WojtekM Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 2 godziny temu, Bumer napisał: No i teraz zabieraj się za zdobycie trzech literek! Inż to też już trzy literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 34 minuty temu, Plywak napisał: Pod Kotelnicą przed 11: Jak na Kotelnice o tej godzinie to zero ludzi...obawiam się ze jutro już będzie "sajgon" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 20 minut temu, Plywak napisał: Wracałem dziś ok. 11, sobota, obawiam się, że to na pełny turnus. Przecież właśnie zaczęły się ferie To mnie nie pocieszyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 (edytowane) A ja jutro jestem zmuszony jeździć w Białce na Kaniówce,mam nadzieję,że nie będzie jak Kotelnica... Edytowane 13 Luty 2021 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 3 godziny temu, izydar napisał: Dzisiaj Szklarska Poręba ofiarą walentynkowego poluzowania. Kolejka do kasy - praktycznie niezmienna od samego rana. Zaglądałem na kamerki o 8:30, 9:30 i przed chwilą. Do wyciągu kolejka równie imponująca. Ktoś podzieli się zdjęciami z CzarnejGóry (Stronie śląskie) - mam plan na przyszły tydzień ale mnie to przeraża. Jeździłem na FIS i hali szrenickiej, zjechałem na dół jak to zobaczyłem to oddałem karnet 30min ważny. Przed 9 rano aż tak źle nie było chodź prawie 20 min spędziłem w kolejce do kasy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 39 minut temu, lski@interia.pl napisał: A ja jutro jestem zmuszony jeździć w Białce na Kaniówce,mam nadzieję,że nie będzie jak Kotelnica... Mam nadzieję, że w tygodniu Jurgów i Suche nie będą oblegane. Ewentualnie od rana Szymoszkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Ciało i dusza podreperowane dzisiaj w Myślenicach. Nie zamierzałem, ale tak wyszło: 1️⃣ przy kasie 1️⃣ pierwszy przy bramkach 1️⃣ pierwszy na górze ale 3 na dole bo zacząłem zdjęcia robić. Ogólnie to do 10 godziny sporo ludzi, ale bez stania w kolejce - każde krzesło zajęte po 1-2 lub 3 osoby. Obie trasy otwarte - czerwona i czarna i tu wielkie brawa dla Myślenic. W Kasinie tylko jedna trasa, tam odpuścili czarną trasę pod krzesłami. Warunki mega - twardo, a rano sztruks przysypany świeżą warstwą śniegu. Nakarmiony jazdą, mogę odpoczywać. Kasa i nikogo - zjazd z czarnej - jest widoczny ślad - fajne uczucie być 1️⃣ na bramkach zjazd z czarnej - widok na główny stok, czerwona trasa - górna stacja - pięknie i zimowo armatki niepotrzebne i schowane gdzieś z boku 😀 oby jak najdłużej. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 9 godzin temu, Michas222k napisał: Niestety Czechy nieczynne. Też często miałem pecha do warunków. Nie jestem pewien czy to wina przygotowania tras czy może bardziej narciarzy ( to są trudniejsze trasy, raczej nie dla tych co z samej góry pługiem jadą, Ale kto komu zabroni próbować zjechać;-) ). Dlatego zalecam jazdy rano zaraz po otwarciu ośrodka. Tak się sklada że czesi od 14 lutego znoszą stan wyjątkowy i prawie wszystkie obostrzenia. Raczej wyciągi ruszą w taką pogode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 (edytowane) Dzisiaj na Stożku bajkowo. Jak ktoś przyjechał na 8 to miał do dyspozycji kilkadziesiąt cm świeżego puchu na twardym podkładzie. Kolejek nie było w ogóle, przeważnie w momencie zjazdu było się prawie samym na stoku. Dojazdu pod sam stok bez napędu lub łańcuchów był nie polecał, parę samochodów dzisiaj cofało. Edytowane 13 Luty 2021 przez Przemekc1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: A ja jutro jestem zmuszony jeździć w Białce na Kaniówce,mam nadzieję,że nie będzie jak Kotelnica... Mnie nikt nie zmusza, dzisiaj była Palenica, jutro też oraz we wtorek z Kłusakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 1 hour ago, Lexi said: Jak na Kotelnice o tej godzinie to zero ludzi...obawiam się ze jutro już będzie "sajgon" Wczoraj, to był raj: z rana objechałem sobie całość, a potem głównie po ulubionych trasach. Przez 4h prosto na krzesło. 1 hour ago, brachol said: To mnie nie pocieszyłeś. No niestety, ferie, to ferie Już wczoraj mówili, że z Krk do Zako się 4h jechało. 1 hour ago, lski@interia.pl said: A ja jutro jestem zmuszony jeździć w Białce na Kaniówce,mam nadzieję,że nie będzie jak Kotelnica... Nigdy tam nie widziałem tłoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 38 minutes ago, Sportego360 said: Ciało i dusza podreperowane dzisiaj w Myślenicach. Gdzie w Myślenicach jest czarna trasa? Coś nowego otworzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 10 minutes ago, Plywak said: Gdzie w Myślenicach jest czarna trasa? Coś nowego otworzyli? Masz rację, nie ma czarnej na teraźniejszej mapie. Ale jestem przekonany, że jak otwierali trasę z prawej strony to była zaznaczona jako czarna. I pewni dlatego została mi w pamięci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Wisła -Soszów. Od 8 do 10 jazda bez kolejek,potem tak z 10 min stania 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Godzinę temu, labas napisał: Mnie nikt nie zmusza, dzisiaj była Palenica, jutro też oraz we wtorek z Kłusakiem. Chcę we wtorek przyjechać,napisałem mu,czy można się dołączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Planuje ktoś dziś wieczorną jazdę na Siglanach od 20 do 24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 @leitner Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Chcę we wtorek przyjechać,napisałem mu,czy można się dołączyć... No to będziemy się ścigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 2 godziny temu, Plywak napisał: Nigdy tam nie widziałem tłoku. Dokładnie, zazwyczaj tam zaczynam i kończę Białkę. Choć Kotelnica ta ze zdjęcia - miód malina puściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Tumlin, dzień 26 na ⛷️ Wieczorna jazda w super warunkach 🙂 -3 i lekki wiatr. Sporo świeżego śniegu ❄️ Kolejek brak. Pozdro z orczyka 😉 marboru 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 1 godzinę temu, leitner napisał: Planuje ktoś dziś wieczorną jazdę na Siglanach od 20 do 24? Przy obecnej dostępnosci stoków yo ten Wiślański lodowiec jest dość kontrowersyjną opcją. Raz że talerzyk dwa dość krótka trasa acz w miare nachylona, a trzy ceny jak wszędzie. Ja bym wybrał wcześniejsze górki soszów stok skolnity acz kto co lubi. Udanego szusowania życze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 3 godziny temu, labas napisał: Mnie nikt nie zmusza, dzisiaj była Palenica Czy czerwona trasa na Palenicy jest dostępna dla wszystkich, czy tylko dla zawodników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Dziś Juliany. Więcej zdjęć na stronie. sobota, 13 lutego 2021 Juliany powder everywhere Półtoramiesięczne zamknięcie stoków spowodowało teraz powrót niesamowitego popyty na tę formę rekreacji. Mimo wielu ograniczeń, w tym wielu poważnych (gastronomia z posiłkami wydawanymi tylko na zewnątrz, brak miejsca do ogrzania się), mimo odstraszających mrozów i śnieżyc, sezon ruszył. I od razu nawiało ... narciarzy. Wasz ulubiony autor i instruktor sprawdził przygotowanie (?) do wznowionego sezonu (?) największej (?) w Polsce stacji. Pierwszy wniosek jest znamienny: wróciły korki na dojeździe do Szczyrku. Nie jakieś nieziemskie (przynajmniej jak na godz. 7:30), ale wróciły. Na nowej dojazdówce jest pusto, ale od ronda przy stacji Orlen się zaczyna. I tak okresowo trwa aż do parkingu pod gondolą. Na miejscu zaskoczenia pozytywne i negatywne. Pozytywne: znakomite warunki do ... freeride'u. Zarówno w piątek jak i w sobotę sypało śniegiem w nocy, rano i w trakcie dnia. Mnie to pasowało, po puchu jeździło się świetnie, niemniej zwolennicy "płyty równej jak stół" mogliby być zawiedzeni. Zaskoczenie negatywne dotyczy zamkniętych tras, a jest (mam nadzieję, że na razie) takich wiele. W zasadzie mało która była otwarta, a te, które były, miały tylko i wyłącznie oznaczenia niebieskie. Stąd w sobotę wybrałem Juliany, mój ulubiony teren niemal freeride'owy. Mogę tam jeździć na okrągło, te trasy (a od soboty otwarto też trasę nr 😎 nie znudzą mi się nigdy. Choć bardzo żałuję górnego orczyka, bo mógłbym też nie zjeżdżać na Solisko w sytuacji, gdy Golgota jest nieczynna. Nieczynna nie wiedzieć czemu, bo śniegu na niej po pachy. Więcej: https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2021/02/juliany-powder-everywhere.html 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Dziś dwie godziny w Bałtowie. Planowałem od 9, czyli zaraz po otwarciu, a wyszło po 9.30. Spóźnienie wynikało po części z tego, że warunki na lokalnych drogach dojazdowych do Bałtowa były trudne. Trzeba było uważać i zdjąć nogę z gazu. Warunki na stoku dobre: cienka warstwa przewianego śniegu, a pod nią twardo. Ludzi od początku sporo. Tym razem większość miała zakryte usta i nos. Może dlatego, że wiało i większość założyła kominiarki. 😉 Tak było przed godz. 10... A tak przed 12... 🙁 Trochę luźniej było wzdłuż orczyka. Można było zjeżdżać bez ciągłego rozglądania się na wszystkie strony... Z godziny na godzinę ludzi przbywało. Kiedy odjeżdżałem, kolejka do wypożyczalni była monstrualnie długa, a kolejne samochody kierowano na parking zapasowy, kilkaset metrów od kasy. 🙁 Rozgrzewka była zapewniona! 😀 Pozdrawiam. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 14 minut temu, San28 napisał: Dziś dwie godziny w Bałtowie. Planowałem od 9, czyli zaraz po otwarciu, a wyszło po 9.30. Spóźnienie wynikało po części z tego, że warunki na lokalnych drogach dojazdowych do Bałtowa były trudne. Trzeba było uważać i zdjąć nogę z gazu. Warunki na stoku dobre: cienka warstwa przewianego śniegu, a pod nią twardo. Ludzi od początku sporo. Tym razem większość miała zakryte usta i nos. Może dlatego, że wiało i większość założyła kominiarki. 😉 Tak było przed godz. 10... A tak przed 12... 🙁 Trochę luźniej było wzdłuż orczyka. Można było zjeżdżać bez ciągłego rozglądania się na wszystkie strony... Z godziny na godzinę ludzi przbywało. Kiedy odjeżdżałem, kolejka do wypożyczalni była monstrualnie długa, a kolejne samochody kierowano na parking zapasowy, kilkaset metrów od kasy. 🙁 Rozgrzewka była zapewniona! 😀 Pozdrawiam. Kusi mnie ta Szwajcaria od lat. Niemniej mam daleko (ok. 300 km), a stoki nie są spektakularne. Dla odmiany w odległości 80-120 km mam pełny wybór. Ale kusi. Jeszcze tam nie byłem, a np. na bełchatowskiej hałdzie byłem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi