Uciuany Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Cześć. Szukałem trochę, ale znalazłem tylko jeden post na forum sprzed dobrych paru lat na temat kasków z szybką. Przeczytałem bardzo wiele opinii, jedni twierdzą, że wszystko super działa i warto taki kask zakupić, inni mówią, że szyba w kasku potrafi parować i łzawią im oczy bo przelatuje powietrze. Chciałem zakupić taki kask bo i tak jestem zmuszony zakupić nowe gogle i kask a ta opcja wydaje mi się ciekawsza. Czy ktoś z was posiada kask z szybką i może się wypowiedzieć i ewentualnie coś polecić? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Trochę było na ten temat w niedawnym wątku: Jak widać - kaski z szybką mają swoich zwolenników, ale i szybko-sceptyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Imanaev Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Hej. Ja z żona nosimy okulary i kiedyś zdarzyło nam się zapomnieć na wyjazd soczewki. Po przemęczeniu się z wkładaniem gogli na okulary stwierdziliśmy ze przyda nam się kask z szybką. Najpierw wzięliśmy jakieś tanie z Decathlonu (Wedze). Służyły nam 2 lata. Ale: Mała ilość gąbki -> zawiewał wiatr w oczy Brak uszczelki od góry -> śnieg wpadał do środka Nieprzemyślana okolica uszy -> kłopoty ze słyszeniem niewymienna szybka -> jak się porysowała to nadeszła pora wymienić kask Aktualnie mamy Salomon Mirage. Tu już nic nie zawiewa, i są łatwo wymienne szybki na różną pogodę. No ale cena 3 razy wyższa. Teraz zaczynamy z nimi drugi sezon i na razie nie mam do czego się przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 6 minut temu, Artur Imanaev napisał: Po przemęczeniu się z wkładaniem gogli na okulary Ja dzisiaj rano wstałem do roboty, ale tak się tym przemęczyłem, że z miejsca znowu się położyłem. Najgorzej to się przemęczyć. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 1 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 (edytowane) Może źle zrozumiałeś. @Artur Imanaev nie napisał wyżej, że jest przemęczony zakładaniem gogli tylko tym, że nosi okulary i zapewne ciągle miał problemy związane z tym. Tych Salomonów nigdzie nie ma w moim rozmiarze, osobiście chciałem kupić te ze zdjęcia. Sądząc po cenie i ogólnie po opiniach na temat firmy Uvex myślę, że powinny być porządne. Edytowane 1 Grudzień 2020 przez Uciuany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Imanaev Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 A przymierzałeś już ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 1 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Nie, ale mam obecnie daleko do większego miasta a produkt mogę zwrócić do 14 dni, ale miałem inny kask tej samej wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi