yoss Napisano 28 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2021 55 minut temu, idealist napisał: Nie znam języka, ale wynika z tego, że to raportowanie na godzinę 15:00 więc niekoniecznie są to sprzeczne i wykluczające się informacje. Tak czy inaczej, rozważając sytuację per capita nie jest tam też różowo. Tam u góry jest ikonka z flagą angielską. A generalnie, wciąż dwa razy mniej zgonów niż w Szwajcarii (populacja praktycznie identyczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 28 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2021 2 minuty temu, yoss napisał: Tam u góry jest ikonka z flagą angielską. A generalnie, wciąż dwa razy mniej zgonów niż w Szwajcarii (populacja praktycznie identyczna). I wersja angielska mówi to samo - raportowanie na godzinę 15 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2021 Cześć Myślałem, że rozważamy kwestię wyjazdu (lub nie) do tego konkretnego centrum na narty w obecnej sytuacji a tu zdanie kolegów wydaje się kluczowe ze względu na kwestię jak sprawa wygląda w praktyce. Sam wiesz jak często obraz ogólny - jawiący nam się chociażby na podstawie danych - jest różny od praktyki. Tak sobie myślę, być może jak kretyn... Pozdrowienia 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 29 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 Tak jest dzisiaj 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 (edytowane) Gwoli uzupełnienia-mam już całą potrzebną wiedzę od Kopaoniku,od 2 kolegów,z których jeden napisał na priva,a drugi zadzwonił.Obaj byli z JurekByd To info dla tych nowicjuszy,którzy mogą odnieść wrażenie,że najbardziej konkretne pytanie na forum to tylko asumpt do tego,by ,jak kulturalnym ludziom przystało-zacząć się jebać i napierdalać... To niezupełnie prawda... Edytowane 29 Marzec 2021 przez lski@interia.pl 6 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 29 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 28 minut temu, lski@interia.pl napisał: To info dla tych nowicjuszy,którzy mogą odnieść wrażenie,że najbardziej konkretne pytanie na forum to tylko asumpt do tego,by ,jak kulturalnym ludziom przystało-zacząć się jebać i napierdalać... To niezupełnie prawda... Beszenzu Ale popatrz, coś jest na rzeczy. Normalnie, dostałbyś na forum opisy, plusy, minusy, miliony zdjęć a tu jakaś reglamentacja wiedzy następuje. Telefon, priv, szeptana propaganda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnrdov Napisano 29 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 5 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Gwoli uzupełnienia-mam już całą potrzebną wiedzę od Kopaoniku,od 2 kolegów,z których jeden napisał na priva,a drugi zadzwonił.Obaj byli z JurekByd W sumie szkoda że przydatnych informacji nie chcieli zaserwować na forum ogólnym. Apel do owych kolegów - nie wstydźcie się, to wbrew pozorom chyba nadal forum narciarskie i raczej za pisanie na temat nikt nie powinien dostać minusów. Raczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 29 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 5 godzin temu, JurekByd napisał: Tak jest dzisiaj Ale patologia, absolutna nuda - chce Ci się jeszcze jeździć A jak poza? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 44 minuty temu, Wujot napisał: Ale patologia, absolutna nuda - chce Ci się jeszcze jeździć A jak poza? Pozdro Wiesiek Wiesiu grzeszysz, bardzo grzeszysz... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta96 Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 (edytowane) W dniu 29.03.2021 o 10:46, JurekByd napisał: Tak jest dzisiaj Przekonałeś mnie Edytowane 1 Kwiecień 2021 przez turysta96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 1 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 (edytowane) Czyli nie spotkam nikogo z Was w tygodniu poświątecznym? Edytowane 1 Kwiecień 2021 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 (edytowane) Jazda w Twoim towarzystwie (oczywiście pewnie przez parę metrów 🤣 ) na pewno by mnie na nogi solidnie postawiła, ale dla mnie koniec sezonu niestety. Edytowane 1 Kwiecień 2021 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 13 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Czyli nie spotkam nikogo z Was w tygodniu poświątecznym? Ja będę najprawdopodobniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 Ja chcę być na czwartek,piątek i sobotę,jeśli znajdę drugą osobę do auta,a może nawet wtedy,gdy nie znajdę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 Na Kopaoniku od 5 kwietnia zniżka na karnety 30%😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 55 minut temu, lski@interia.pl napisał: Ja chcę być na czwartek,piątek i sobotę,jeśli znajdę drugą osobę do auta,a może nawet wtedy,gdy nie znajdę... Szczęściarz, ja niestety na kulach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 (edytowane) 3 minuty temu, labas napisał: Szczęściarz, ja niestety na kulach. Ż Edytowane 2 Kwiecień 2021 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 8 godzin temu, marionen napisał: Na Kopaoniku od 5 kwietnia zniżka na karnety 30%😃 .. Ale połączona z częściowym zamknięciem tras. Jak oceniasz jako bywalec, to co pozostaje otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 36 minut temu, lski@interia.pl napisał: .. Ale połączona z częściowym zamknięciem tras. Jak oceniasz jako bywalec, to co pozostaje otwarte? Ja jestem wychowany na polskich i czeskich ośrodkach, nawet gdyby zamknęli 70 % tras to bym był zachwycony. Tylko, że ja jestem mało wymagający i do tego uwielbiam Bałkany. Jak byłem ostatnio to przez 2 ostatnie dni z powodu opadów i silnego wiatru też niektóre wyciągi i trasy były zamknięte, ale nawet tego za bardzo nie zauważyłem. Choć akurat okolice 13 to jedne z najciekawszych miejsc z solidnymi trasami, zwłaszcza off piste... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek s Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Czy od 18-24 kwietnia to jest jeszcze czynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 7 minut temu, Jacek s napisał: Czy od 18-24 kwietnia to jest jeszcze czynne? Mieli zamykać niestety 18 kwietnia, ale idą opady i może jeszcze zmienią zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Zamknięcie jednak 18 kwietnia. Na trasach jeszcze 70 cm śniegu, ale narciarzy coraz mniej. Sezon letni zaczynają w połowie czerwca. Trochę statystyk z tego sezonu zimowego: Ten sezon narciarski potrwa (do 18.04) łącznie 137 dni, czyli 4 miesiące i 16 dni, a poniżej ciekawe statystyki: • Średnia pokrywa śniegu w styczniu: 69 cm Średnia pokrywa śniegu w lutym: 81 cm Średnia pokrywa śniegu w marcu: 98 cm Średnia temperatura: -3,4 ° C Średnia temperatura w styczniu: -5,6C Średnia temperatura w lutym: -2,7 ° C Średnia temperatura w marcu: -4,7 ° C Najniższa temperatura: -18 ° C (14 lutego) Liczba dni śnieżnych: 40 Liczba dni słonecznych: 39 (31%) Liczba dni z mgłą: 39 (31%) Suma opadów: 302 cm Najwyższą wysokość śniegu zmierzono 26 marca 2021 r. I wyniosła 148 cm . Nie była to najbardziej śnieżna zima na Kopaoniku. Często (dawniej) opady zimowe były w granicach 5 do 7 metrów za sezon zimowy. Pozdrawiam serdecznie. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 (edytowane) Ludzi w tygodniu jest tak mało,że nie dziwcie się,że zamkną,nawet gdyby spadło 5 m śniegu.Ostatnia szansa,jeszcze ze 2 dni pogody w tym tygodniu złapiecie.A dojazd,w każdym razie z południa Polski,szybszy i lepszy niż do Austrii.W weekend było parę busów z Polski,powożonych nawet przez forumowiczów... Edytowane 12 Kwiecień 2021 przez lski@interia.pl 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 56 minut temu, lski@interia.pl napisał: Ludzi w tygodniu jest tak mało,że nie dziwcie się,że zamkną,nawet gdyby spadło 5 m śniegu.Ostatnia szansa,jeszcze ze 2 dni pogody w tym tygodniu złapiecie.A dojazd,w każdym razie z południa Polski,szybszy i lepszy niż do Austrii.W weekend było parę busów z Polski,powożonych nawet przez forumowiczów... Mam nadzieję, że wróciłeś zadowolony i nie powiększysz grona narciarskich malkontentów... Ze statystyk kopaonikowych wygląda, że na najlepsze warunki trafił Damian no i oczywiście @JurekByd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 (edytowane) 41 minut temu, marionen napisał: Mam nadzieję, że wróciłeś zadowolony i nie powiększysz grona narciarskich malkontentów... Ze statystyk kopaonikowych wygląda, że na najlepsze warunki trafił Damian no i oczywiście @JurekByd Nie jestem malkontentem tylko dlatego,że mam dużą swobodę wyboru,gdzie i kiedy jadę,a chcącemu nie dzieje się krzywda.Gorzej z decyzją,z kim. Tym razem udało mi się złowić w ostatniej chwili ofiarę,co prawda z niedawno założonymi 2 endoprotezami biodra,ale dobra i taka.Zresztą kolega dzielnie mi dotrzymywał kroku,co było dużym zaskoczeniem. Wyjazd był pełen niespodzianek,prawie same pozytywne.Choć na początku pani,która potwierdziła nocleg,po 2 godzinach odmówiła,bo bała się przywiezienia covidu.Musiałem przesunąć wyjazd o dzień i zahaczyć o weekend,czego zawsze unikam,ale prognoza idealna pozostałą.Potem było tylko lepiej.Prawie na miejsce autostrady,i 130 bez radarów a nie 110 z radarami.Po własnej interpretacji dopuszczalnej tolerancji w górę jechałem naprawdę krótko.Śniegu multum,naturalnego i sztucznego.Wyciągi nowoczesne,bramki super nowoczesne.Stoki przygotowane idealnie.Ceny przyjazne.Koniec pandemii już zadekretowany.W sumie-jedno wielkie zaskoczenie,że w \serbii jest coś takiego,choć przed 2 laty zjeździłem autem całe Bałkany... Edytowane 12 Kwiecień 2021 przez lski@interia.pl 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi