WojtekM Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 11 minut temu, pawelb91 napisał: na koniec sezonu Może Tylicz będzie chodził. Wcześniej też mieli kursy - przed Matołuszem nie klękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 No i się skończyło. Ski arena Szrenica na zakończenie dziwnego sezonu. Od rana lekki śnieżek sobie padał, na sztruksie 5-8cm świeżego opadu. Śnieg tępy jakiś, w ogóle narty nie jechały. Fakt,że nie smarowane bo oddaję je na serwis w przyszłym tygodniu, więc mi się nie chciało. Niemniej wczoraj w Świeradowie tępoty nie odczuwałem. Ludzi niewielu - po tłumach wczoraj na nocnej w Świeradowie spodziewałem się armagedonu a tymczasem na bieżąco. Trasy w trakcie dnia rozjeżdżone, pod koniec prędkość jazdy trochę lepsza. Porównując otwarcie 12-02 i zamknięcie dzisiaj na Szrenicy to ludzi podobnie, śniegu nieznacznie mniej, temperatura zdecydowanie wyższa (12-02 było -13 dzisiaj -5 na górze Karkonosza) ale warunki perfekcyjne 12-02 przez cały dzień. Jakby nie patrzeć niezmiennie w Sudetach Szrenica jest moim nr 1 pod warunkiem, że natura pozwala na odpalenie tras. Przy słabej zimie niestety nie ma czego tam szukać. Rekordu na koniec nie było - 49km w dół, 15 zjazdów. Pod koniec stwierdziliśmy, że kończymy bo stan tras groził kontuzją, pomimo że do końca 3,5km zjazdu na raz bez palenia mięśni - forma narciarska najwyraźniej wzrosła. Aż żal że to już koniec. Krótko pojeżdżone z @sstar - dzięki za spotkanko. Z białym nie zrywam, jak śnieg się utrzyma to wiosenny debiut na biegówkach w Jakuszycach jest prawdopodobny. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 13 minut temu, WojtekM napisał: Może Tylicz będzie chodził. Wcześniej też mieli kursy - przed Matołuszem nie klękają. Podobno nie będą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 2 godziny temu, pasazer85 napisał: Ja też, ale nie korzystam... Kurwi... mnie bierze jak mijam dolną stację gondoli, dopiero pod Golgotą nastaje nostalgia i wspomnienia Jak mi coś zwrócą to wykorzystam w przyszłym sezonie na COS Cała ta sytuacja i mój wku... na SMR, pozwolił mi odwiedzić kupę mniejszych ośrodków w okolicy, w których nie byłem od lat, albo nie byłem wcale. A mój wczorajszy pobyt na CG w Rzykach to była jazda sezonu, 2 godziny na okrętkę PS W Szczyrku na okrętkę ostatni raz jeździłem ze 20 lat temu, jak były wieczorne na golgocie 😭 Golgota i Bieńkula formalnie istnieją, ale w realu tych tras już nie ma... Dla mnie to duży problem, ale - jak pisałeś - karnet sezonowy ratuje COS. Dziś na FIS-ie jazda ekstraklasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 2 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Golgota i Bieńkula formalnie istnieją, ale w realu tych tras już nie ma... Naprawdę nie musisz mnie uświadamiać, mam przejechane w GON,GAT,SON,SMR już ponad 30 sezonów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 (edytowane) Zamknięcie sezonu bezlicencyjnego,Magura Małastowska.Górna stacja minus 6,dolna minus 3 stopnie.Warunki najlepsze w sezonie-równo,twardo,gładko,jak zawsze na zakończenie.Jeżdżą do 20,wieczorna jazda w lesie bardzo klimatyczna.Narciarzy niewiele więcej,niż obsługi. Można wybrać jedną ze 127 kanap,więc zagrożenie covidem czy malarią podobne... Jutro Rytrem zaczynamy nowy sezon licencyjny... Edytowane 19 Marzec 2021 przez lski@interia.pl 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Ponownie Poniwiec Lekki mrozik i paru zapaleńców. Warunki b.dobre Mała przerwa na uzupełnienie kalorii i jeszcze niecałe 2 godzinki przed nami. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 33 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Jutro Rytrem zaczynamy nowy sezon licencyjny... Udanej jazdy. Też się szykowałem na weekendowe "prywatne" Rytro no ale... Stok przygotowany, na kamerkach prezentował się dzisiaj bardzo zachęcająco. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Kruca bomba, jest już po 23, a na CG dalej cisną na nartach. Frekwencja na Luxtorpedzie jak na taka godzinę calkiem całkiem (kamerka). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 6 minut temu, grimson napisał: Kruca bomba, jest już po 23, a na CG dalej cisną na nartach. Frekwencja na Luxtorpedzie jak na taka godzinę calkiem całkiem (kamerka). Do tego ciagle prószy śnieg. Fajna ta traska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Cieńków- Wisła. Ostatni dzień na nartach w tym sezonie, więc postanowiłem, że może warto uderzyć na Cieńków i to był bardzo dobry wybór. Zameldowani o 19:30, troszkę aut na parkingu było. Temperatura ok -5 stopni, miejscami lekko sypał śnieg. Jazda na bieżąco, kolejek praktycznie brak, no może czasami 2 min. A warunki? Bardzo dobre, delikatny puch, górna ścianka dość twarda i szybka. Dolny odcinek również ok. Po 21 ludzi zdecydowanie mniej. Większa degradacja i lekkie odsypy na górnej części głównej trasy. Miejscami w dolnej części niewielkie odsypy, ale jazda bardzo przyjemna. O 22:30 ze smutkiem kończymy jazdę, a chciało by się jeszcze pośmigać. Cóż mogę powiedzieć? 21 dni na stoku w tym sezonie, szkoda, że to już koniec Mimo wszystko dzisiejszy dzień na stoku był taki jaki powinien być- dobra zabawa, przyjemna jazda i bardzo dobre warunki. Jak na złość w samym centrum Wisły zrobiła się prawdziwa zima.... Mimo wszystko, dziękuje za uwagę Pozdrawiam Michał. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 (edytowane) 15 godzin temu, brachol napisał: Dzisiaj mają kręcić chyba do 23 więc opłacało się wczoraj przyjechać. Może coś na sobotę uruchomią dla "sportowców"? Tyle śniegu i taka kicha. Nawet w lesie da się jeździć. Trasa z Wrocka do Czarnej to zazwyczaj jest dramat, chociaż wczoraj przejechałem w obie strony dość szybko. FB CG nie podaje wprost, ze kończą sezon. Rozumiem, ze czekają do 09.04.2021, jak będzie warun i poluzowanie kagańca to maja chęć ponownie się otworzyć. Póki co puścili ratraki na trasę na narty biegowe Czarna Gora- schronisko pod Snieznikiem. Oraz odpalaja Luxtorpede od dzisiaj dla ruchu turystycznego. Edytowane 19 Marzec 2021 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 6 godzin temu, grimson napisał: Rozumiem, ze czekają do 09.04.2021 Eeee, do 9 kwietnia nie będą utrzymywali się w gotowości - to im się nie zwróci potem. Chyba, że szkolenia w międzyczasie będą u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Bielsko Biała teraz. Jak na złość dopadało 😜 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Suche z rana. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 2 godziny temu, Plywak napisał: Suche z rana. można jeździć solo czy tylko treningi u Bartka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Szwajcaria Bałtowska - dzień 33 Przyszedł mróz, to trzeba było wykorzystać warunki. Rano -4, po wyjeździe z ośrodka -1. Warunki fajne - twardo, szybko z rana, w drugiej godzinie zeskrobany cukier oraz twardy podkład - wręcz lodowy w niektórych miejscach. Kolejny raz udało się być narciarzem numer 1 na stoku Wszystkie trasy i wyciągi czynne. Ośla łączka i krzesło również. Wybór nart bardzo dobry na takie warunki - długie! Większość naszego pobytu, to jazda pod krzesłem Kolejek brak, ludzi umiarkowana ilość. Jak na Bałtów - komfortowo Zaliczonych dzisiaj łącznie 28 zjazdów... ...i kolejny pech Nie wiem jak to możliwe wjechał we mnie gość od tyłu 😮 Dzwon konkretny - przywalił mi w tylną część pleców i bok Po upadku miałem problem z zaczerpnięciem tchu 😮 Żebra obite konkretnie, narta mocno zjechana od góry. Najśmieszniejsze jest to, że Koleś kompletnie odjechany od razu z gadką, że to moja wina itd... Dopiero zrozumiał swój błąd jak dwóch kolegów podjechało i mu powiedziało, że ewidentnie jego wina. Ja kłócić się nie miałem siły - uderzenie w bok i w plecy na tyle było silne, że zwyczajnie tchu nie mogłem zaczerpnąć dobre kilka minut. Ehhh pechową mam końcówkę sezonu. Jak jutro stłuczenie pozwoli, to powtórka z rozrywki. A potem? Potem trzeba @Mitek powoli kajaki szykować Pozdro marboru 18 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 8 minut temu, marboru napisał: Nie wiem jak to możliwe wjechał we mnie gość od tyłu 😮 Dzwon konkretny - przywalił mi w tylną część pleców i bok Po upadku miałem problem z zaczerpnięciem tchu 😮 Żebra obite konkretnie, narta mocno zjechana od góry. Najśmieszniejsze jest to, że Koleś kompletnie odjechany od razu z gadką, że to moja wina itd... Dopiero zrozumiał swój błąd jak dwóch kolegów podjechało i mu powiedziało, że ewidentnie jego wina. Ja kłócić się nie miałem siły - uderzenie w bok i w plecy na tyle było silne, że zwyczajnie tchu nie mogłem zaczerpnąć dobre kilka minut. Ehhh pechową mam końcówkę sezonu. Zdrówka @marboru Takie osoby są najgorsze, ich wina, ale mimo to będą pyszczyć i walczyć o swoje, wygadując głupoty. Troszkę inną sytuację miałem na Nowej Osadzie, facet mnie staranował przy wyciągu, ani nie przeprosił i jeszcze zwalał całą winę na narty "bo krawędzie tępe" Podobnie było w przypadku innego oszołoma jak wjechał w tłum narciarzy, zero zainteresowania czy komuś nic się nie stało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 13 minut temu, marboru napisał: Dzwon konkretny - przywalił mi w tylną część pleców i bok Ja do dzisiaj czuję stłuczkę - a to już miesiąc jak Grażyna wjechała mi z impetem w krzyż kolanami, aż pociemniało mi w oczach. I też się wykłócała (wtórował jej towarzyszący Janusz), że to moja wina wina, bo powinienem był patrzeć przez ramię w górę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 (edytowane) 2 hours ago, mifilim said: można jeździć solo czy tylko treningi u Bartka? Teoretycznie można się zapisać na trening i olać tyczki, ale stok jest mocno zastawiony, więc wiele nie pojeździsz. Edytowane 20 Marzec 2021 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 @Micheł @WojtekM mój Janusz jak się później okazało jechał na krechę i mu drogę zajechałem 😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Dziś Rytro po nowemu-warunki idealne.I poczucie bezpieczeństwa,nie trzeba się pilnować-nie wiem czemu,ale w tym towarzystwie nikt w nikogo nie wjeżdża,mimo relatywnie sporej dziś ilości ludzi na stoku... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 7 minut temu, marboru napisał: @Micheł @WojtekM mój Janusz jak się później okazało jechał na krechę i mu drogę zajechałem 😮 Czyli co - wymusiłeś pierwszeństwo? Jak mogłeś! Janusz przyjechał przecież na szkolenie, musi się nauczyć jeżdzić na nartach, a Ty już umiesz - to co Ty robiłeś w ogóle na stoku? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 46 minut temu, WojtekM napisał: Ja do dzisiaj czuję stłuczkę - a to już miesiąc jak Grażyna wjechała mi z impetem w krzyż kolanami, aż pociemniało mi w oczach. I też się wykłócała (wtórował jej towarzyszący Janusz), że to moja wina wina, bo powinienem był patrzeć przez ramię w górę. Och, nieznajomość zasad. Winny jest narciarz jadący z góry, a tłumaczenia "zajechał mi pan drogę" tylko potwierdzają winę i niewiedzę. I jeszcze jedno: warto spisać kogoś, kto ci wjechał w plecy. Obudzisz się jutro ze złamaniem, i będzie problem. PS. Ja jeżdżę w żółwiem na plecach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Popołudniowy Jurgów. Warun elegancki. 2 hours ago, mifilim said: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi