mirekn Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 17 minut temu, sstar napisał: Mnie kuszą skitury mnie też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Ta zima przejdzie u narciarzy w Polsce do historii. Pierwsze to covid. Drugie-długość sezonu. W takiej Białce sezon od grudnia do kwietnia(końca). Pięć bitych miesięcy! Tego najstarsi górale nie pamiętają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 2 godziny temu, brachol napisał: Jakby było otwarte, co nie jest pewne. Lola była naszykowana do ponownego otwarcia- dzwoniłem do Szklarskiej. Mieli otworzyć w momencie, jak rząd wprowadził kaganiec w całej PL w marcu. Warto spytać się skiturowcow, jaki jest obecny stan Loli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Lola była otwarta 18 marca, jeździłem tego dnia. Było super:-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Czy lola, to dawna Lolobrigida? Miałem przyjemność nią zjechać. Była to wtedy nartostrada, dróżka w lesie. Akurat było mało śniegu, w tym czasie w Karkonoszach. Szczególnie niżej. Ale na Loli było pasemko białego. Uchodziła wtedy za ekstremalne wyzwanie dla miejscowych i przyjezdnych. Skąd ta nazwa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Dalej to jest oficjalnie Lolobrygida, lola to takie zdrobnienie;-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 3 godziny temu, Zagronie napisał: Pięć bitych miesięcy! Tego najstarsi górale nie pamiętają. Zima 2012/13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 1 godzinę temu, Zagronie napisał: Czy lola, to dawna Lolobrigida? Miałem przyjemność nią zjechać. Była to wtedy nartostrada, dróżka w lesie. Akurat było mało śniegu, w tym czasie w Karkonoszach. Szczególnie niżej. Ale na Loli było pasemko białego. Uchodziła wtedy za ekstremalne wyzwanie dla miejscowych i przyjezdnych. Skąd ta nazwa? Lolobrygidy”, na cześć wydatnego biustu słynnej w latach 60. XX wieku włoskiej ... liczne garby na trasie, do tego się wije, oprocz wypłaszczenia, to moja hipoteza:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 35 minut temu, pawelb91 napisał: Zima 2012/13 Dokładnie, długi sezon wtedy był nawet w centralnej Polsce; zdjęcia poniżej z 02.04.2013 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..Duch Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 11/12 - majówka na Pilsku. Wcześniej chyba 2009 wielkanoc w Karkonoszach i 5 dni w Domu Śląskim. Panie i Panowie pamiętajmy jednak że faktycznie ten sezon mógł by być rekordowy. Większość ON nawet nie w 1/3 możliwości nasnieżało. Zwardoń ładuje regularnie ok 9 basenów - w tym sezonie niecałe 3. Aktualnie w Rajczy i okolicach standartowa zima. Liczyłem na Pilsko 10 ale zostaną tylko tury. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Dosypało ze 20 cm... mozna tylko zgrzytnąć zębami.... 😞 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Dzisiaj cały dzień sypało, było też pół godziny słońca 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Godzinę temu, Adam ..Duch napisał: 11/12 - majówka na Pilsku. W 2019 8 maja Pilsko też dawało radę Pozdrawiam mirekn 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 6 godzin temu, sstar napisał: Mnie kuszą skitury, ale mam ograniczenia... Miałem jechać po weekendzie, ale nie mam swojego sprzętu a wypożyczalnie w Szklarskiej podobno pozamykane już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Z Jaworzyny Krynickiej da się zjechać na sam dół, ale tylko służbowo. Wiadomość od kolegi. Pozdrowienia z Kopaonika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 7 godzin temu, Michas222k napisał: Lola była otwarta 18 marca, jeździłem tego dnia. Było super:-) Racja, odpalili ponownie Lole, żeby zamknąć cały ośrodek dzień czy tez dwa dni później. sstar wrzucał kilka dni przed restartem marcowym zdjęcia z Loli, wtedy już była ratrakowana na części jej szerokości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Ja miałem dziś na wyłączność Golgotę warunek- petarda! Najlepsza jazda w sezonie. Ps. Widziałem sporą grupę ludzi na desce, którzy wwożeni byli do góry na skuterach. Jeździli cały dzień z Kuflonki na Solisko. Ps2. Wypozyczalne skiturowe też działają. śniegu w Szczyrku bardzo dużo, jutro powinny być jeszcze fajne warunki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Here we go again: I jest piątek ,piąteczek zaczynamy weekend Po mroźnym poranku w Koninkach dużo słońca Jeździmy dla Was narciarskoi turystyczniew sobotę i niedzielę w godz.9.00-17.00 Czekamy na miłośników sportów zimowych i aktywnych turystów Wybiera się ktoś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Ale jest warun w Szklarskiej, z kamery wynika ze śniegu nadal dużo na kamerce przy Karkonoszu, oraz ze twardo pod narta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 6 minut temu, grimson napisał: Ale jest warun w Szklarskiej, z kamery wynika ze śniegu nadal dużo na kamerce przy Karkonoszu, oraz ze twardo pod narta. To co pokazałeś wywiane, ale MarioJ pisał, ze 30 cm świeżego spadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 21 minut temu, sstar napisał: To co pokazałeś wywiane, ale MarioJ pisał, ze 30 cm świeżego spadło... Wrzuciłem zrzut z kamery sprzed parunastu minut, wiec nic nie wywiało 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Godzinę temu, grimson napisał: Wrzuciłem zrzut z kamery sprzed parunastu minut, wiec nic nie wywiało 🙂 Ale i nie dopadało. A wywiało wcześniej. Widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 3 godziny temu, Plywak napisał: Here we go again: I jest piątek ,piąteczek zaczynamy weekend Po mroźnym poranku w Koninkach dużo słońca Jeździmy dla Was narciarskoi turystyczniew sobotę i niedzielę w godz.9.00-17.00 Czekamy na miłośników sportów zimowych i aktywnych turystów Wybiera się ktoś? Może pojadę, ale w niedzielę, przeprowadzkę mam firmy i nie wiem czy ogarniemy to w sobotę, ale jak byś był w sobotę daj znać jakie warunki, narty normalne czy te które już prawie na śmietniku stoją:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 1 minute ago, marekbtl said: Może pojadę, ale w niedzielę, przeprowadzkę mam firmy i nie wiem czy ogarniemy to w sobotę, ale jak byś był w sobotę daj znać jakie warunki, narty normalne czy te które już prawie na śmietniku stoją:) Ja też raczej, jak co, to niedziela, pewnie na 2h o 9. Patrząc na kamerkę, to wyglada to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Godzinę temu, Plywak napisał: Ja też raczej, jak co, to niedziela, pewnie na 2h o 9. Patrząc na kamerkę, to wyglada to nieźle. To może się spotkamy, ale nie mogę obiecać. Wszystko wyjdzie w praniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi