marboru Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 (edytowane) Hipnotyzuje Tadeusz 😮 Jeśli miałbym odpowiedzieć, kogo najbardziej lubię oglądać w jeździe, to właśnie jego. Kosmos! Ted Ligety Giant Slalom (GS) Perfect Turns - Skiing Follow Cam (2020) - YouTube Warto popatrzeć. Edytowane 27 Listopad 2020 przez marboru 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 (edytowane) Kosmos to jest chyba najlepsze okreslenie na taka jazde. Ponizej ciut wiecej opisu, aczkolwiek nie wiem czy nam zwyklym zjadaczom chleba sie to przyda 😃 https://www.youtube.com/watch?v=Ga-6wy0Nboo Edytowane 27 Listopad 2020 przez Turnplayer 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 moze to treningowe skręty Tadzia😁, ale dla mnie taka jazda😧 jest tak samo osiągalna jak suv Rolls-Royce😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) Suv Rolls-Royca jest zdecydowanie bardziej realny. Mnie by wystarczyło, jakbym mógł jeździć po takim GS, w takich warunkach. Tylko czas byłby pewnie +10s jak nie lepiej Edytowane 28 Listopad 2020 przez Spiochu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Tadziu jest jednak pewną abberacją nawet wsród zawodników PŚ. Nie wiem czy ona ma jakaś inna budowę bioder, czy co 🙂 , ale mam wrażenie że ten konkretny styl jest generalnie cieżko podrabialny nawet dla najlepszych. Porównanie do SUV Rollsa świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) Ja to się boje na to patrzeć z tej perspektywy, ale w avatarku zawsze Ted Edytowane 28 Listopad 2020 przez christof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Cześć Myślałem, że chodzi o jakiegoś kumpla... Ja tej wyjątkowości nie widzę. On jeździ po prostu ładnie w poukładany sposób. Do tego ten akurat fragment jest jakby ułożony pod jego jazdę, pod jego styl. Myślę, że to ma znaczenie. Myślę, jednak, że gdyby puszczać identycznie ubranych zawodników nie mówiąc kto jedzie na tym kawałku większość pozostałaby nierozpoznana albo rozpoznana błędnie, łącznie z Ligetym. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Zdecydowanie kosmos. Jest taka zabawa: niech cię ktoś sfilmuje w określonym miejscu, postaraj się zjechać najpiękniej jak potrafisz, a potem porównaj to z jazdą jakiegoś zawodnika😀. Ubaw po pachy😀. A Ligety jeździ pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Cześć Mnie już same takie pomysły bawią do łez. Trzeba być wyjątkowo nieogarniętym w temacie narciarskim lub/i być wyjątkowym bufonem aby mieć nadzieję, że nie będzie takie porównanie śmieszne i żenujące. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 1 godzinę temu, Mitek napisał: Myślałem, że chodzi o jakiegoś kumpla... On jeździ po prostu ładnie w poukładany sposób. Do tego ten akurat fragment jest jakby ułożony pod jego jazdę, pod jego styl. Myślę, że to ma znaczenie. Myślę, jednak, że gdyby puszczać identycznie ubranych zawodników nie mówiąc kto jedzie na tym kawałku większość pozostałaby nierozpoznana albo rozpoznana błędnie, łącznie z Ligetym. @Mitek chciałbym mieć takiego kumpla może w jego blasku moja technika by się poprawiła żart! No właśnie, chodzi o piękno jazdy. A Ligety jeździ wyjątkowo i śmiem twierdzić, że na tym samym odcinku gdyby puścić kilku zawodników, to przejazd właśnie Tadeusza podobałby mi się najbardziej i spokojnie rozpoznałbym go pośród wszystkich startujących Jak patrzę na taką jazdę, to po prostu serducho rośnie, a człowieka zaraz ciągnie na stok! Na razie, w okolicznych ośrodkach nizinnych, warunków do śnieżenia brak - może to się zmienić w najbliższych dniach...tak więc? Jadę do serwisu odebrać narty, bo człowiek nie zna dnia i godziny. Za tydzień jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem ruszam na południe Polski na weekend - trzeba pojeździć W planach jest debiut w Rytrze, @pawelb91 może uda się spotkać? Myślę, że szansa na uruchomienie tej stacji jest...a jak nie, to Krynica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Godzinę temu, Mitek napisał: Mnie już same takie pomysły bawią do łez. Trzeba być wyjątkowo nieogarniętym w temacie narciarskim lub/i być wyjątkowym bufonem aby mieć nadzieję, że nie będzie takie porównanie śmieszne i żenujące. ...no weź Mitek🙂 ... powiedz dzieciakowi biegającemu za piłką ze nie jest i nigdy nie będzie jak Ronaldo..... trzeba równać do góry - nawet gdy rozsadek podpowiada ze to nieosiągalne.. na tym tez polega nasza pasja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Mnie już same takie pomysły bawią do łez. Trzeba być wyjątkowo nieogarniętym w temacie narciarskim lub/i być wyjątkowym bufonem aby mieć nadzieję, że nie będzie takie porównanie śmieszne i żenujące. Pozdrowienia @Mitek czy Ty masz w sobie chociaż miligram poczucia humoru? Skoro nie zauważyłeś w moim wpisie ironii, czy autoironii to jak możesz funkcjonować w takim świecie jaki mamy? Gdybym był bufonem, to bym sobie wpisał w umiejętnościach 9, 10 albo w ogóle 25. Błagam, życie nie jest łatwe, po co je sobie jeszcze bardziej uprzykrzać? Mam się podniecać filmami ze szkółki narciarskiej? Wolę Ligety'ego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 7 minut temu, waldek71 napisał: @Mitek czy Ty masz w sobie chociaż miligram poczucia humoru? Skoro nie zauważyłeś w moim wpisie ironii, czy autoironii to jak możesz funkcjonować w takim świecie jaki mamy? Gdybym był bufonem, to bym sobie wpisał w umiejętnościach 9, 10 albo w ogóle 25. Błagam, życie nie jest łatwe, po co je sobie jeszcze bardziej uprzykrzać? Mam się podniecać filmami ze szkółki narciarskiej? Wolę Ligety'ego. Cześć Ale przecież ja do Twojego wpisu nie ma najmniejszych zastrzeżeń. Tak jak napisałeś - ubaw po pachy. Piszę o tym co mnie bawi. Z pewnością widziałeś na stoku nie raz pozujących na zawodników narciarzy (nie myślę o dzieciach - je zachęcać trzeba zw wszech miar). Tacy to są dopiero zabawni w swojej powadze działań. Prawda jest taka, że żaden amator nie ma najmniejszych szans z zawodnikiem tak pod względem skuteczności jazdy i uniwersalności techniki jak i stylu. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 23 minuty temu, marboru napisał: Na razie, w okolicznych ośrodkach nizinnych, warunków do śnieżenia brak - może to się zmienić w najbliższych dniach...tak więc? Jadę do serwisu odebrać narty, bo człowiek nie zna dnia i godziny. Za tydzień jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem ruszam na południe Polski na weekend - trzeba pojeździć W planach jest debiut w Rytrze, @pawelb91 może uda się spotkać? Myślę, że szansa na uruchomienie tej stacji jest...a jak nie, to Krynica. Rytro w pełni to myślę że dopiero styczeń (a w tym roku to nic nie wiadomo), wcześniej (okolice świąt) udawało się otworzyć całość z jakieś 2 razy w ostatnich 10 latach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) 6 minut temu, Mitek napisał: Tacy to są dopiero zabawni w swojej powadze działań. No tak, małe nieporozumienie😀. Mój wpis dotyczył kosmosu w istocie różnicy między bardzo dobrym nawet amatorem, a zawodnikiem. A co się tyczy gwiazdorstwa na trasie, to zupełnie inny temat. Edytowane 28 Listopad 2020 przez waldek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 11 godzin temu, Spiochu napisał: Suv Rolls-Royca jest zdecydowanie bardziej realny. Masz racje😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 @marboru Ale gdy już Rytro odpali całościowo (i szeroko) to jest pięknie, nawet Tadziu mógłby wpaść poskręcać Kilka ryterskich zajawek: 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) Coś się Rytro guzdrało w tym roku z odpaleniem armat.. Edytowane 28 Listopad 2020 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 28 minut temu, lski@interia.pl napisał: Coś się Rytro guzdrało w tym roku z odpaleniem armat.. Niestety Rytro tak ma że z opóźnionym zapłonem. Ale jest też tam cieplej niż w Krynicy i okolicach, czasem też czekali kilka dni żeby dobrze zmroziło grunt. Rytro traktować można na poważną jazdę przez 2 -2,5 miesiąca ale też zależy od pogody bo bywało i krócej niestety... Raz trafił się taki piękny rok 2013 gdy jeździłem w Rytrze 7 kwietnia, na całej szerokości po wszystkich wariantach po zmrożonym śniegu... Wyjątek od reguły ale wyjątkowo piękny. Na obecny sezon widziałem że przybyło armatek w liczbie trzech, łącznie mają 18. Trzymać kciuki za mróz a w końcu naśnieżą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 4 godziny temu, Mitek napisał: Myślałem, że chodzi o jakiegoś kumpla... chyba jednak to 2 różne osoby bo przedstawiony na filmiku zawodnik ma na imię Teodor a nie Tadeusz Swoją drogą miałem kiedyś przyjemność poznania Tadeusza Wowkonowicza - wspaniałego człowieka i narciarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Niestety Rytro tak ma że z opóźnionym zapłonem. Ale jest też tam cieplej niż w Krynicy i okolicach, czasem też czekali kilka dni żeby dobrze zmroziło grunt. Rytro traktować można na poważną jazdę przez 2 -2,5 miesiąca ale też zależy od pogody bo bywało i krócej niestety... Raz trafił się taki piękny rok 2013 gdy jeździłem w Rytrze 7 kwietnia, na całej szerokości po wszystkich wariantach po zmrożonym śniegu... Wyjątek od reguły ale wyjątkowo piękny. Na obecny sezon widziałem że przybyło armatek w liczbie trzech, łącznie mają 18. Trzymać kciuki za mróz a w końcu naśnieżą... Kilka razy byłem tam na wielkanocnym Pucharze Rytra,warunki były w końcu marca najlepsze w sezonie,a ludzi przyjeżdżało bardzo mało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 20 godzin temu, marboru napisał: Jeśli miałbym odpowiedzieć, kogo najbardziej lubię oglądać w jeździe, to właśnie jego. Zupełnie Ci się nie dziwię, bo mam to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi