Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Atomic czy Dynastar

franci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby mi pomóc w wyborze nart?? Wacham się między Atamic SL 9, a dynastar omeglass 63 z sezonu 04/05. Jestem zawansowanym narciarzem, ale moja wiedza na temat sprzętu nie jest tak dobra jak moja jazda dlatego bardzo prosze o pomoc. nie chodzi o koszty nart, ale o ich właściwości. Słyszałem bardzo pochlebne opinie na temat atomiców, ale slyszałem także, że ich rdzeń traci swoje właściwości już po roku czy dwóch, a mnie zalezy na nartach porządnych i wielosezonowych - nie mam zamiaru co chwlę zmieniac sprzętu.

Atomic czy Dynastar

Witam,

pewnie mnie zlinczują ale powiem swoje.

Miałem stary model Atomica R10.20 (02/03).

Trzy sezony, po 6 dni w m-cu od początku sezonu do końca gdy na Szczawiny/Miziową wchodziło się na piechote + jeden tygodniowy wyjazd.

Mnie nic się nie stało, nic nie nawaliło.

Co do sl9 - mnie się śrdenio na niej jeździło.

Pzy więksej prędkości nerwowa i chyba slalomke wyobrażałem sobie troszkę szybszą w przejściach pomiędzy skrętami.

Ale ja jestem amatorem i jeżdżę bo lubię więc pewnie gówno wiem o całym tym marketingowym świecie.

Pozdrawiam.

michał

Atomic czy Dynastar

Powiem tak jeździłem na Omeglassach i były rewelacyjne , dobrze trzymały na twardym ,spokojne przy szybszej jeździe. Co do Atomica na tej narcie nie jeździłem(chodzi o SL9). Ale z czystym sercem polecam DYNASTARA.

Zawsze namawiam do przetestowania jednej i drugiej pary nart i w tedy zadecydujesz sam , która Tobie lepiej leży (jeśli możesz testuj na twardym).

Pozdrawiam i życzę trafionego wyboru.

Atomic czy Dynastar

Mam dynastary omeglass 64 na 165 i powiem Ci tak nartka wg mnie świetna jak chcesz jeździć "rekreacyjnie" to jest naprawde rewelka a szczególnie na twardy śnieg na miękkim krawędzie się wżynają ale to jak przy każdej slalomce ale jeżeli chcesz jeździć slalomy to naprawde musisz mieć masę i mocną nogę... żeby naprawdę dogiąć tą nartę... a jeżeli tego nie zrobisz i nie będziesz nad nią panował to wiedz że ona nie wybacza błędów...

Mati :)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...