ElectroOnePoland Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Cześć Pytanie odnośnie gogli do jazdy przy słabym nasłonecznieniu i rozproszonym świetle. Co możecie polecić np podczas zachmurzenia i mgły, kiedy wszystko się zlewa i nie za dobrze widać nierówności na trasie? Bardziej chodzi mi o sam rodzaj szybki (kolor pewnie ma znaczenie) niż o markę. Chyba, że macie coś konkretnego co moglibyście polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teperpawel Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Polecam gogle z bezbarwną szybką - nie ma lepszych przy ograniczonej widoczności. Przykład: https://allegro.pl/oferta/gogle-narciarskie-arctica-g-102c-do-jazdy-nocnej-9700524857 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 6 minut temu, ElectroOnePoland napisał: Cześć Pytanie odnośnie gogli do jazdy przy słabym nasłonecznieniu i rozproszonym świetle. Co możecie polecić np podczas zachmurzenia i mgły, kiedy wszystko się zlewa i nie za dobrze widać nierówności na trasie? Bardziej chodzi mi o sam rodzaj szybki (kolor pewnie ma znaczenie) niż o markę. Chyba, że macie coś konkretnego co moglibyście polecić. Pomocne zestawienie. Pogrzeb troche tutaj: https://www.absolute-snow.co.uk/buying-guides/the-absolute-guide-to-buying-giro-snowboard-and-ski-goggle-lenses POC nie ma tam ale reszta graczy raczej jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 44 minuty temu, ElectroOnePoland napisał: Cześć Pytanie odnośnie gogli do jazdy przy słabym nasłonecznieniu i rozproszonym świetle. Co możecie polecić np podczas zachmurzenia i mgły, kiedy wszystko się zlewa i nie za dobrze widać nierówności na trasie? Bardziej chodzi mi o sam rodzaj szybki (kolor pewnie ma znaczenie) niż o markę. Chyba, że macie coś konkretnego co moglibyście polecić. Do jazdy w słabym oświetleniu (nie w nocy) mogą być szkła klasy S1. S1 jest w zakresie przepuszczania światła od 40 do 80%, więc tutaj też jest pole do manewru w wyborze. Sam używam szkieł w kolorze żółtym i po zmroku oraz w mgle bardzo dobrze się spisują. W mniej intensywnym świetle też jest ok. Dobre przy zmiennych warunkach gdy nie chce się co chwilę zmieniać gogli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Ja do takich warunków używam gogli Oakley z szybą Prizm Rose (choć jest jeszcze Prizm Hi Pink Iridium, która jest być może nawet lepsza, ale też trochę mniej uniwersalna) - uważam, że sprawdzają się mega dobrze i nie zgadzam się z propozycją kupna gogli przezroczystych jako "najlepszych" na takie warunki. Są lepsze opcje pozwalające "wydobyć" nieco kontrastu i szczegółów w takich warunkach. Oakley ma niestety minus w postaci ceny, choć teraz można - zależnie od kształtu - strzelić coś na dobrych promocjach. Teraz Oakley ma tych szyby chyba więcej, niż na ilustracji poniżej, ale tutaj mniej więcej widać jakie szyby polecają na jakie warunki: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Ostatnio mam możliwość śmigać w oakley z szybą prizm hi pink. Jeśli chodzi o kontrast to nie miałem na oczach lepszych gogli 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygal Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Ja używam Smith szyba chromapop red. Super optyka. Mam też z szybą S1 Uvex CV. Są poprawne w porównaniu do Smith 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan janek Napisano 2 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2021 Smith zdecydowanie przewyższa Oakleya. Najlepiej szyba s1/s0, chromapop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi