Maria Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 Stoh (taka góra) jest w Słowacji. Śliski jak cholera - gliniasta gleba. Wróciłam stamtąd kiedyś umazana jak nieboskie stworzenie . Tak ślisko, że można by po tej glinie na nartach jeździć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 5 godzin temu, Lexi napisał: ..nie wiem skąd w Polakach przeświadczenie ze jak już ktoś do nich "gębę" otworzy to na pewno go obraża albo przynajmniej atakuje lub zaczepia ....... nawet jak do kogoś na stoku/kanapie zagadnę to jakiś "wypłoszony" przeważnie ...smętne to Tez zagaduje. Różnie bywa. Ostatnio zagadnąłem jak się okazało Docenta Wajde z małżonka, on znany na DS instruktor wspinaczki, ona instruktorka narciarska. Najgorzej nie było, mam zaproszenie na kawę na Grunwald, we Wrocku, tam mieszkają. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 Godzinę temu, sstar napisał: Tez zagaduje. Różnie bywa. Ostatnio zagadnąłem jak się okazało Docenta Wajde z małżonka, on znany na DS instruktor wspinaczki, ona instruktorka narciarska. Najgorzej nie było, mam zaproszenie na kawę na Grunwald, we Wrocku, tam mieszkają. Tak "głęboko" to sie nie "zaprzyjaźniłem" z nikim ...ot czasem pare słów o pogodzie i innych "pierdołach" - sam zawsze jestem wiec do ludzi czasem sie odezwę żeby język poćwiczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 6 godzin temu, Lexi napisał: ..nie wiem skąd w Polakach przeświadczenie ze jak już ktoś do nich "gębę" otworzy to na pewno go obraża albo przynajmniej atakuje lub zaczepia ....... nawet jak do kogoś na stoku/kanapie zagadnę to jakiś "wypłoszony" przeważnie ...smętne to Ja tam chętnie gadam na kanapie. Mam pozytywny stosunek do otoczenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 7 godzin temu, sstar napisał: Stok? Ale który?? Konkretnie Stok (przy Hotelu Stok): to taka równa i szeroka płyta, ale ciekawsza niż Nowa Osada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 (edytowane) 25 minut temu, Lexi napisał: Tak "głęboko" to sie nie "zaprzyjaźniłem" z nikim ...ot czasem pare słów o pogodzie i innych "pierdołach" - sam zawsze jestem wiec do ludzi czasem sie odezwę żeby język poćwiczyć.. Ja wyhaczam co ciekawsze egzemplarze. Tak poznałem Franka Rzasa na Harendzie, Kacpra Tekieli w drodze do Murowanca, sami celebryci. PS a z Wajdami, to była okazja potem przy stole po jeździe usiąść, choć się rozdzielilismy na stoku, wiec taka dogrywka. Edytowane 31 Marzec 2022 przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 46 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Konkretnie Stok (przy Hotelu Stok): to taka równa i szeroka płyta, ale ciekawsza niż Nowa Osada. Loooo boziu, bardziej nudnego stoku chyba w Beskidach nie ma...Jakiś miesiąc temu zrobiliśmy objazd po Wislanskich stokach, na tym spędziliśmy chyba całe 30 minut...Nowa Osada jak dla mnie 10 razy ciekawsza ale każdy ma swoje gusta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 (edytowane) 31 minut temu, sstar napisał: Ja wyhaczam co ciekawsze egzemplarze. Tak poznałem Franka Rzasa na Harendzie, Kacpra Tekieli w drodze do Murowanca, sami celebryci. PS a z Wajdami, to była okazja potem przy stole po jeździe usiąść, choć się rozdzielilismy na stoku, wiec taka dogrywka. To czemu ze mną dziś nie jedziesz do Val Gardeny?Miałbyś okazję usiąść przy stole z przekąskami z Innerhoferem i Vinatzerem,wzbogacić kolekcję celebrytów...Jeszcze możesz wsiąść na A4 w Gliwicach... Edytowane 31 Marzec 2022 przez lski@interia.pl 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 24 minuty temu, lski@interia.pl napisał: wzbogacić kolekcję celebrytów.. Już widzę jak Tadek wiesza ich głowy na ścianie 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 27 minut temu, lski@interia.pl napisał: To czemu ze mną dziś nie jedziesz do Val Gardeny?Miałbyś okazję usiąść przy stole z przekąskami z Innerhoferem i Vinatzerem,wzbogacić kolekcję celebrytów...Jeszcze możesz wsiąść na A4 w Gliwicach... A wiesz, ze nawet pomyślałem o tym jak ogłosiłem wyjazd do VG, ale niestety proza życia wyglada tak, ze mogę coś wyciąć w poniedziałek rano i basta:-( czyli skitury gdzieś koło p. Okraj… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ja tam chętnie gadam na kanapie. Mam pozytywny stosunek do otoczenia. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: To czemu ze mną dziś nie jedziesz do Val Gardeny?Miałbyś okazję usiąść przy stole z przekąskami z Innerhoferem i Vinatzerem,wzbogacić kolekcję celebrytów...Jeszcze możesz wsiąść na A4 w Gliwicach... Myślę Zbyszku że kolega sprawdza pogodę na narty kajsik indziej niż Ty... no chyba że idzie to strikcie celebrycko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2022 7 minut temu, marcinn napisał: Myślę Zbyszku że kolega sprawdza pogodę na narty kajsik indziej niż Ty... no chyba że idzie to strikcie celebrycko Ja pogody nie sprawdzam, mam czas, jadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Powrót zimy do Wisły Stacja Skolnity wznawia jazdę dla narciarzy 3 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Szczyrk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Taki warun a oni zamykają 4 i konserwacja, zostają skitury… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 (edytowane) 2 godziny temu, surfing napisał: Szczyrk Na górze słabiej na razie. Ledwo pare cm, ale sypie. Od Hali mozna troche freeride poczuc tyle, że bardzo mokry. Jedynka zamknięta. Temperatura dol -1 Hala -2 Edytowane 1 Kwiecień 2022 przez christof 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Godzinę temu, sstar napisał: Taki warun a oni zamykają 4 i konserwacja, zostają skitury… Można jeszcze śmignąć po sąsiedzku do Harrachova. No i znów jest super na biegówki. Ech, szkoda, że wolnego brak ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 54 minuty temu, tanova napisał: Można jeszcze śmignąć po sąsiedzku do Harrachova. No i znów jest super na biegówki. Ech, szkoda, że wolnego brak ... Oni tez do 3 niby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Godzinę temu, christof napisał: Na górze słabiej na razie. Ledwo pare cm, ale sypie. Od Hali mozna troche freeride poczuc tyle, że bardzo mokry. Jedynka zamknięta. Temperatura dol -1 Hala -2 Weekend zapowiada się skromnie. Liczyłem na okazjonalne otwarcie Pośredniego i Soliska, ale ceny na Gopass sugerują coś odwrotnego. Pora wyciągać narty z bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 51 minut temu, lika napisał: Weekend zapowiada się skromnie. Liczyłem na okazjonalne otwarcie Pośredniego i Soliska, ale ceny na Gopass sugerują coś odwrotnego. Pora wyciągać narty z bagażnika. Bedzie zjazd na Solisko, ale bez Pośredniego. Nawet talerzyk nie będzie działał z tego co piszą 😔. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 2 godziny temu, sstar napisał: Oni tez do 3 niby. Skąd takie info? Na stronie mają, że do Wielkanocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 3 hours ago, tanova said: Można jeszcze śmignąć po sąsiedzku do Harrachova. No i znów jest super na biegówki. Ech, szkoda, że wolnego brak ... Na dole to wygląda super, niestety na górze już niekoniecznie, od wczoraj trzyma mgła, nic nie widać. Dodatkowo w weekend ma mocno wiać na górze więc może się okazać że Karkonosz nie będzie jeździł. Ostrzyłem sobie zęby na ten śnieg ale przy tak niepewnej pogodzie jazda 500km w jedną stronę nie ma sensu. Zobaczymy co będzie po 15.04, wtedy kończy się przerwa techniczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 59 minut temu, MichalR napisał: Zobaczymy co będzie po 15.04, wtedy kończy się przerwa techniczna. Musiałaby się ta pogoda utrzymać do 15-go a już powrót ciepła zapowiadają. Szanse na re-otwarcie dla narciarzy moim zdaniem zerowe. Ośrodki normalnie podchodzące do tematu śnieżenia mają otwarte: -Harrachow została 1 trasa -Jańskie czynna 1 trasa do dołu z 3 opcjami (trudno to nazwać 3 trasami) Został Spindl gdzie na dzisiaj nawet czarna jest czynna. Aktualne temperatury i opad coś tam podtrzyma, ale do Wielkanocy dociągnie Spindl i Jańskie. Reszta ma nikłe szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi