moruniek Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Dziś kolejne miłe spotkanie na stoku z @marekbtli jego żoną. Samej jazdy niewiele, bo i konieczność powrotu do domu (przez chwilę nie będę Was męczył swoimi relacjami). Warunki na stoku nico inne, niż wczoraj. Na głównym stoku, korzystając ze sporego mrozu, dosypali trochę śniegu. Było twardo, ale wolniej niż wczoraj. Na Słotwince, beton. Ludzi sporo, Słotwinkę otworzyli specjalnie dla mnie już o 8:45 (oczywiście żartuję, z tym specjalnie dla mnie, po prostu zareagowali na napór ludzi). Warunki bardzo dobre. Tak to przygotowali. Pełna lampa, cały czas. Tu otwierają dla mnie Słotwinkę😉 (jak robiłem zdjęcie, kanapy jeszcze stały, dojeżdżam do bramek, włączyli). A tak przy niedzieli, cerkiew w Złockie (będąc w okolicy warto je odwiedzić, poczytać o historii okolicznej ludności). 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 12 godzin temu, moruniek napisał: Słotwiny Arena teraz. Jest mróz. My za tydzień. Nie wiem jak z nogą, ale jakby co to winko grzane 🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Czarna Góra warunki dziś dobre rano na wszystkich trasach, kolejki duże, jakieś 20 min. stania. Dziś pierwszy raz bylem na wyciągu proca ( tak szybko telerzykiem nigdy wcześniej nie jechałem;-) ) Po powrocie ok 14 na trasę B jakaś masakra- muldy, odsypy. Na trasach przy żmiji było dużo lepiej. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 33 minuty temu, Michas222k napisał: Czarna Góra warunki dziś dobre rano na wszystkich trasach, kolejki duże, jakieś 20 min. stania. Dziś pierwszy raz bylem na wyciągu proca ( tak szybko telerzykiem nigdy wcześniej nie jechałem;-) ) Po powrocie ok 14 na trasę B jakaś masakra- muldy, odsypy. Na trasach przy żmiji było dużo lepiej. Na C,D, E i F jest zawsze luźniej. Bo tam działa zwykła kanapa/ orczyk, a nie medialna Luxtorpeda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 1 minutę temu, grimson napisał: Na C,D, E i F jest zawsze luźniej. Bo tam działa zwykła kanapa/ orczyk, a nie medialna Luxtorpeda. Tak ale trasa A nawet do godziny 16 była całkiem ok, to można tłumaczyć trudnością trasy, mniejsza liczbą narciarzy i umiejętnościami tych narciarzy... Dziś do wyciągu na żmije a nawet do procy też były kolejki i to niemałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 17 minut temu, Michas222k napisał: Tak ale trasa A nawet do godziny 16 była całkiem ok, to można tłumaczyć trudnością trasy, mniejsza liczbą narciarzy i umiejętnościami tych narciarzy... Dziś do wyciągu na żmije a nawet do procy też były kolejki i to niemałe. Na A pierwsze 200m jest ciekawe, potem robi się normalnie. Na tej trasie, nieratrakowanej po nocnej dostawie świeżych 20cm białego widziałem jadące pługiem dzieci w styczniu tego roku 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Śląsk ruszył na ferie - ratuj sie kto może !!!!!!... Zawoja godzina 12 - nie zaparkujesz bliżej niż 1km od mniejszych wyciągów...od Mosornego 3 km.. Zapomnij o zaparkowaniu w pobliżu wejścia na jakikolwiek szlak turystyczny (poza kilkoma "ściśle tajnymi" miejscówkami ). Nie wiem co sie dzieje na szlakach ale pewnie dramat skoro nawet na dzikich leśnych duktach spotykam ludzi których z reguły tutaj nie ma.. 1 1 3 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 masakra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 (edytowane) 17 minut temu, Lexi napisał: Śląsk ruszył na ferie - ratuj sie kto może !!!!!!... Czy ja dobrze widzę, że ten wąż to kolejka to talerzyka, który ma może w porywach 300 metrów? To jest Wojtek Zawoja? Edytowane 13 Luty 2022 przez tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 2 minuty temu, tresor napisał: Czy ja dobrze widzę, że ten wąż to kolejka to talerzyka, który ma może w porywach 300 metrów? To jest Wojtek Zawoja? ..dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 2 minuty temu, Lexi napisał: ..dokładnie Dlaczego ludzie sobie to robią?;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 (edytowane) Suche Ski,dzisiejsza niedziela.Tylko impreza sportowa jest w stanie mnie ściągnąć w weekend na Podhale,ale nie było tragicznie.Ciepło w pełnym słońcu,ale pod nogą idealny beton,wytrzymał do końca.Śniegu dużo.Parkingi pełne,ale dało się stanąć.Jedne zawody,drugie zawody snowboardowe i multum szkółek-a jednak kolejki umiarkowane,nie takie jak w Zawoi,choć na stoku trzeba było się pilnować lub startować na odgrodzonym... Edytowane 13 Luty 2022 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 5 minut temu, tresor napisał: Dlaczego ludzie sobie to robią?;) Albo takie....auto zaparkowane w poprzek drogi - 50m dalej jest wielki parking (kilka szlaków tam idzie), niestety nikt tam już nie wjedzie i nie zaparkuje ... 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 4 minuty temu, lski@interia.pl napisał: pod nogą idealny beton,wytrzymał do końca ..a noga? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Długo rozpatrywałem niedzielny wyjazd, do poćwiczenia parę elementów z córką - nie do szaleństw. Początek ferii śląskich przeraża mnie jako mieszkańca tego województwa, po konsultacji z córką strzelamy - Czarny Groń od Pingwina. Prognoza pogody zacna, ale zapewne każdy z was podobną może się pochwalić: Na miejscu przed startem ośrodka, Ski-Busy z parkingu uwijają się w pocie czoła. Jestem zafascynowany tymi pojazdami i ich kierowcami. Ile osób można zmieścić w czymś takim? 20?30? dołóżcie jeszcze kilkunastu narciarzy Ruszamy na górny odcinek, trzy zjazdy czerwoną to wszystko co dzisiaj wysiłku od Siebie, dziś inne priorytety. Od góry niemal cały dzień twardo, tzw. beton. Dużo tzw. cukru/kaszy? (jak wy to określacie?) w newralgicznych punktach przy dolnych stacjach, w lesie. SnowPark dziś bez nadzoru, parę hopek w międzyczasie na niższych górkach udało się pokonać. A z góry takie tam widoki na Beskid Niski: Kolejki? Przez pierwsze dwie godziny brak. Góra w trzeciej godzinie na 5-6 minut, dół jak na zdjęciu. Na zbiegu "objazdówki" przez las (pozwala ominąć stromy początek Czerwonej) i jedynki wiadomo - odsypy. Ale przy odpowiedniej prędkości do śmignięcia na jednym wdechu. Dantejskich scen, walk z siłami natury prawie wogule nie stwierdzono. Na koniec ode mojej skromnej osoby z okazji zbliżających się okoliczności: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Mam prośbę . O weekenkowych ,bądź w tygodniu (opcja w tygodniu mnie bardziej ciekawi)kolejkach na wiślańskim skipasie. Najbardzie iteresuje mnie Soszów , Skolnity i Cieńków. Od paru sezonów trzyma mnie TMR za narciarskie krocze sezonówką , ale już mam dosyć kolejek w Szczyrku. A słysząc , że do gondoli jest krótka kolejka bo czeka się tylko 15 min to naprawdę brakuje już mi argumentów. Inną rzeczą jest fakt iż ,ja tą sezonkę pare razy wyjeżdżę ,ale jeżeli chodzi o jednodniowy wyjazd na narty a nie do kolejek to wiślański skipas jest chyba najlepszą opcją. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 27 minut temu, Lexi napisał: ..a noga? Musiała wytrzymać,nie mam zapasowej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 8 minut temu, toppaner napisał: Mam prośbę . O weekenkowych ,bądź w tygodniu (opcja w tygodniu mnie bardziej ciekawi)kolejkach na wiślańskim skipasie. Najbardzie iteresuje mnie Soszów , Skolnity i Cieńków. Od paru sezonów trzyma mnie TMR za narciarskie krocze sezonówką , ale już mam dosyć kolejek w Szczyrku. A słysząc , że do gondoli jest krótka kolejka bo czeka się tylko 15 min to naprawdę brakuje już mi argumentów. Inną rzeczą jest fakt iż ,ja tą sezonkę pare razy wyjeżdżę ,ale jeżeli chodzi o jednodniowy wyjazd na narty a nie do kolejek to wiślański skipas jest chyba najlepszą opcją. Z góry dziękuje za odpowiedź. Skolnity już poza Wiślańskim Skipassem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 Teraz, lika napisał: Skolnity już poza Wiślańskim Skipassem. To jest ból , lubię tą górkę. Dzięki za info nie jestem na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 (edytowane) 3 minuty temu, toppaner napisał: To jest ból , lubię tą górkę. Dzięki za info nie jestem na bieżąco. Kiedyś mnie kusiła, dziś jak patrzę na zatory przy parkingu to mi się odechciewa. Miałem Pingwiny do wykorzystania, w tym samym czasie dojazdu wybrałem Czarny Groń. Na Wiślanskim fajnie STOK się prezentuje w tych kategoriach, jeszcze inni zapewne polecą Stożek. Edytowane 13 Luty 2022 przez lika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 13 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2022 1 minutę temu, lika napisał: jeszcze inni zapewne polecą Stożek. Tak Stożek jest obowiążkowy ze wzblędy na atmosferę ,klimat ,spokój, i taki "brak napinki" ,jak najbardziej tylko to krzeselko, a tak na prawdę jego szybkość, osobiśćie wolałem orczyk. Na Stożek można jechać w ciemno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 14 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2022 11 godzin temu, moruniek napisał: Dziś kolejne miłe spotkanie na stoku z @marekbtli jego żoną. Samej jazdy niewiele, bo i konieczność powrotu do domu (przez chwilę nie będę Was męczył swoimi relacjami). Warunki na stoku nico inne, niż wczoraj. Na głównym stoku, korzystając ze sporego mrozu, dosypali trochę śniegu. Było twardo, ale wolniej niż wczoraj. Na Słotwince, beton. Ludzi sporo, Słotwinkę otworzyli specjalnie dla mnie już o 8:45 (oczywiście żartuję, z tym specjalnie dla mnie, po prostu zareagowali na napór ludzi). Warunki bardzo dobre. Tak to przygotowali. Pełna lampa, cały czas. Tu otwierają dla mnie Słotwinkę😉 (jak robiłem zdjęcie, kanapy jeszcze stały, dojeżdżam do bramek, włączyli). A tak przy niedzieli, cerkiew w Złockie (będąc w okolicy warto je odwiedzić, poczytać o historii okolicznej ludności). Cze My także dziękujemy za te 2 niepełne dni na Arenie, sobota świetna, ludzi umiarkowana ilość i wszystko spoko gdyby nie pobudka 0 4:30 Niedziela nie była dla nas, napór nowych feriowiczów nas pokonał, 12:00 i było po "ptokach", nie było sensu, plus Areny - puste stoki mimo obłożenia, każdy zjazd w super komfortowych warunkach, niestety coś za coś - trzeba było odstać swoje niestety. Do zobaczenia ponownie. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 14 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2022 Myślenice. Przepraszam za opóźnienie, siła wyższa (otwierają od 9:00 ). Fajnie, pusto, równiutko, nie za twardo. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 14 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2022 Prognozy długoterminowe pokazują potężne ocieplenie. Obawiam się, że to koniec sezonu w beskidach. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2022 Godzinę temu, hgx126 napisał: Prognozy długoterminowe pokazują potężne ocieplenie. Obawiam się, że to koniec sezonu w beskidach. Nie ma tragedii, coś tam przetrwa: https://www.yr.no/en/details/graph/2-7532564/Poland/Silesia/Powiat bielski/Szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi