marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 8 minut temu, sstar napisał: Ładnie Kiesenhofer, ale szans nie daje... Teraz goni ja Labous... Dzieje się. Jak Ty tak twierdzisz to już wiem kto wygra. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 25 minut temu, marionen napisał: Jak Ty tak twierdzisz to już wiem kto wygra. Ja też już wiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 3 minuty temu, Wujot napisał: Ja też już wiem Teraz kazdy wie, nawet Marionen, mądra pani https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Kiesenhofer oddajmy kajzerowi co cesarskie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Po wspaniałej jeździe wielki sukces Anny Kiesenhofer. Zmęczenie za metą ogromne, tyle kilometrów w ucieczce i dała radę. Gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 6 minut temu, Wujot napisał: Ja też już wiem Wszyscy wiedzieli, oprócz jednego znawcy sportów wszelakich.🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 11 minut temu, marionen napisał: Wszyscy wiedzieli, oprócz jednego znawcy sportów wszelakich.🙃 Powiem Ci, że na końcu wylądowała z 1"15' przewagi więc gdyby peleton zaczął pościg dosłownie 5 km wcześniej to wynik byłby zupełnie inny. Holenderki przespały. Czyli star miał rację jakkolwiek nie miał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Nawet nie wiedziałem, ze młodość spędziłem uprawiając dyscyplinę olimpijska 3x3 tylko punkty inaczej liczyliśmy. Nasi z ta reprezentacja bez kraju grają zaraz, tymczasem Amerykanki az miło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 19 minut temu, marionen napisał: Wszyscy wiedzieli, oprócz jednego znawcy sportów wszelakich.🙃 Dziękuje za komplement, co fakt to fakt, z nimi ciężko dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 51 minut temu, Wujot napisał: Powiem Ci, że na końcu wylądowała z 1"15' przewagi więc gdyby peleton zaczął pościg dosłownie 5 km wcześniej to wynik byłby zupełnie inny. Holenderki przespały. Czyli star miał rację jakkolwiek nie miał Jak peleton się rozjeżdża i nie ma kto pociągnąć, a tak się działo dzisiaj to nigdy nie dogonią uciekiniera. Wielokrotnie na przestrzeni kilkudziesięciu lat przeanalizowane i podobnie było dzisiaj. Nie można się oglądać na innych tylko gonić jak najszybciej. Wiesiu jakbyś ogladał wyścigi - zwłaszcze klasyki, mistrzostwa kraju, świata, igrzysk i pomniejsze jednoetapówki to byś to zauważył. Tydzień temu spedziłem 2 dni z wybitnym polskim kolarzem z Dolmelu Wrocław, to kolega Szurkowskiego, Szozdy, Langa, Mytnika, Hanusika i wielu innych(wielka szkoda, że kilku z Nich nie żyje). Wygrał między innymi Tour De Pologne. Konwersowaliśmy między innymi o końcówkach wyścigu i takich sytuacjach, gdy ścigający odpuszczają kolejnych uciekających. Reszta potrafi się ścigać o 12 miejsca, nikt nie chce brać na siebie odpowiedzialności za gonienie uciekających, pilnuje się tylko tych co jadą razem. Staliśmy przy grillu i kolega porównał kolarstwo do niego właśnie. Rozpala się ogień pod blachą i wszyscy siadają na niej, po koleji ktoś zeskakuje, a mistrzowie zostają do końca i odbierają laury. Ponieważ jesteś z Wrocławia to znasz wrocławskie krasnale, może przypominasz sobie tego Na takim sprzęcie się ścigał... Pucharów Jemu nie brakuje i nie mówie o amatrorskich... Swoją wiedzę staram się pogłębiać od fachowców, najlepiej z najwyższej dostępnej półki, a nie od dyletantów jak niektórzy. Tobie proponuje iść tą samą drogą, jest dłuższa ale z całą pewnością skuteczniejsza w pogłębianiu wiedzy wszelakiej. Pozdrawiam. PS. i nie ma znaczenia czy na mecie jest 1.15 min czy kilka sekund... Edytowane 25 Lipiec 2021 przez marionen 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) Nie wyważajmy otwartych drzwi, na samym początku wątku (dzięki bardzo @Lexi za jego założenie) ustaliliśmy, że większość lubi sport za jego niespodziewane wyniki, do końca często nieodgadnione... Edytowane 25 Lipiec 2021 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 10 minut temu, marionen napisał: Jak peleton się rozjeżdża i nie ma kto pociągnąć, a tak się działo dzisiaj to nigdy nie dogonią uciekiniera. Wielokrotnie na przestrzeni kilkudziesięciu lat przeanalizowane i podobnie było dzisiaj. Nie można się oglądać na innych tylko gonić jak najszybciej. Wiesiu jakbyś ogladał wyścigi - zwłaszcze klasyki, mistrzostwa kraju, świata, igrzysk i pomniejsze jednoetapówki to byś to zauważył. Tydzień temu spedziłem 2 dni z wybitnym polskim kolarzem z Dolmelu Wrocław, to kolega z Szurkowskiego, Szozdy, Langa, Mytnika, Hanusika i wielu innych(wielka szkoda, że kilku z Nich nie żyje). Wygrał między innymi Tour De Pologne. Konwersowaliśmy między innymi o końcówkach wyścigu i takich sytuacjach, gdy ścigający odpuszczają kolejnych uciekających. Reszta potrafi się ścigać o 12 miejsca, nikt nie chce brać na siebie odpowiedzialności za gonienie uciekających, pilnuje się tylko tych co jadą razem. Staliśmy przy grillu i kolega porównał kolarstwo do niego właśnie. Rozpala się ogień pod blachą i wszyscy siadają na niej, po koleji ktoś zeskakuje, a mistrzowie zostają do końca i odbierają laury. Ponieważ jesteś z Wrocławia to znasz wrocławskie krasnale, może przypominasz sobie tego To sobie wytłumaczyłeś po czasie a wystarczyło aby w tym wyścigu holenderka ruszyła po prostu 3 min wcześniej. Po fakcie to każdy sobie ułoży narrację. A jeszcze Ci powiem, że gdyby eksperci cokolwiek wiedzieli to byliby bardzo bogatymi ludźmi. A skoro nie są to znaczy, że g... wiedzą. Za to potrafią po fakcie skonstruować fajną narrację. Edytowane 25 Lipiec 2021 przez Wujot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Wujot napisał: To sobie wytłumaczyłeś po czasie a wystarczyło aby w tym wyścigu holenderka ruszyła po prostu 3 min wcześniej. Po fakcie to każdy sobie ułoży narrację. Tym bardziej, ze Holenderek było 4, może za dużo było do wygranej, za mało do pracy? ps nie jak u facetów, gdzie po jednym z każdego kraju. Edytowane 25 Lipiec 2021 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 1 minutę temu, sstar napisał: Tym bardziej, ze Holenderek było 4, może za dużo było do wygranej, za mało do pracy? Jak widzisz można zawsze skonstruować "sensowne" wyjaśnienie. Jak wygrałyby to miały przewagę i dobrą strategię jak przegrały to wewnętrzna rywalizacji. A może to po prostu zaskoczenie takim nietypowym scenariuszem albo chwilowy stupor albo błąd trenera. Tak czy tak dla mnie zdarzyło się coś co było zupełnie nieprawdopodobne (a jak widać 100% prawdopodobne). Ale pocieszę Cię gdyby marionen był taki przewidujący to na tym wyścigu zarobiłby do końca życia. Czyli w d... z takim eksperctwem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 19 minut temu, Wujot napisał: To sobie wytłumaczyłeś po czasie a wystarczyło aby w tym wyścigu holenderka ruszyła po prostu 3 min wcześniej. Po fakcie to każdy sobie ułoży narrację. A jeszcze Ci powiem, że gdyby eksperci cokolwiek wiedzieli to byliby bardzo bogatymi ludźmi. A skoro nie są to znaczy, że g... wiedzą. Za to potrafią po fakcie skonstruować fajną narrację. Widzę że mgła niezrozumienia przeszła z kolegi gwiazdora i udzieliła się również Ciebie. Przepraszam ale nie mam czasu na dalszą, jednak jałową dyskusję, wolę pooglądać olimpiadę. Może innym razem. PS. Mieszasz dziedziny, ja o sporcie Ty bardziej o gospodarce itp. Edytowane 25 Lipiec 2021 przez marionen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Nasi ładnie w 3x3, choć większe wrażenie zrobiły Japonki pokonując Francuzki w zaciętym boju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 20 minut temu, marionen napisał: Widzę że mgła niezrozumienia przeszła z kolegi gwiazdora i udzieliła się również Ciebie. Przepraszam ale nie mam czasu na dalszą, jednak jałową dyskusję, wolę pooglądać olimpiadę. Może innym razem. PS. Mieszasz dziedziny, ja o sporcie Ty bardziej o gospodarce itp. Jeśli już to o psychologii i błędach narracyjnych. A o pieniążkach to była bukmacherka. Jeśli ktoś coś realnie by wiedział to na zakładach można dorobić się majątku. Ale nikt nic nie wie a jedynie ładnie bredzi po fakcie. Ja też tak potrafię. Ale przynajmniej nie udaję, że coś wiem. W tym konkretnym wyścigu na 6 km przed metą zwyciężczyni miała 3:35 min by skończyć to z 1:15 min. Czyli na 6 km straciła 2/3 przewagi. Jak napisałem jeszcze 10 km przed metą wynik był otwarty. I żaden geniusz nie znał zakończenia. Edytowane 25 Lipiec 2021 przez Wujot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 2 minuty temu, Wujot napisał: Jeśli już to o psychologii i błędach narracyjnych. A o pieniążkach to była bukmacherka. Jeśli ktoś coś realnie by wiedział to na zakładach można dorobić się majątku. Ale nikt nic nie wie a jedynie ładnie bredzi po fakcie. Ja też tak potrafię. Ale przynajmniej nie udaję, że coś wiem. Jest i wytłumaczenie skad słaba pogoń https://www.onet.pl/sport/onetsport/kolarstwo-annemiek-van-vleuten-nie-wiedziala-ze-rywalka-jedzie-przed-nia-tokio-2020/49tx0e5,d87b6cc4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 13 minut temu, sstar napisał: Jest i wytłumaczenie skad słaba pogoń https://www.onet.pl/sport/onetsport/kolarstwo-annemiek-van-vleuten-nie-wiedziala-ze-rywalka-jedzie-przed-nia-tokio-2020/49tx0e5,d87b6cc4 Czyli holenderski sztab trenerski dał dupy. Marionen to przewidział. Nic tylko geniusz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Wystartowały dzisiaj zawody żeglarskie. W najważniejszej dla nas klasie RS:X po trzech wyścigach Zofia Klepacka zajmuje 2 miejsce. Piotr Myszka jest 7. Sporo może się jednak zmienić, do końca rywalizacji jeszcze daleka droga przed nimi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 1 godzinę temu, Wujot napisał: Czyli holenderski sztab trenerski dał dupy. Marionen to przewidział. Nic tylko geniusz! Zakaz radia a nawyk został. Team orders. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 38 minut temu, sstar napisał: Zakaz radia a nawyk został. Team orders. Czyli w wozie nie mają długopisu ani kartonu. A nawet nie mogą na palcach pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 16 minut temu, Wujot napisał: Czyli w wozie nie mają długopisu ani kartonu. A nawet nie mogą na palcach pokazać. Nie wiem czy to takie proste bo maja jakieś pozycje w konwoju https://www.uci.org/docs/default-source/official-documents/tokyo-2020---olympic-games/road-cycling---race-manual.pdf ktoś musiałby zwolnić potem gonić itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Skutecznie ale nieelegancko https://www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,27366050,gromy-spadaja-na-sensacyjna-mistrzynie-olimpijska-tak-sie.html#s=SMT_Link_2 taktyka panie taktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 W koszykówce się działo, prowadzenie się zmieniało, na końcu Francja pokonała USA. Dream team to nie jest (amerykański). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 (edytowane) 25 minut temu, sstar napisał: Skutecznie ale nieelegancko https://www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,27366050,gromy-spadaja-na-sensacyjna-mistrzynie-olimpijska-tak-sie.html#s=SMT_Link_2 taktyka panie taktyka Wyscig byl super fajny. Ale to co jest po nim to jakaś komedia... Edytowane 25 Lipiec 2021 przez christof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi