JurekByd Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 W dniu 13.09.2021 o 21:52, Spiochu napisał: Dzięki za opinie. Mnie kask DH nie jest potrzebny. Wystarczy jakikolwiek ze szczęką, nawet najsłabszy. (Będę jeździł wolno lub bardzo wolno) A ja polecam porządny kask dh - poprzednio miałem 2 Foxy proframe i przy każdej glebie przez kierownicę pękały - szkoda 2x1000 zł wyrzuconych w błoto - teraz mam Bella dh z odpinaną szczęką i wytrzymuje wszystko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 12 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 4 godziny temu, JurekByd napisał: A ja polecam porządny kask dh - poprzednio miałem 2 Foxy proframe i przy każdej glebie przez kierownicę pękały - szkoda 2x1000 zł wyrzuconych w błoto - teraz mam Bella dh z odpinaną szczęką i wytrzymuje wszystko... Dzięki za opinie. Jeśli to nie były mocne gleby to strasznie słabe te kaski. Przymierzam się do takiego: https://ixs.com/ixs-helm-trigger-ff-weiss Lekki (660g), ale z cetryfikatem DH i bez odpinanej szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 23 godziny temu, Spiochu napisał: Myślę też, że na tej wycieczce udało mi się podnieść mój level jazdy mtb z 1/10 na 2/10 Polecam teraz coś w Kaczawskich. Tamte ścieżki mają nieco mniej grysiku, więcej czuć np. korzeni. Pętla Gozdno - są naprawdę fajne szybkie momenty zjazdowe na stromym trawersie, więc głowa pracuje. Pętla Okole - zjazd singlem z dużą ilość zakrętów, są emocje przy prędkości, koniecznie wieża 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 32 minuty temu, MarioJ napisał: Polecam teraz coś w Kaczawskich. Tamte ścieżki mają nieco mniej grysiku, więcej czuć np. korzeni. Pętla Gozdno - są naprawdę fajne szybkie momenty zjazdowe na stromym trawersie, więc głowa pracuje. Pętla Okole - zjazd singlem z dużą ilość zakrętów, są emocje przy prędkości, koniecznie wieża No i zaś k..... 600 km, na fajne narty min. 600, na rower 600 km, zostaje mi jeździć po Kaszubskich pagórkach 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 13 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2021 15 godzin temu, Spiochu napisał: Dzięki za opinie. Jeśli to nie były mocne gleby to strasznie słabe te kaski. Przymierzam się do takiego: https://ixs.com/ixs-helm-trigger-ff-weiss Lekki (660g), ale z cetryfikatem DH i bez odpinanej szczęki. Normalne przeloty przez kierownicę na hopkach na niebieskiej w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 W dniu 12.10.2021 o 23:35, WujB napisał: No i zaś k..... 600 km, na fajne narty min. 600, na rower 600 km, zostaje mi jeździć po Kaszubskich pagórkach 😁 Ja mam 100km i też za daleko. W Bielsku to mają fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 5 minut temu, Spiochu napisał: Ja mam 100km i też za daleko. W Bielsku to mają fajnie. Tym bardziej, ze to takie bardziej dwugodzinne 100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 Sprawdziłem prędkość jazdy z ostatnich 1600km - wyszło 40km/h z czego większość to trasy, taka jest polska rzeczywistość. Sam dojazd do pracy wychodzi 30km/h mimo, że jest to teren podmiejski. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 8 minut temu, Spiochu napisał: Sprawdziłem prędkość jazdy z ostatnich 1600km - wyszło 40km/h z czego większość to trasy, taka jest polska rzeczywistość. Sam dojazd do pracy wychodzi 30km/h mimo, że jest to teren podmiejski. Na Giancie ? Szacun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 Ha ha, ja tyle km to przez całe życia na rowerze nie przejechałem. Ale jak jadę do dziewczyny to wychodzi tak samo szybko jak samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 (edytowane) 39 minut temu, Spiochu napisał: Ha ha, ja tyle km to przez całe życia na rowerze nie przejechałem. Ale jak jadę do dziewczyny to wychodzi tak samo szybko jak samochodem Do dziewczyny zakrzywiasz czasoprzestrzeń i jedziesz pewno na skróty;-) ps moja trase Lodz Wrocław jestem w stanie zrobić z prędkością 100km/h. Edytowane 14 Październik 2021 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 14 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Sprawdziłem prędkość jazdy z ostatnich 1600km - wyszło 40km/h z czego większość to trasy, taka jest polska rzeczywistość. Sam dojazd do pracy wychodzi 30km/h mimo, że jest to teren podmiejski. Dla mnie masakra. Jeżdżę jakieś 16-18 km/h po moich pagórkach. Szacun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2021 8 godzin temu, WujB napisał: Dla mnie masakra. Jeżdżę jakieś 16-18 km/h po moich pagórkach. Szacun. Pisałem o dojazdach - samochodem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 15 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2021 15 godzin temu, Spiochu napisał: Pisałem o dojazdach - samochodem Upsss....😃. Muszę zacząć czytać ze zrozumieniem, czas do szkoły, a może jeż za późno 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi