cyniczny Napisano 6 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2023 Jak już tam jesteś w okolicy to warto podjechać na śluzę Kurzyniec, która jest jednocześnie wodnym przejściem granicznym z Białorusią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Wrzesień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2023 (edytowane) W dniu 6.09.2023 o 10:58, cyniczny napisał: Jak już tam jesteś w okolicy to warto podjechać na śluzę Kurzyniec, która jest jednocześnie wodnym przejściem granicznym z Białorusią. Już nas nie ma, wróciliśmy 03 września (dzieci musiały pójść do szkoły). Obecnie nie można. Strefa zamknięta. Śluza zamknięta, przejście graniczne zamknięte. WOT i Straż Graniczna się kręci w iście imponującej ilości. p.s. Na tej śluzie byłem na długo przed jej oficjalnym otwarciem, znajomy mamy z pacy nadzorował jej odbudowę. Byłem też na oficjalnym jej otwarciu i jako jeden z pierwszych przekraczałem to przejście graniczne. Teraz wróciłem z dziećmi by im pokazać te fantastyczne tereny i dość mocno jak na nas pojeździć na rowerze. Edytowane 8 Wrzesień 2023 przez moruniek coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 8 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2023 (edytowane) 2 godziny temu, moruniek napisał: .Na tej śluzie byłem na długo przed jej oficjalnym otwarciem, znajomy mamy z pacy nadzorował jej odbudowę. Byłem też na oficjalnym jej otwarciu i jako jeden z pierwszych przekraczałem to przejście graniczne. Ja tam byłem tyko raz, tuż po oficjalnym otwarciu w maju 2010. Wtedy celnik wpuścił nas na teren służy żebyśmy mogli sobie wszystko obejrzeć i powiedział że na razie tylko jedna grupę kajakarzy na razie tu odprawili. A nocowaliśmy nieopodal w Rudawce, był może jeszcze jest taki sklep/bar i mieli pokoje do wynajęcia-generalnie gdzie diabeł mówi dobranoc:-) Edytowane 8 Wrzesień 2023 przez cyniczny Dodanie zdjec 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Wrzesień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2023 Dużo pływaliśmy. Moje dzieci też. Nie zawsze świeciło słońce, a my na rowerach. Odwiedziliśmy wiele interesujących miejsc. Urocze kapliczki. Infrastruktura turystyczna na duży plus. Widokowo jezioro Krzywe. Widokowo cd. jez. Kruglak. Mostek. Widok z niego na jezioro Krzywe. A tak się nazywa. c.d.n. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Wrzesień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2023 Ostatnie część relacji z tej podróży. Czasem niespodzianki na trasie przejazdu. Zazwyczaj jednak tak. Jezioro Mikaszewo. Śluza Perkuć. Śluza Przewieź. Poszukiwania kreta. Sporo miejsc do odpoczynku - Szlak Papieski. Czasem przerwa na popas. W Studzienicznej pyszne lody i dobra kawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi