Gacek1964 Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Za dwie godziny wyjeżdżamy na jakże wyczekiwane narty. Jeszcze we wtorek rano wydawało się, że nic z tego nie wyjdzie, jednakże potem potoczyło się wszystko błyskawicznie :). Najpierw rezerwacja noclegu, potem zamawianie karnetów. Szwajcaria to nowość dla nas, nie licząc Samnaun przy okazji wizyty w Ischgl. Mamy zamiar jutro już parę godzinek pojeździć, zobaczymy jaka forma będzie po podróży. Postaram się powrzucać trochę fotek, jak tylko wi-fi będzie wystarczająco działało, bo wiadomo jak w Szwajcarii z internetem. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 6 minut temu, Gacek1964 napisał: Pozdrawiam pozdrów St. Moritz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 16 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2021 Jesteśmy za Insbruckiem, autostrada do Kufstein miejscami biala lub błoto pośniegowe. Teraz wychodzi słoneczko. Niestety dochodzą do nas informacje, że droga za Pfunds zamknięta w obydwu kierunkach. Rodzi się problem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 16 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2021 I jak? Udało się przez Pfunds, czy jedziecie przez Vaduz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 17 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 20 godzin temu, Ratrak napisał: I jak? Udało się przez Pfunds, czy jedziecie przez Vaduz? Udało się przez Pfunds. Droga była już otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 17 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 Wczoraj od 13 jeździliśmy na Corvatch. Super 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 17 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 Dziś powtórka z wczoraj czyli Corvatsch, pustki wszędzie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 18 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 15.01.2021 o 18:34, Jeeb napisał: pozdrów St. Moritz St Moritz pozdrowione 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Jak wrażenia po 3 dniach? Jeździłeś też na Corviglii, czy tylko Corvatsch? Są jakiekolwiek kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 18 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 5 minut temu, nicram napisał: Jak wrażenia po 3 dniach? Jeździłeś też na Corviglii, czy tylko Corvatsch? Są jakiekolwiek kolejki? Półtorej dnia jeździliśmy na Corvatch, natomiast dziś była Corviglia. Kolejek nie ma żadnych, na trasach pustki szczególnie na Corvatch. Warunki do samego końca bardzo dobre, jedyne do czego można się przyczepić to infrastruktura o wiele słabsza niż w ośrodkach austriackich. A mrozy są spore. Jak się ogarnę to wrzucę zdjęcia z dziś. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 18 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Corviglia dzisiejsza 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gkoperek Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 (edytowane) Ja byłem z synem 10-16 i jestem mega zadowolony. Widzę że trasa Hahnensee z Corvarch do StMoritz zaliczona - bardzo mi się podobał ten zjazd 😀 I też mieliśmy totalne pustki na trasach - jak na zdjęciu Jedyne do czego można by mieć zastrzeżenie to sposób oznakowania tras - w jednym dniu kiedy były bardzo duże opady śniegu i była słaba widoczność parę razy wylądowaliśmy poza trasą. No ale poza tym rewelacja! Szczególnie jak na obecne warunki Edytowane 18 Styczeń 2021 przez gkoperek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 18 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 5 minut temu, gkoperek napisał: Ja byłem z synem 10-16 i jestem mega zadowolony. Widzę że trasa Hahnensee z Corvarch do StMoritz zaliczona - bardzo mi się podobał ten zjazd 😀 I też mieliśmy totalne pustki na trasach - jak na zdjęciu Jedyne do czego można by mieć zastrzeżenie to sposób oznakowania tras - w jednym dniu kiedy były bardzo duże opady śniegu i była słaba widoczność parę razy wylądowaliśmy poza trasą. No ale poza tym rewelacja! Szczególnie jak na obecne warunki No oznakowanie jest niespecjalne, przy słabszej widoczności ta mnogość tyczek może bardzo mylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Hahahaha, czyli nie tylko ja miałam problem z tym jak Szwajcarzy wytyczają trasy. W dniach złej widoczności kilka razy wylądowałam poza trasą 🙈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 19 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Dziś była Diavolezza i Lagalb 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 21 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2021 Wczorajszy zaległy dzień. Do południa jeździmy w Corvigli, natomiast popołudniu ze względu na zalegające tam chmury i mgłę przenosimy się na Corvatsch. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2021 2 godziny temu, Gacek1964 napisał: Wczorajszy zaległy dzień. D już nie denerwuj - zostajecie jeszcze tydzień czy wracacie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 21 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2021 Godzinę temu, Jeeb napisał: już nie denerwuj - zostajecie jeszcze tydzień czy wracacie ? Do jutra się jeszcze pomęcze 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 Ostatnie piwo na stoku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 Dwa ostatnie dni, zmiana pogody i jazda w puchu. Naprzemiennie Corviglia i Corvatsch 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi