowej z mikroskopijna łazienka, z aneksem kuchennym w postaci dwóch palników gdzieś na klatce schodowej, gdzie cena od osoby waha się w granicach 80-100 PLN od osoby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 4 godziny temu, MarioJ napisał: Nie wiem po co komentujecie ceny noclegów, które ktoś zapłacił i sobie wybrał? Każdy ma swój rozum i swoje preferencje. Taka cena za taki poziom jest normalna. To jest cena za 6 osób. Wiadomo dla jednych normalna dla innych nie, jednak moze warto komus otworzyc komus oczy, ze za 25-35euro za dobe od osoby mozna pojechac w Alpy i mieszkac w podobnych warunkach a stoki miec nieporownywalne. Nie wszyscy sa tego swiadomi. Co wiecej moze jak zoabcza ze takie ceny w Szczyrku to pomysla ze w Alpach jest na pewno 2 razy drozej. Nic bardziej mylnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 Dobra,czytam wszystkie posty..marzy mi się wyjazd w Alpy….niestety tylko w okresie świąteczno-noworocznym.Do Szczyrku mam 15min.samochodem Ale już się wyleczyłem z jazdy tam. Wracając do Alp….są oferty na takie wyjazdy kilkudniowe z wyżywieniem,basenem itp? Aaaa…nie za miliony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 2 godziny temu, Turnplayer napisał: Wiadomo dla jednych normalna dla innych nie, jednak moze warto komus otworzyc komus oczy, ze za 25-35euro za dobe od osoby mozna pojechac w Alpy i mieszkac w podobnych warunkach a stoki miec nieporownywalne. Nie wszyscy sa tego swiadomi. Co wiecej moze jak zoabcza ze takie ceny w Szczyrku to pomysla ze w Alpach jest na pewno 2 razy drozej. Nic bardziej mylnego. Podaj proszę jakieś namiary na takie kwatery w Alpach w takim standardzie w cenie 25-35 eur od osoby w okresie świąteczno-noworocznym… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 Chyba trzeba patrzeć na to z 2 stron jednocześnie - jakość kwatery i jakość oferty narciarskiej. Dopiero wypadkowa tych 2 rzeczy pozwala na ocenę. Super apartament +6 wątpliwe warunki narciarskie czy dobre warunki narciarskie+ apartament na dobrym poziomie za 25-35 EUR. Każdy sam oceni co jest dla niego ważniejsze i wybierze to co mu pasuje. Popularne miejscówki+dobry standard app. w PL to koszt porównywalny z tym co oferują uznane miejscówki w AU czy IT, tyle że trzeba szukać na kilka miesięcy wprzód a nie czekać na Lasta na Bookingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi