mysiauek Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 9 minut temu, surfing napisał: Maćkowi zostało jeszcze 470km ale nie będzie łatwo bo pod mocny wiatr o sile 4-6B - 25-35km/h Źle to niestety wygląda. 2-4h może mu braknąć. Ajajajaja... No nic, ja dalej trzymam kciuki. Nie jest tam bardziej płasko albo tylko z górki (żart)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 12 minut temu, mysiauek napisał: Źle to niestety wygląda. 2-4h może mu braknąć. Ajajajaja... No nic, ja dalej trzymam kciuki. Nie jest tam bardziej płasko albo tylko z górki (żart)? 460 km w 24 godziny, teoretycznie dla Maćka osiągalne, gdyby wiatr był z nieco innego kierunku. Najważniejsze, że dotrze do mety blisko limitu, godzina mniej czy więcej, nie ma tak naprawdę znaczenia. Ja Maćkowi dmucham w plecy... a gratulacje zaraz po dotarciu do mety Dajesz Maciek dajesz, Dżonka czeka na mecie🦵💪🚴♂️ 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 19 godzin temu, cyniczny napisał: Zwycięzca Paweł Pieczka na mecie Paweł poprawił swój poprzedni rekord o 1h. Jest już też Michał Wolff, drugie miejsce, swój czas poprawił o ponad 10h.Jakub Szymański pewnie trzeci. I proszę jeszcze Rafał Majka wygrywa etap po niesamowitej ucieczce. Ten uśmiechnięty chłopak w czerwonej koszulce stojący obok zwycięzcy, to pomysłodawca, organizator i pierwszy zwycięzca MRDP Daniel Śmieja... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Maciek pierwszą setkę dzisiejszego dnia pyknął dość szybko. Godzinę temu, marionen napisał: 460 km w 24 godziny, teoretycznie dla Maćka osiągalne, gdyby wiatr był z nieco innego kierunku. Najważniejsze, że dotrze do mety blisko limitu, godzina mniej czy więcej, nie ma tak naprawdę znaczenia. Ja Maćkowi dmucham w plecy... a gratulacje zaraz po dotarciu do mety. ... Dajesz Maciek dajesz, Dżonka czeka na mecie🦵💪🚴♂️ Ja życzę mu żeby zmieścił się w limicie. Bycie poza limitem nie umniejszy wartości osiagnięcia - przynajmniej dla mnie. Dmuchamy mu w plecy wszyscy. A on da radę, bo jak on nie da rady to kto tutaj da radę ? 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Maciek na popasie (6 pawełków) pod Szczecinem i ku zaskoczeniu wszystkich oznajmia, że leje... 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Powinien zrzucic ten balast gdzies po drodze i odebrac go pozniej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 (edytowane) Maciek jedzie nad morzem w deszczu i silnym wietrze wiejącym w twarz. Ma do przejechania jeszcze 310km, do tej pory przejechane 2892km. Teraz będzie zapewne jechał całą noc. Do upragnionego medalu pozostało mu jeszcze ok. 16 godzin i 30 minut. Edytowane 30 Sierpień 2021 przez Ziemowit 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 (edytowane) 13 minut temu, Ziemowit napisał: Maciek jedzie nad morzem w deszczu i silnym wietrze wiejącym w twarz. Ma do przejechania jeszcze 310km, do tej pory przejechane 2892km. Teraz będzie zapewne jechał całą noc. Do upragnionego medalu pozostało mu jeszcze ok. 16 godzin i 30 minut. Cześć Żeby było śmiesznie i straszniej jak Maciek jechał MRDP Zachód wtedy odcinek nadmorski pokonywał w drugą stronę w deszczu silnym zachodnim wietrze... Pozdrowienia Edytowane 30 Sierpień 2021 przez Mitek 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Żeby było śmiesznie i straszniej jak maciek jechał MRDP Zachód wtedy odcinek nadmorski pokonywał w drugą stronę w deszczu silnym zachodnim wietrze... Pozdrowienia Niestety dokładnie tak było i tak jest, a z zachodu pewno powieje zaraz jak tylko ukończą ściganie. W ZMRDP zmieścił się w limicie... kto wie powtórka mile widziana, choć naprawdę to nie ma znaczenia, liczy się ukończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 wg ETA Maćkowi brakuje 9 minut, na chwilę obecną... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Sprawdzałem 3 godziny temu i brakowało mu 40 minut. Co za gość! 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 A teraz 3 minuty na plusie... ze wszystkich zawodników jadących jeszcze, nikt nie ciśnie jego tempem... chyba nasze pchanie pomaga😉🙃 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 8 godzin temu, mysiauek napisał: Maciek pierwszą setkę dzisiejszego dnia pyknął dość szybko. Ja życzę mu żeby zmieścił się w limicie. Bycie poza limitem nie umniejszy wartości osiagnięcia - przynajmniej dla mnie. Dmuchamy mu w plecy wszyscy. A on da radę, bo jak on nie da rady to kto tutaj da radę ? Cześć Wiesz myślę, że celem Maćka jest zmieścić się w limicie. Więcej, gdyby się nie zmieścił sądzę, że uzna cel za niezrealizowany. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Oby się zmieścił. Jak zabraknie choćby minuty, to pewnie będzie rozczarowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 9 minut temu, Spiochu napisał: Oby się zmieścił. Jak zabraknie choćby minuty, to pewnie będzie rozczarowany. Nie jeździ na rowerze, ale też się włączył do kibicowania. Mnie też zaczęło rajcować czy Johnny zmieści się w limicie. Trzymam kciuki. 🙂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 Musi się udać. Czekam na kolejne dobre wieści. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 56 minut temu, MarioJ napisał: Nie jeździ na rowerze, ale też się włączył do kibicowania. Mnie też zaczęło rajcować czy Johnny zmieści się w limicie. Trzymam kciuki. 🙂 A czemu nie? Większość Polaków raczej na nartach nie skacze, więc tu mamy podobną sytuację. Co do samej jazdy to niestety poległem przy zakupie roweru. Nawet uzbierałem 10k, ale kupić coś sensownego graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 30 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Co do samej jazdy to niestety poległem przy zakupie roweru. Nawet uzbierałem 10k, ale kupić coś sensownego graniczy z cudem. Za 6700 możesz kupić bardzo sensowne ht na bardzo dobrym osprzęcie shimano i widelcem fox 130 mm (i ciut ciężkawą ramą i kołami). Rower co wystarczy na cały trail i lekkie enduro. Dla mnie najbardziej uniwersalny. Z fullami jest trochę gorzej. Za 11 300 - 13 000 można mieć na fox-ie i solidnym zestawie komponentów shimano. pierwszy ze skokiem 130 mm, drugi 160 mm. jak nie walczysz o jak najniższą wagę to sprzęt jest więcej jak w porządku. Edytowane 30 Sierpień 2021 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Kosmos. Maciek ciśnie ostro całą noc, pozostało mu 113km do mety i 7 godzin czasu aby się zmieścić. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Teraz, Ziemowit napisał: Kosmos. Maciek ciśnie ostro całą noc, pozostało mu 113km do mety i 7 godzin czasu aby się zmieścić. Czyli na plusie 48 min. Może sobie pozwolić na mały popas. Od godziny 22 odrobił do bezpośrednio wyprzedzających rywali-kolegów Urbańczyka i Kordasa 40 km. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Zostało ostatnie 100 km. Pełną mocą zbliża się Maciek do mety. Czas na plusie 52 minuty. 6 pawelków zrobiło różnice. Ja chyba zacznę wciągać pawełki przed nartami, ot cała tajemnica @johnny_narciarz-a 5 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Jeżeli dobrze rozumiem ten cały monitoring to Mackowi zostało jeszcze 33 km - końcóweczka… co za gość!!! 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Zostały trzy godziny do limitu. A Maćkowi 34 km do mety. Teraz to już może nieść rower na plecach do końca. Przy okazji minął kolegów Urbańczyka i Kordasa. Jest kilka kilometrów za Kazimierzem o którym wspominałem na początku wyścigu, gość który bez roweru nie potrafi żyć, robi przebiegi większe niż większość ludzi samochodami. W takim towarzystwie dotrze do mety. Mega wyczyn... 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 (edytowane) 11 minut temu, Cosworth240 napisał: Jeżeli dobrze rozumiem ten cały monitoring to Mackowi zostało jeszcze 33 km - końcóweczka… co za gość!!! Wyspał się i jedzie jak błyskawica 🙂 Edytowane 31 Sierpień 2021 przez MarioJ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Spiochu napisał: A czemu nie? Większość Polaków raczej na nartach nie skacze, więc tu mamy podobną sytuację. Co do samej jazdy to niestety poległem przy zakupie roweru. Nawet uzbierałem 10k, ale kupić coś sensownego graniczy z cudem. Myślę o tym aby swój używany full wypchnąć. Jakby Cię interesowało. Jako rower przejściowy do nauki jazdy MTB jest dobry, jako docelowy na Alpy to nie. Jak coś, to pisz na priv albo załóż osobny wątek. 🙂 Edytowane 31 Sierpień 2021 przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi