Marxx74 Napisano 27 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2023 W dniu 31.07.2023 o 10:47, cysiu napisał: Zastanawiam się czy nartorolki to bardziej narty czy rolki? Bez umiejętności jazdy na rolkach da się na tym poruszać bez miliona kontuzji i wywrotek na początku? Zastanawiam się czy to może być fajny trening letni przed zimowymi skiturami. Ps. Zobaczyłem filmik instruktażowy z technik hamowania i się przeraziłem.. Tak ogólnie Curex twierdzi, że nartorolki są wolne, jazda jest prosta (łyżwa), detale w technice (i kondycji) ... polecam z dobrym instruktorem/trenerem. M. P.s. Curex na codzień rolki 3×125 w szybkiej konfiguracji więc jej uwagi odnośnie prędkości, hamowania i tak dalej mogą nie być miarodajne . Nartorolki jakieś 530 do łyżwy. Po zjeździe z górki była zawiedziona, że tak wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 27 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2023 Rolkowy SLna mokrym ... Ptaszkowa 2023, Mistrzostwa Polski, Oliwier Kuliński.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2023 (edytowane) Nartorolki terenowe występują jeszcze w innej wersji,to cos w rodzaju gąsienicy.Jedzie wszędzie,po trawie i dziurach,ale musi być stromiej niż w tamtych wersjach,jest większy opór.Miałem kiedyś i zjeżdżałem z Magury Małastowskiej stokiem,ale gdzieś mi zniknęły. Oprócz tego jeździliśmy czasem do Białki,gdzie gość przy wyciągu wypożyczał i uruchamiał wyciąg,tamte miały analogiczną konstrukcję gąsienicy,ale mniejszy opór,więc jechało na złamanie karku.To był chyba Horników Wierch,albo Kaniówka,ciekawe,czy jeszcze działa,bo były to lata 90te... Edytowane 27 Wrzesień 2023 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 27 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2023 Ciut więcej znajdziecie na SF https://www.skiforum.pl/topic/60119-grasski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 27 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2023 Grasski to osobna dyscyplina w FIS. Okropne ale to było 30 lat temu :). M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi