tomaszputaj Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 Cześć, Planuję wyjazd do Szwajcarii na początku Grudnia. Czy ktoś ma informacje w jaki sposób liczone są 4 doby po których muszę zrobić drugi test, jeżeli jestem niezaszczepiony? czy liczą się godziny wjazdu na teren Szwajcarii, czy rozpoczęte doby. dla przykładu: Wjeżdżam do CH w piątek o godzinie 19, nartuję sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek i muszę do 19 opuścić granice jeżeli nie chcę robić drugiego testu? Czy piątek liczony jest jako pierwsza doba, a poniedziałek jako czwarta? pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPascal Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 34 minuty temu, tomaszputaj napisał: Cześć, Planuję wyjazd do Szwajcarii na początku Grudnia. Czy ktoś ma informacje w jaki sposób liczone są 4 doby po których muszę zrobić drugi test, jeżeli jestem niezaszczepiony? czy liczą się godziny wjazdu na teren Szwajcarii, czy rozpoczęte doby. dla przykładu: Wjeżdżam do CH w piątek o godzinie 19, nartuję sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek i muszę do 19 opuścić granice jeżeli nie chcę robić drugiego testu? Czy piątek liczony jest jako pierwsza doba, a poniedziałek jako czwarta? pozdrawiam Tomek Nie wiem jak liczą, ale tu piszą o drugim teście w przeciągu 4-7 dni, więc spokojnie się zmieścisz: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html 4-7 days after arrival: A few days after your arrival, you will need to get another PCR test or rapid antigen test in Switzerland. This test result must be reported to the canton within 2 days in the form of a COVID test certificate or positive test result. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi