franci Napisano 5 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2007 Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby mi pomóc w wyborze nart?? Wacham się między Atamic SL 9, a dynastar omeglass 63 z sezonu 04/05. Jestem zawansowanym narciarzem, ale moja wiedza na temat sprzętu nie jest tak dobra jak moja jazda dlatego bardzo prosze o pomoc. nie chodzi o koszty nart, ale o ich właściwości. Słyszałem bardzo pochlebne opinie na temat atomiców, ale slyszałem także, że ich rdzeń traci swoje właściwości już po roku czy dwóch, a mnie zalezy na nartach porządnych i wielosezonowych - nie mam zamiaru co chwlę zmieniac sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2007 Atomic czy Dynastar Witam, pewnie mnie zlinczują ale powiem swoje. Miałem stary model Atomica R10.20 (02/03). Trzy sezony, po 6 dni w m-cu od początku sezonu do końca gdy na Szczawiny/Miziową wchodziło się na piechote + jeden tygodniowy wyjazd. Mnie nic się nie stało, nic nie nawaliło. Co do sl9 - mnie się śrdenio na niej jeździło. Pzy więksej prędkości nerwowa i chyba slalomke wyobrażałem sobie troszkę szybszą w przejściach pomiędzy skrętami. Ale ja jestem amatorem i jeżdżę bo lubię więc pewnie gówno wiem o całym tym marketingowym świecie. Pozdrawiam. michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 5 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2007 Atomic czy Dynastar omeglass ), jak juz porównywać to z sl11 ale to i tak nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2007 Atomic czy Dynastar Powiem tak jeździłem na Omeglassach i były rewelacyjne , dobrze trzymały na twardym ,spokojne przy szybszej jeździe. Co do Atomica na tej narcie nie jeździłem(chodzi o SL9). Ale z czystym sercem polecam DYNASTARA. Zawsze namawiam do przetestowania jednej i drugiej pary nart i w tedy zadecydujesz sam , która Tobie lepiej leży (jeśli możesz testuj na twardym). Pozdrawiam i życzę trafionego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napisano 7 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2007 Atomic czy Dynastar Mam dynastary omeglass 64 na 165 i powiem Ci tak nartka wg mnie świetna jak chcesz jeździć "rekreacyjnie" to jest naprawde rewelka a szczególnie na twardy śnieg na miękkim krawędzie się wżynają ale to jak przy każdej slalomce ale jeżeli chcesz jeździć slalomy to naprawde musisz mieć masę i mocną nogę... żeby naprawdę dogiąć tą nartę... a jeżeli tego nie zrobisz i nie będziesz nad nią panował to wiedz że ona nie wybacza błędów... Mati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 7 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2007 Atomic czy Dynastar Atomów nie znam kiedyś jeżdziłem na 63 Dynastara . Super naprawdę polecam . 63 super inicjują skręt jak się położysz super trzymają . Takie powinny byc narty slalomowe . Magres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi