aztek Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Na tym blogu: https://travellikeagirl.pl/bieszczady-i-okolice-4-trasy-o-roznym-poziomie-trudnosci-mapy-szlakow/ w bardzo ciekawy sposób, zostały opisane trasy narciarskie w Bieszczadach. Myślę, że jeżeli ktoś się wybiera, to warto zerknąć. Ciekawe opisy ze zdjęciami i mapami. Jeśli ktoś by szukał, to jak najbardziej zachęcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 8 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra dzisiaj. Nie denerwuj nawet. Miałem być od piątku południa. Zacznę zaraz przeklinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 14 minut temu, WojtekM napisał: Zacznę zaraz przeklinać. Ja przeklinam od 15 tej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Nigdy żaden sezon narciarski tak nie zmęczył psychicznie tak jak ten. - Otwierają w reżimie, - nie otwierają w tym sezonie w ogóle, - jednak otwierają, - zamykają do 17 stycznia, - otwierają dla "licencji", - przedłużają zamknięcie, - niektórzy otwierają na lewo dla szkoleń, - przedłużają zamknięcie, - otwierają próbnie dla wszystkich na dwa tygodnie, - zamkną czy nie zamkną od 1 marca?, - dobra jednak nie zamknęli, można jeździć dalej, - ciach zamknięte od 20 marca - koniec sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 (edytowane) W ramach intensyfikacji wykorzystania reszty krajowego sezonu zimowego,postanowiłem znowu udać się na Podkarpacie.Co prawda padał wczoraj i dziś mokry śnieg,ale podłoże Laworty i Gromadzynia jeszcze bez przetarć i twarde.Reszty dokonać miał salmiak. Dziś rozgrywano kolejny Memoriał im.Olka Ostrowskiego,miejscowego skialpinisty,który zginął ,zjeżdżając z Gaszerbrum II.Zanim został skialpinistą,był standardowym trasowym ścigantem,więc zdarzyło mi się go poznać,gdy parę razy ścigaliśmy się w Ustrzykach. Będą jeździć do soboty,więc ostatnia okazja odwiedzenia tej krainy,gdzie za 40 zł dostaje się wpisowe na zawody,całodzienny karnet i kiełbasę na gorąco z musztardą.Gdzie starsze panie na widok osoby w czarnym płaszczu trenerskim mówią 'Pochwalony"... Tylko miejscowa policja drogowa,z permanentneym potrójnym kaskadowym pomiarem prędkości,nie wpisuje się w ogólny nastrój gościnności... Jutro,by kontynuować akcenty religijne, Krynica,u Tabaszewskiego proboszcz parafii w Słotwinach robi zawody z okazji 120 urodzin patrona parafii... Edytowane 17 Marzec 2021 przez lski@interia.pl 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drusiek Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 50 minut temu, lski@interia.pl napisał: Będą jeździć do soboty Na Laworcie kręcą również w sobotę? Według strony tylko piątek włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Będzie już ze 30 lat jak spotkałem się na Słotwinach z dość otyłym narciarzem. Trochę pogadaliśmy, kilka razy mijaliśmy się na stoku. Potem dopiero kolega poinformował mnie, że ten otyły to ksiądz miejscowej parafii. Jak widać parafia nie tylko ma kościół na stoku, ale także tradycje narciarskie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 (edytowane) 9 minut temu, Bumer napisał: Będzie już ze 30 lat jak spotkałem się na Słotwinach z dość otyłym narciarzem. Trochę pogadaliśmy, kilka razy mijaliśmy się na stoku. Potem dopiero kolega poinformował mnie, że ten otyły to ksiądz miejscowej parafii. Jak widać parafia nie tylko ma kościół na stoku, ale także tradycje narciarskie. To już nie ten, następca. Tamten był postacią niesłychanie barwną, ze względu na sylwetkę buty narciarskie zapinać mu musieli ministranci, zaś o jego życiu osobistym krążyły legendy... Edytowane 17 Marzec 2021 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Jutro będę na Czarnej Gorze na nocnych jazdach. Szykuje się na A i B Fis 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Ja rzutem na taśmę śmigam do Szczyrku na jutro wieczór i piątek ile się da. Cóż robić. Trzeba korzystać póki jest możliwość. Chyba to już koniec sezonu. Mam nadzieję, że nie rzucą się nagle wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 30 minut temu, Drusiek napisał: Na Laworcie kręcą również w sobotę? Według strony tylko piątek włącznie Dziś,gdy rozmawiałem,nie znali jeszcze szczegółów lockdownu ...A swoją drogą,nie mogę na ich stronie nigdzie znaleźć tego co piszesz o piątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drusiek Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 8 minut temu, lski@interia.pl napisał: Dziś,gdy rozmawiałem,nie znali jeszcze szczegółów lockdownu ...A swoją drogą,nie mogę na ich stronie nigdzie znaleźć tego co piszesz o piątku? Przepraszam, to na Facebooku ehh a taki był plan na sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 (edytowane) Wieczorna jazda w Kazimierzu Dolnym. Klimatyczne ognisko. Warunki dla osób lubiących wiosenne nartowanie, było bardzo miekko. Jeździliśmy w kilkanaście osób więc dla mnie warunki dobre Widok na "mordor" Trasa przy krótkim orczyku coraz węższa Miałem nadzieję na wykorzystanie zapowiadanych przymrozków i poszusowanie w weekendowe poranki, ale trzeba będzie to zamienić na wieczorne jazdy. Pozdrawiam Marek Edytowane 17 Marzec 2021 przez 1mirinda 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Beskid Sport Arena zamknął się już dzisiaj - co za paranoja!!! Liczyłem, że dzisiaj na wieczór dojadę do Szczyrku i jutro ostatni jeszcze cały dzień pojeżdżę. Doradźcie proszę gdzie najlepiej w okolicach (Szczyrk / Wisła) pojeździć wieczorem. Gdzie na wieczór najlepiej przygotowują stok? Ale jestem zły, chciałem pojeździć na czarnej dzisiaj te 3 godzinki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Bardzo ładny kościółek. Ponoć w kruchcie jest nawet stojak na narty. Ale ta reklama piwa na samym wejściu - czy ja wiem ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 19 minut temu, wielofish napisał: Beskid Sport Arena zamknął się już dzisiaj - co za paranoja!!! Liczyłem, że dzisiaj na wieczór dojadę do Szczyrku i jutro ostatni jeszcze cały dzień pojeżdżę. Doradźcie proszę gdzie najlepiej w okolicach (Szczyrk / Wisła) pojeździć wieczorem. Gdzie na wieczór najlepiej przygotowują stok? Ale jestem zły, chciałem pojeździć na czarnej dzisiaj te 3 godzinki... Pojedź na Czarny Groń. Kawałek dalej ale będzie zdecydowanie mniej osób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 4 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam, ja ostatnio w Szczyrku jeździłem na nocnej w TMR na trasie przy gondoli. Jak wynika informacji na ich stronie ma dzisiaj i jutro działać. W pobliżu to najwięcej nocnych masz w Wiśle, praktycznie w każdym ośrodku Nowa Osada, Skolnity, Soszów, Cieńkow. Troszkę dalej jest też Istebna Złoty Groń. https://www.szczyrkowski.pl/atrakcje/jazda-wieczorna W piątek planuje TMR. Dzisiaj wolałbym coś innego. Od dziecka jeździłem do Szczyrku i tak mi zostało. Mam słabe rozeznanie w Wiśle / Istebna. Gdzie najlepiej przygotowują i trasa możliwe o słusznym nachyleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 (edytowane) Czarny Groń najdalej i znajomi już w Szczyrku, nie dojadą. Waham się. Może Cieńków - chyba tłumów nie będzie, a czerwona jest. Mogę się wpakować w korki na 17:00? Jadę z Warszawy. Po kilku dniach przerwy powracamy do popołudniowego ratrakowania tras i jazdy wieczornej, po tak przygotowanym stoku...!!! Wczoraj dopisały nam opady śniegu, tak, że towarzyszyły Wam będą ośnieżone drzewa i bajeczna sceneria jazdy po wieczornym sztruksie...! Dzisiaj jeździmy w godz. 17:00 - 21:00, w cenie 70 zł za 4 godziny jazdy (60 zł ulgowy)...!!! Trasa nr 1 przygotowana będzie po ratrakowaniu w godz. 15:45 - 17:00. Edytowane 18 Marzec 2021 przez wielofish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 42 minuty temu, wielofish napisał: Doradźcie proszę gdzie najlepiej w okolicach (Szczyrk / Wisła) pojeździć wieczorem. Skolnity - czerwona trasa. Jak jest powyżej zera, to przygotowanie miękkiego po ratrakowaniu wszędzie będzie zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Ale dylemat Cieńków / Skolnity / Czarny Groń??? Wszędzie czerwona. W Skolnitach i Cieńkowie najdłużej mają przerwę - około 0 - może zwiąże mam nadzieję. Gdzie się najbardziej wyszaleje? Znajomi nie dołączą na wieczór, więc tylko czynniki sportowe mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 37 minut temu, wielofish napisał: Ale dylemat Cieńków / Skolnity / Czarny Groń??? Wszędzie czerwona. W Skolnitach i Cieńkowie najdłużej mają przerwę - około 0 - może zwiąże mam nadzieję. Gdzie się najbardziej wyszaleje? Znajomi nie dołączą na wieczór, więc tylko czynniki sportowe mnie interesują. Soszow czerwona traska na wieczor miodzio. Soszow jest wyzej i temp moze byc mniejsza tam. Ja bym ruszył tam a moze i rusze😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Szczyrk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 10 minut temu, srwer napisał: Soszow czerwona traska na wieczor miodzio. Soszow jest wyzej i temp moze byc mniejsza tam. Ja bym ruszył tam a moze i rusze😁 Idę w to!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Dziś ponownie Szrenica, otworzyli lole:-) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Pozdrowienia z CG. ludzi niewiele, twardo pod narta i jeszcze w miarę jasno. Relacja później. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi