sstar Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 11 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Trasa jest skutecznie zamknięta. Nie widziałem chętnych. To, że jest biała, nie znaczy, że da się zjechać. Ale nie wiem na pewno. Jest śnieg to da się zjechać, to nie jest pierwszy opad, wtedy co innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKr Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 (edytowane) On 3/19/2022 at 1:24 PM, KKr said: Z Twoich zdjęć wygląda na "przejezdną" nieoficjalnie. Jak jest naprawdę? Na dole jeszcze jakieś resztki śniegu którymi da się przedostać z Bieńkuli do gondoli, czy dół już wytopiony całkiem? Dzięki Odpowiadając na moje pytanie, Bieńkula jeszcze akceptowalnie "przejezdna", po śladach widać że inni też nią czasem jedżą. Da się wrócić do gondoli bez odpinania nart. Oczywiście przyjemność zjazdu zależna od tego co kto nazywa przyjemnością, duże muldy które są już bardzo mocno utwardzone naprzemiennymi dodatnimi i ujemnymi temperaturami. Edytowane 21 Marzec 2022 przez KKr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 14 godzin temu, Szymonidius napisał: Dzisiaj miał być Poniwiec, ale pod wpływem postu Marcina wygrała Czantoria🙂 I to był dobry wybór. Parking darmowy pod samą kolejką nawet o 11 godzinie. Ludzi mało, większość bez nart😉 Jazda bez kolejki. Warunki wiosenne, ale w cieniu jeszcze twardo. Kilka zjazdów Faturką, potem już do końca jazda na czerwonej i 4 godzinki minęły jak z bicza strzelił🙂 Movie002.mp4 Jeśli Szczyrk zrobi faktycznie sezonówkę > 2000 zł, wracam m.in. na Czantorię na przyszły sezon. To znakomita góra, choć wymagające lekkich inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 14 minut temu, KKr napisał: Odpowiadając na moje pytanie, Bieńkula jeszcze akceptowalnie "przejezdna", po śladach widać że inni też nią czasem jedżą. Da się wrócić do gondoli bez odpinania nart. Oczywiście przyjemność zjazdu zależna od tego co kto nazywa przyjemnością, duże muldy które są już bardzo mocno utwardzone naprzemiennymi dodatnimi i ujemnymi temperaturami. Po prostu zjazd jak dla skiturowców - po śladach i po nierównym. Jeden lubi, drugi nie. Ja... lubię, ale mi czasem nart zjazdowych szkoda. Więc nie jeżdżę (raczej) zamkniętymi trasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 Szklarska cudnie, normalnie jutro o tej porze… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 Narty przygotowane. Który zestaw? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 Wstępnie w planach: Czwartek 24.03.2022 - Słotwiny Tabaszewskiego (karnet 8-12 za 40zł) Piątek 25.03.2022 - Kasina Ski Może ktoś się wybiera? 🤔 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 To już moja ostatnia relacja z Czantori ,no chyba że będą kręcić za tydzień po naszym przyjeździe z prawdziwych gór. Rano trzymało przez godzinkę później miękko , wiosennie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 23 hours ago, sstar said: Szklarska cudnie, normalnie jutro o tej porze… Daj znać jak było, bo na dole dziś 17 stopni więc nie wiem czy coś tam się utrzyma do weekendu. A planuję jechać więc śledzę warunki na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 23 godziny temu, sstar napisał: Narty przygotowane. Który zestaw? Zestaw szeroki pod butem będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 Godzinę temu, MichalR napisał: Daj znać jak było, bo na dole dziś 17 stopni więc nie wiem czy coś tam się utrzyma do weekendu. A planuję jechać więc śledzę warunki na bieżąco. Temperatury podane na stronie Szklarskiej można włożyć między bajki. Dziś jest 10st C na dole, a nie 17. Co nie zmienia faktu, ze robi się niekorzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 Daje znać. Rekonesans w godz 17-18. Twardo. W miarę. Ratrak. Dużo przetarć. Oznaczonych. Jedna przecinka na dzidę na dole. Tyle. Do weekendu da radę Lola. Choć dół może puścić. PS dużo fotek beware po płaskim. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 (edytowane) Lika racja z tymi pejzażami z oddali. PS info Edytowane 22 Marzec 2022 przez sstar 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 1 godzinę temu, sstar napisał: Lika racja z tymi pejzażami z oddali. PS info Coś na wzór widoku na Tatry wjeżdżając od strony Chochołowa. Qrna, kolejny ciekawy punkt na górskiej mapie Polski do eksploracji latem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 6 minut temu, lika napisał: Coś na wzór widoku na Tatry wjeżdżając od strony Chochołowa. Qrna, kolejny ciekawy punkt na górskiej mapie Polski do eksploracji latem. Jak wjeżdżasz od Nowego targu tez niezłe. Np przez bialke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 W drodze powrotnej za Jelenią Górą przy tej pogodzie widoczna Śnieżka, o Kopie w Karpaczu nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 5 minut temu, lika napisał: W drodze powrotnej za Jelenią Górą przy tej pogodzie widoczna Śnieżka, o Kopie w Karpaczu nie wspomnę. Śnieżka z każdej strony jak na Lubawkę jedziesz przed i za Kamienna. ps Taterki gdy przez Szaflary, Gron, Bukowinę… 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 CapitalFoto😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Łapcie foto Śnieżki z poniedziałku, lot WRO-FRA. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 (edytowane) 53 minuty temu, grimson napisał: Łapcie foto Śnieżki z poniedziałku, lot WRO-FRA. Pieknie kotły widać. Śnieżka po lewej. W głębi Studicni. Widać Lucni. Kto leciał? Edytowane 23 Marzec 2022 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Jak codzien Fresh Track SMR po mojemu. Warunki idealne od wielu dni. Ale czuć że cieplej. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 38 minut temu, christof napisał: Jak codzien Fresh Track SMR po mojemu. Warunki idealne od wielu dni. Ale czuć że cieplej. Poczekaj, doczekamy czasów, że stacja za "wejście" na teren (skitury) zacznie pobierać bilet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Mam sezonowke wiec mi to lotto jestem zjazdowcem a skitury to (BARDZO) mila odmiana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 3 godziny temu, sstar napisał: Pieknie kotły widać. Śnieżka po lewej. W głębi Studicni. Widać Lucni. Kto leciał? Ja. Wracam ta sama trasa w piątek, czaje się na Szklarska Porebe z lotu ptaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Na Słotwinach już strój narciarsko-plażowy (narciarze przy kasie). 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi