Narciarz ze Śląska Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Monday, bloody monday in... Małe Skrzyczne and Zbójnicka Kopa! Więcej zdjęć i opis tutaj: https://blogonartach.blogspot.com/2021/12/nic-dwa-razy-sie-nie-zdarza-jednak.html 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 17 minut temu, srwer napisał: Dziś Królowa Czantoria...było mega fajnie. Warun prima sort Czy była kolejka do tej Faturki??? Czy może niebieską się dało zjechać na dół??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 23 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Czy była kolejka do tej Faturki??? Czy może niebieską się dało zjechać na dół??? Kolejek brak poza mną, bratem i 2 moich dzieci na zdalnej nauce😉 moze ze 4-8 inne osoby w tym 2 goprowców. O 11 kończylismy i zostały na trasie chyba tylko 2 osoby. Niebieska bez szans na zjazd bez rys, acz na skiturach podchodzili z tej strony. Czerwoną da sie ale w srodkowej czesci minerały. Jak kupujesz karnet czasowy to kolej gora dół masz za 1zł. Karnet odbijasz dopiero na faturce na dole pod wyciagiem. Wjazd i zjazd na faturce to max 7min. Mega fajnie polecam. Dużo inwestują. Dzis budowali kolejne lance przy wyciągu faturka do nasniezania trasy pod orczyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Czarny Groń dziś rano - warun PETARDA .... 10 może 15 osób .. Górne krzesło ma wystartować jutro 👍 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 1 godzinę temu, Lexi napisał: Czarny Groń dziś rano - warun PETARDA .... 10 może 15 osób .. Górne krzesło ma wystartować jutro 👍 Chodziły dwa krzesła, u góry też??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 9 godzin temu, FerraEnzo napisał: Tak - 70 z płytą Piston. Polecam każdemu! Przez jakiś czas myślałem o tych nartach ale ostatecznie kupiłem X9. Chociaż kto wie może za jakiś czas wrócę do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 (edytowane) Dubel Edytowane 14 Grudzień 2021 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Jutro rusza gorny wyciag na Czarnym Groniu. 8 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Chodziły dwa krzesła, u góry też??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 A wieczorem dla odmiany Słotwiny. Dzięki @lski@interia.pli @FerraEnzoza spotkanie, wspólną jazdę oraz interesującą rozmowę na kanapie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 48 minut temu, moruniek napisał: A wieczorem dla odmiany Słotwiny. Dzięki @lski@interia.pli @FerraEnzoza spotkanie, wspólną jazdę oraz interesującą rozmowę na kanapie. Dzięki również! Do zobaczenia następnym razem! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 (edytowane) 22 minuty temu, FerraEnzo napisał: Dzięki również! Do zobaczenia następnym razem! Dziękuję i do zobaczenia! P.S.Gdy tylko spuściłem z oczu mojego doktora i zacząłem jeździć z Wami,zamiast z nim,zaraz wykorzystał tę okazję,by uderzyć głową w śnieg i doznać wstrząsu mózgu.Leżał 10 min nieprzytomny,potem awanturował się z goprowcami,którzy go zwieźli,że nic mu nie jest,bo nic nie pamiętał.Ale w końcu zabrałem go do auta... Edytowane 14 Grudzień 2021 przez lski@interia.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Chodziły dwa krzesła, u góry też??? U góry jutro startuje ale jeszcze nie potrafili powiedzieć czy rano czy wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 30 minut temu, lski@interia.pl napisał: Dziękuję i do zobaczenia! P.S.Gdy tylko spuściłem z oczu mojego doktora i zacząłem jeździć z Wami,zamiast z nim,zaraz wykorzystał tę okazję,by uderzyć głową w śnieg i doznać wstrząsu mózgu.Leżał 10 min nieprzytomny,potem awanturował się z goprowcami,którzy go zwieźli,że nic mu nie jest,bo nic nie pamiętał.Ale w końcu zabrałem go do auta... Poważnie? A jak się teraz czuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 (edytowane) 14 minut temu, FerraEnzo napisał: Poważnie? A jak się teraz czuje? Na początku mówił od rzeczy,stopniowo zaczynał normalnieć,gdy jechaliśmy.Zobaczymy,co będzie jutro...Kask go uratował... Edytowane 14 Grudzień 2021 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 43 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Dziękuję i do zobaczenia! P.S.Gdy tylko spuściłem z oczu mojego doktora i zacząłem jeździć z Wami,zamiast z nim,zaraz wykorzystał tę okazję,by uderzyć głową w śnieg i doznać wstrząsu mózgu.Leżał 10 min nieprzytomny,potem awanturował się z goprowcami,którzy go zwieźli,że nic mu nie jest,bo nic nie pamiętał.Ale w końcu zabrałem go do auta... Czyżby to był R. którego poznałem gdy byliśmy w Austrii i Włoszech? Tak czy inaczej, pozdrów go ode mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Teraz, Bumer napisał: Czyżby to był R. którego poznałem gdy byliśmy w Austrii i Włoszech? Tak czy inaczej, pozdrów go ode mnie. Dokładnie,to on,pozdrowię.Ma pecha,bo w niedzielę na Słotwinach też uderzył głową,gdy ktoś w niego wjechał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Na początku mówił od rzeczy,stopniowo zaczynał normalnieć,gdy jechaliśmy.Zobaczymy,co będzie jutro...Kask go uratował... Może warto było podjechać do szpitala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 19 godzin temu, Rybba7 napisał: Ma ktoś może informacje, czy COS w Szczyrku ruszy w sobotę? Tak, COS rusza w sobotę Podają informację że będzie otwarta trasa FIS do Jaworzyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 10 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Dziękuję i do zobaczenia! P.S.Gdy tylko spuściłem z oczu mojego doktora i zacząłem jeździć z Wami,zamiast z nim,zaraz wykorzystał tę okazję,by uderzyć głową w śnieg i doznać wstrząsu mózgu.Leżał 10 min nieprzytomny,potem awanturował się z goprowcami,którzy go zwieźli,że nic mu nie jest,bo nic nie pamiętał.Ale w końcu zabrałem go do auta... Szybko do szpitalika na tomograf. Żona miała identyczny przypadek parę lat temu, w szpitaliku RTG [wyszło OK] i do domu. Potem się okazało, że żona dostała mini wylewu i od tego zaczęły się przeboje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, grimson napisał: Szybko do szpitalika na tomograf. Żona miała identyczny przypadek parę lat temu, w szpitaliku RTG [wyszło OK] i do domu. Potem się okazało, że żona dostała mini wylewu i od tego zaczęły się przeboje... Też myślalem o skutkach odłożonych,ale ostatecznie powinien wiedzieć,jak o swoje zdrowie zadbać,jeśli dba o moje i innych.Poza tym,czy gdyby Twojej żonie zrobiono RM lub Tmg,myślisz,że niewielkie skutki uderzenia byłyby już widoczne,i dałoby się im zapobiec? Goprowcy zadzwonili zaraz po karetkę,bo takie mają procedury przy utracie przytomności.Ale karetka,która od razu niby wyjechała,zaginęła w czasoprzestrzeni,i pół godziny jej nie było,więc w końcu taka decyzja.. Edytowane 15 Grudzień 2021 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 (edytowane) 24 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Też myślalem o skutkach odłożonych,ale ostatecznie powinien wiedzieć,jak o swoje zdrowie zadbać,jeśli dba o moje i innych.Poza tym,czy gdyby Twojej żonie zrobiono RM lub Tmg,myślisz,że niewielkie skutki uderzenia byłyby już widoczne,i dałoby się im zapobiec? Goprowcy zadzwonili zaraz po karetkę,bo takie mają procedury przy utracie przytomności.Ale karetka,która od razu niby wyjechała,zaginęła w czasoprzestrzeni,i pół godziny jej nie było,więc w końcu taka decyzja.. Obie metody wykazały by, że żona powinna zostać w szpitalu na leczeniu, minimum podanie natychmiast leków, w wersji na bogato to trepanacja czaszki. Skończyło się tak, że żonę zawiozłem do domu. Potem i tak trafiła na neurochirurgię i spędziła łącznie 3 miesiące poza pracą, 2 tyg szpitalu i resztę czasu w domu...Skutki odczuwa do dziś. Głowa to jednak wrażliwa część naszego organizmu, od tamtego czasu żona nosi kask na głowie -> w tamtym przypadku uderzyła czołem w zlodowaciały śnieg, więc kask wiele by nie pomógł. Indiana Jones pomocny, odkopałem swój wpis ze skiforum z tamtym wydarzeniem z 07.03.2010: https://www.skiforum.pl/topic/5798-czarna-gora/page/12/ Edytowane 15 Grudzień 2021 przez grimson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 Czy kiedykolwiek doczekam się takiego komunikatu od SMR (patrz podkreślenie): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 Dziś poranne BSA,przygotowanie tras średnie dużo nierówności śniegu nie jest za dużo kilka niewielkich przetarć troszkę minerałów, na plus bardzo mało ludzi. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 Powili stacje odpalają sezon. Dziś ruszył Soszów ale tylko niebieska 2. Jutro ruszają Skolnity trasa niebieska wieczornym szusem, a w piątek rusza Stok za hotelem stok po prawej przed Soszowem też jazdą wieczorną ale główna trasą. Można planować weekend 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano 15 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2021 W piątek 17.12 startuje Laworta w Ustrzykach Dolnych. Dodatkowo jest szansa że w weekend odpali również Gogołów (tu moim zdaniem wszystko zależy od tego czy jutro będą mieli deszcz czy śnieg) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi