pasazer85 Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Dzisiaj 4 godzinki na Skolnity od samego rana O 8,15stopni na minusie, teraz 0 stopni. Trasa twarda,ludzi niewielu,jazda na bieżąco Zdjęcie tylko jedno bo za zimno 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Hmm..., jeżdżę na nartach już 27 lat i dalej muszę się szkolić, ale w takich warunkach to sama przyjemność. Tym bardziej, że 15 min od domu. Przy okazji przetestowałem nowe narty i jestem pod wrażeniem. Dotychczasowe i.speedy były świetne, ale te to całkiem coś innego. Ostatnie moje podobne narty to były żółte SL11 z 2006 r. Teraz już wiem czego mi brakowało. Jutro kolejne szkolenie, nauki nigdy dosyć☺️ 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Poniedziałkowe szkolenie na Szklanej Górze w Harbutowicach. Start przed 10-tą, mało ludzi, co 3-4 krzesło zajęte i to przez 1 lub 2 osoby. Od 11 więcej chętnych na szkolenie, ale wszystko w reżimie sanitarnym. Warunki - będę nieobiektywny bo 1 raz w tym roku - MEGA :). Góra bardzo spoko, twarda z sypką górną warstwą. Część pod wyciągiem wyślizgana, trzeba było uważać by się nie obrócić Końcówka tuż przed wyciągiem - bryły lodowe i wyrwy po ratrakowaniu. Ale kto by narzekał - ważne, że sypią. Untitled.mp4 Untitled.mp4 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 42 minuty temu, Sportego360 napisał: Część pod wyciągiem wyślizgana, trzeba było uważać by się nie obrócić Szklana Góra - nazwa zobowiązuje 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Tumlin z rana jak śmietana 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Właśnie przez przypadek oglądałem szczyt obłudy TVPis na TVP3 leci właśnie program Jazda Turystyczna rok produkcji 2021. Pokazują min. stoki narciarskie i zachwalają jak mozna sobie pojezdzic! Nikt w masce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 (edytowane) 10 minut temu, srwer napisał: Właśnie przez przypadek oglądałem szczyt obłudy TVPis na TVP3 leci właśnie program Jazda Turystyczna rok produkcji 2021. Pokazują min. stoki narciarskie i zachwalają jak mozna sobie pojezdzic! Nikt w masce. Straszna banda....... ja mam w pilocie od TV niektóre przyciski zaklejone na stale żeby nawet przypadkowo nie włączyć - zalecenie kardiologa. Edytowane 2 Luty 2021 przez Lexi 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 W dniu 31.01.2021 o 22:17, Kolorowy napisał: Jak przystało na nasze stoki to warunki wyśmienite. Gdzie to?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 3 godziny temu, Lexi napisał: Straszna banda....... ja mam w pilocie od TV niektóre przyciski zaklejone na stale żeby nawet przypadkowo nie włączyć - zalecenie kardiologa. Kardiologa? Nie psychiatry? Moim zdaniem blokowanie przycisków pilota kwalifikuje się do chorób czy zaburzeń psychicznych. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 9 minut temu, Bumer napisał: Kardiologa? Nie psychiatry? Moim zdaniem blokowanie przycisków pilota kwalifikuje się do chorób czy zaburzeń psychicznych. Może nie zdajesz sobie sprawy z tego ale są tez inni lekarze niż psychiatra - musisz zdrów na ciele być niezwykle... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Jeździ ktoś dzisiaj może Tylicz MS? Jadę jutro i zastanawiam się jak warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 26 minut temu, Uciuany napisał: Jeździ ktoś dzisiaj może Tylicz MS? Jadę jutro i zastanawiam się jak warunki Wczoraj jeżdzili koledzy,do 10 pusto,potem o dziwo sporo ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Szkolenia ciąg dalszy 😁 znowu Nowa Osada. Dzisiaj troszkę później bo przyjazd o 9 i szok, kolejka do kasy na godzinę stania... czynna tylko jedna kasa i 90% ludzi oświadczenie wypełnia przy okienku😑 Jakoś wytrzymałem, wykupiłem szkolenie i kolejne 4 godzinki na stoku zaliczone🤩 Dzisiaj lekki mróz -3 stopnie,szkoda,że słońca zabrakło.Generalnie ludzi dzisiaj więcej niż w niedzielę. Jeśli pogoda pozwoli to jutro dla odmiany Skolnity 😛 jeśli nie pozwoli,to chyba dzień przerwy. 5 1 4 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 20 minut temu, pasazer85 napisał: ..i nikt nie starał się okiełznać tego "narodu" ? .... czarno widzę 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 3 minuty temu, Lexi napisał: ..i nikt nie starał się okiełznać tego "narodu" ? .... czarno widzę Wszyscy mają zakryty nos i usta, sanepid był dzisiaj w ośrodku,ponoć nie mieli zastrzeżeń. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Teraz, pasazer85 napisał: Wszyscy mają zakryty nos i usta, sanepid był dzisiaj w ośrodku,ponoć nie mieli zastrzeżeń. Taaaa... szczególnie widać to przy powiększeniu trzeciego zdjęcia Zdziwię się jeżeli oficjalnie pozwolą puścić ten żywioł narciarsko/wyciągowy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Godzinę temu, Lexi napisał: ..i nikt nie starał się okiełznać tego "narodu" ? .... czarno widzę Jak w Ikei w sobotnie popołudnie, o co ci chodzi? 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Jak widzę takie sytuacje jak na zdjęciu @pasazer85 to nie dziwię się tym co nie chcą dopuścić do otwarcia stoków. Wczoraj poszedłem do tzw galerii bo potrzebowałem płyn do prania kurtki. Ależ było ludzi, ależ spragnieni byli zakupów! Starzy, młodzi, dzieci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 3 godziny temu, pasazer85 napisał: Wszyscy mają zakryty nos i usta, sanepid był dzisiaj w ośrodku,ponoć nie mieli zastrzeżeń. Ino po co włazi jeden drugiemu na plecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 (edytowane) 10 minut temu, Bumer napisał: Jak widzę takie sytuacje jak na zdjęciu @pasazer85 to nie dziwię się tym co nie chcą dopuścić do otwarcia stoków Po części jest to spwodowane tym,że w promeniu 100km otwarte są 3 stoki z trasami max 1000m długości. A media dołożyły swoje, efekt widzisz na zdjęciu. Byłem w niedziele, poniedziałek i dzisiaj. W niedzielę było 70% tego co na zdjęciu, w poniedziałek prawie pusto, dzisiaj armagedon Ale to właśnie w poniedziałek można było przeczytać lub usłyszeć,we wszystkich mediach, że w Wiśle działają wyciągi... 8 minut temu, Bumer napisał: Ino po co włazi jeden drugiemu na plecy? Długość stoku narzuca pewne ograniczenia Myślę, że chcieli zostawić trochę miejsca tym zjeżdżającym Edytowane 2 Luty 2021 przez pasazer85 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 8 godzin temu, lu5asz napisał: Gdzie to?:) Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Bumer napisał: Ino po co włazi jeden drugiemu na plecy? Bo jest źle zorganizowana kolejka.... na Skolnitach ładnie wydzielone, że smigasz gęsiego A długość nart niejako samoczynnie wymusza dystans... na osadzie niestety brak tej organizacji co nie zmienia faktu, że przebywanie tam jest wiele bezpieczniejsze jak w galeriach handlowych... Edytowane 2 Luty 2021 przez Jusik2002 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 W Zieleńcu też są zrobione korytarze na jedną osobę i dobrze to funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Kolejny dzień szkolenia. ⛷️ Tym razem zamiast ćwiczyć "poślizg kontrolowany" na Szklanej - kierunek Koniki. Trochę spóźniony ląduję po 10 na stoku. Słoneczko przedziera się przez chmury, a w dali Turbacz w ciemnej osłonie chmur. Warunki śniegowe jak przyjechałem super. Znikoma ilość lodowych przetarć, koło godziny 12 w 2 miejscach trzeba było uważać. O zapomniałem jeszcze o jednym miejscu - góra starego, orczykowego wyciągu - wypadając na polane trzeba było pohamować się i nie zboczyć za bardzo na prawo . Krzesło pojedyncze daje radę. Jak przyjechałem co drugie zajęte. Później już prawie każde, ale kolejka do wyciągu znikoma - jeździło się na okrągło. I jeszcze jedna informacja dla tych, którzy znają stok - brak muld na ściance. Przynajmniej do 13 😀. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 3 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2021 Luty ma być mroźny i śnieżny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi