Bumer Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 31 minut temu, marboru napisał: @1mirinda, no i teraz żałuję, że z rana nie ruszyłem A na szybach auta był szron i oznaka tego, że przymroziło. Ehhh zająłem się wpisem na bloga zamiast pojeździć... ...mam nadzieję, że jeszcze za tydzień da się poszusować i spotkać w Kazimierzu. Tym czasem zapraszam na nowy wpis na blogu (z wizyty na Wierchomli z zeszłego tygodnia) - debiut skiturowy okiem narciarza zjazdowego Myślę, że ciekawe i dość nie popularne spojrzenie na temat tego sportu Link: Skiturowy debiut na Wierchomli oraz o tym, że takie narciarstwo jest nie dla mnie - Nogi bolo - skionline.pl - forum narciarskie Widoczki Autor bloga Widok na Tatry: Zapraszam serdecznie! marboru Ten szałas z pierwszego zdjęcia zawsze mi się podobał. Kiedy koło niego przejeżdżałem na nartach rodził mi się pomysł urządzenia go jako chatki dla narciarzy. Dla mnie, i chyba nie tylko dla mnie, byłaby to wspaniała sprawa. Do dziś żałuję kiedy za kilka tysięcy zł nie zakupiłem działki w Mesznej. Po prostu uznaliśmy z bratem, że to trochę za daleko od miejsca zamieszkania i zrezygnowaliśmy. Nie wspomnę już o Wierchomli, kiedy to za kilka tysięcy zł można tam było kupić całe gospodarstwo. No cóż, jak to już ktoś mnie ocenił, rzeczywiście nie jestem dobry w biznesie, dlatego dziś zdany muszę być na różne kwatery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 (edytowane) Nowa Osada- Wisła. Witam. Po ostatnim kilkudniowym wypadzie czułem jeszcze niedosyt, a że to ostatni mój wolny weekend w tym sezonie więc stwierdziłem, że trzeba jeszcze gdzieś pojechać. Wybór padł na NO ponieważ jest wypożyczalnia nart- Stockli, a to dlatego iż chce kupić drugą parę nart Niestety nie było modelu AX więc pojeździłem trochę na SX. Jazda od 8 do 10. Z samego rana mało ludzi. Warunki na trasie ok, mniej więcej równa trasa, sztruks i twardo. Po 9:30 przybyło troszkę narciarzy, kolejek praktycznie brak. Górna część trasy bardzo dobrze się trzymała, dolna część miękko i sporo odsypów. O 10 koniec. Warunki w dolnej części trudne. Nie ma sensu się męczyć, swoje wyjeździłem Dziękuje za uwagę. Pozdrawiam Michał. Edytowane 28 Luty 2021 przez Micheł 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Godzinę temu, marboru napisał: @1mirinda, no i teraz żałuję, że z rana nie ruszyłem A na szybach auta był szron i oznaka tego, że przymroziło. Ehhh zająłem się wpisem na bloga zamiast pojeździć... ...mam nadzieję, że jeszcze za tydzień da się poszusować i spotkać w Kazimierzu. Jeżeli prognozy się sprawdza to w sobotę i niedzielę rano chętnie spotkam się w którymś z naszych małych ośrodków,a za 2 tygodnie może uda się znów wyskoczysc w Szwajcarskie Alpy. W tym roku tyle wyjazdów się rozsypało, że nie robię sobie wielkich nadziei. Rower oddany do serwisu i pomału zaczyna mi się załączać głód na wypady rowerowe. W tym roku głównym wyjazdem mają być Bory Tucholskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam, Proca działa? I jak trasy czerwone przy Zmiji? Przejazd lasem do Zmiji przejezdny? Proca nie działa, przejazd lasem możliwy ale utrudniony ( mało śniegu, na nowych nartach pewnie bym nie jechał). Ok. godziny 12 warunki przy zmiji możliwe, więcej muld po lewej stronie, prawa trasa jeszcze w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Dziś Szrenica, jazda od 9 do 12:30. Warunki na sniezynce trudne- wystającą trawa i bryłki lodu, świetne warunki na puchatku o 9 rano ( twardo i szybko). Nie wiem do której godziny się utrzymały, po godzinie 12 było już słabo. Na hali szrenickiej całkiem przyjemnie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Powtórka z wczoraj - Myślenice. Dzisiaj znacznie więcej ludzi, ale od 8 do 10 jazda na okrągło. Znacznie też lepsze warunki. Rano było twardo i bynajmniej nie puszczało. O 10 tylko lekko naruszona górna warstwa. Pomógł wczorajszy deszcze i lekki minus w nocy. Obie trasy tym razem w dolnej części lepiej wyratrakowane. Na ten moment wygląda to nieźle a, że pogoda ma być sprzyjająca w tym tygodniu to spokojnie można planować przyszły tydzień. Zdjęcie z 10 godziny. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 (edytowane) Kasina - trzeba wyjeździć te vouchery ;). O 7:35 jesteśmy piątym autem na parkingu. O 8:00, jak na ostatnie czasy, pusto. Do kasy że 3 osoby. Pierwsze trzy zjazdy, twardo, lodowo. Potem wierzchnia warstwa lekko puściła. Do 10:00, 10 zjazdów i wystarczy. Cały czas na bieżąco. Najmniej ludzie w tym sezonie. Napływali stopniowo ale niespiesznie. 20 dzień zaliczony, w czasach pandemii. We wtorek wisienka. Edytowane 28 Luty 2021 przez yoss 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Szczyrk-COS. Dziś dla odmiany pięknie pojeźdżone z rana w COS. Ludzi umiarkowana ilość,lekki mrozik. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Dzisiaj Wisła Skolnity, przygotowanie tras średnie niebieskia do połowy super potem sporo nierówności, tak samo czerwona z przetarciami na ściankach potem wyszło trochę kamyczków ,od 8.30 miękko warunki trudne, kolejek brak. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gko Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Byłem dziś w SMR. Od 8:00 do 10:00 warunki świetne. Od 10 do 12 na najniższych odcinkach (do wysokości wysokości Polany Suche) grząsko i z muldami, ale powyżej - dalej bardzo dobrze przygotowane trasy. Pogoda OK nie licząc mgły powyżej Hali Skrzyczeńskiej. Otwarte trasy - niestety tylko kilka niebieskich i żadnej czerwonej. Górna część czerwonej "7" z lotu ptaka wygląda na "prawie gotową", nie rozumiem dlaczego nie jest otwarta. Mało ludzi mimo niedzieli. Praktycznie cały czas od rana do 12:30 bez kolejek. Wszystkie wyciągi otwarte włącznie z talerzykiem na Małe Skrzyczne. Ogólne wrażenia pozytywne. Pojeżdżone 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 (edytowane) 40 minutes ago, yoss said: We wtorek wisienka. Kasprowy??? To może się spotkamy :). Edytowane 28 Luty 2021 przez Sportego360 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 2 godziny temu, Sportego360 napisał: Kasprowy??? To może się spotkamy :). Jest szansa. Wjeżdżamy o 8:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Pozdrowienia dla @JC oraz całego skionline.pl z Jurgowa i Białki. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Rytro 28.02.2021 W nocy przymroziło i powstał ryterski beton. Do 12 godziny twardo i szybko. Później wierzchnia warstwa zmiękła, podkład cały czas twardy. Śnieg jeszcze dosyć ładnie się trzyma, przetarć nie ma. Jakiś czas jeszcze powinna być fajna jazda. Godzina 12:30 Godzina 13 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Był ktoś może na Palenicy? Warto tam się przejechać? Będę we wtorek w niedalekiej okolicy i zastanawiam się gdzie pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Jugów(Góry Sowie)- Dolnośląskie. Zima dogorywa. Mieliśmy dziś sobie fajnie pojeździć po południu ….ale wyciąg padł. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Czarna Góra jeszcze ze środka tygodnia. Cztery długie trasy czynne, śniegu sporo, brak przetarć. Piękna wiosna w lutym. Pozdrowienia od córeczki 🙂 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 (edytowane) Planuje wyjazd na narty od 06 marca (na tydzień). Gdzie jechać? Czarna Góra? Wisła? A może już tylko Kasprowy? Wyjeżdżam z Wrocławia, więc im coś bliżej, tym lepiej. Edytowane 28 Luty 2021 przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 W dniu 27.02.2021 o 15:08, Sportego360 napisał: Zaspałem i z ciężkim sercem jechałem do Myślenic. 7:58 parking - Pusto, kasa - Pusto, bramki - Pusto, stok - Pusto. Co jest? No i tak pusto było przez pełne 2h jak jeździłem. Dzisiaj jazda na okrągło. Byłem zaskoczony, że tak mało ludzi przyjechało. Nie do końca mogę zrozumieć tak małą popularność Myślenic. Ja sam przekładam jazdę tutaj nad wszystkie stoki w pobliżu Krakowa. Z jednej strony to dobrze, bo można się wyjeździć, a z drugiej szkoda patrzeć na wysiłki właściciela - obsługi, który dbają o oba stoki. Trasy w Myślenicach są po prostu za trudne dla rodzinnego narciarza. Sam to przerobiłem trzy lata temu, gdy zabrałem tam córkę. Więcej jej narta już w Myślenicach nie stanęła:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 3 minuty temu, tresor napisał: Trasy w Myślenicach są po prostu za trudne dla rodzinnego narciarza. Sam to przerobiłem trzy lata temu, gdy zabrałem tam córkę. Więcej jej narta już w Myślenicach nie stanęła:) Cześć Wybacz ale dlaczego identyfikujesz określenie "rodzinne" z patałachami? Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Wybacz ale dlaczego identyfikujesz określenie "rodzinne" z patałachami? Pozdrowienia Wiem, że są rodziny, które w komplecie jeżdżą świetnie i żadne kolory tras ich nie przerażają. Ale średnia dla rodzinnego wyjazdu na narty jest u nas chyba jednak inna. Raczej niezobowiązujące jeżdżenie łatwymi niebieskimi trasami z naciskiem na przerwy w karczmach, niż szlifowanie techniki i doskonalenie umiejętności. I wcale nie myślę o takich narciarzach jako o patałachach:). Doskonale rozumiem, że więcej osób woli, przykładowo na Czarnym Groniu, poślizgać się na niebieskiej trasie, niż pomęczyć na tamtejszej czerwonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 I tak się ślizgają od 10 lat ,a w jeden sezon można opanować technikę, pozwalającą na poruszanie się po każdej trasie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 (edytowane) Może wynika to z faktu, że to są samouki? Tzn na początku może wzięli lekcje czy dwie, ale później już się nie rozwijają. Myślenice są bardzo fajne, bywam tam co roku parę razy. Ale jak jadę z synem to wybieram Szklana Górę. Dopiero skoczył 6 lat, może za rok czy dwa wezmę go do Myślenic A żeby nie być gołosłownym poniżej zdjęcie z dzisiejszego południa. Edytowane 28 Luty 2021 przez Hextor 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Cytat Dopiero skoczył 6 lat, może za rok czy dwa wezmę go do Myślenic Niektóre 6-latki już śmigają GS na krawędziach. Nie ma na co czekać. Jeśli tylko dzieciak ma chęci to go zabieraj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 1 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2021 10 godzin temu, brachol napisał: Był ktoś może na Palenicy? Warto tam się przejechać? Będę we wtorek w niedalekiej okolicy i zastanawiam się gdzie pojeździć. W nocy będzie mróz, we wtorek będą super warunki, też będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi