marboru Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 W Kazimierzu teraz tyle Ludzi, że zrezygnowałem z jazdy 😱 i wracam do domu bez wyjmowania nart z auta. Armagedon. Przyjadę rano. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 50 minut temu, marboru napisał: W Kazimierzu teraz tyle Ludzi, że zrezygnowałem z jazdy 😱 i wracam do domu bez wyjmowania nart z auta. Armagedon. Przyjadę rano. Piękna zimowa pogoda więc mamy tłumy w okolicznych stacjach. Jutro trzeba będzie przyjechać jak najwcześniej i liczyć że obsługa zlituje się i uruchomi wyciagi przed ósmą. Przed 10 może być już niezły tłok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 A w niedzielę rano się ktoś nie wybiera do Kazimierza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 3 minuty temu, moruniek napisał: A w niedzielę rano się ktoś nie wybiera do Kazimierza ? Ja będę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 2 godziny temu, marboru napisał: W Kazimierzu teraz tyle Ludzi, że zrezygnowałem z jazdy 😱 i wracam do domu bez wyjmowania nart z auta. Armagedon. Przyjadę rano. Ale foto mogłeś dla nas zrobić 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andres Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 3 godziny temu, marboru napisał: W Kazimierzu teraz tyle Ludzi, że zrezygnowałem z jazdy 😱 i wracam do domu bez wyjmowania nart z auta. Armagedon. Przyjadę rano. po 2 tygodniach wróci wszystko do małej ilości narciarzy i narzekania na małą frekfencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 3 godziny temu, Andres napisał: po 2 tygodniach wróci wszystko do małej ilości narciarzy i narzekania na małą frekfencję. liczby, nie ilości. wątpię, by ktokolwiek narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 8 godzin temu, moruniek napisał: A w niedzielę rano się ktoś nie wybiera do Kazimierza ? Znajomi mają przyjechać na 9 więc przed 8 melduje się w Kazimierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, 1mirinda napisał: Znajomi mają przyjechać na 9 więc przed 8 melduje się w Kazimierzu Ooo,będzie mini spot 😃 @moruniek @1mirinda i ja @lu5asz Ktoś jeszcze? @marboru @Mitek? Edytowane 30 Styczeń 2021 przez lu5asz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Mariusz w oczekiwaniu na pierwszy przejazd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Zazdraszczam 👹 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 4 godziny temu, lu5asz napisał: Ooo,będzie mini spot 😃 @moruniek @1mirinda i ja @lu5asz Ktoś jeszcze? @marboru @Mitek? Cześć My chyba będziemy w stanie dopiero w środę. Rybelek musi wydać to co ma wydać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 (edytowane) 47 minut temu, Mitek napisał: Cześć My chyba będziemy w stanie dopiero w środę. Rybelek musi wydać to co ma wydać... Pozdrowienia A moja Gąska to wiesz, na nic nie ma ochoty 😂😂😂 Edytowane 30 Styczeń 2021 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Kazimierz - najbardziej fotografowana stacja narciarska w 2021? Po wczorajszym rozczarowaniu i powrocie do domu z powodu ilości narciarzy, rano ponownie dotarłem do Kazimierza. Na parkingu, szybkie przywitanie z @1mirinda, w kasie byłem pierwszy ...i na stok! 7:45, temperatura -2. Pustka: Trasy wyratrakowane, jeszcze mało światła. Tuż po poniższym zdjęciu Marek, robi zdjęcie mi Jesteśmy przy bramkach we dwóch - ruszamy w górę jako pierwsi Dzisiaj były krótkie narty. Kilka zjazdów w totalnej pustce Śnieg zmrożony, wolny. Jeździ się fajnie, krawędzie trzymają - zabawa! Z minuty na minutę narciarzy przybywa. Czynne były 4 trasy. Sprzęt do produkcji śniegu: Główna trasa: Stacja górna - w oddali gdzieś tam... Wisła Ścianka na najbardziej zewnętrznej trasie: Nie wiem jak to jest... przecież jechałem tą, dla mnie "nową" trasą kilka razy i nie zauważyłem, że jest tu wyciąg 😮 Wyrwirączka na płaskiej części... czyli Kazimierz ma: 3 talerzyki, taśmę i wyrwirączkę, razem 5 wyciągów. Chyba jestem jakiś ślepy na stare lata Jest też kawałek nartostrady Po godzinie jazdy ludzi już zrobiło się dużo, po półtorej godzinie już masa. O tej porze podejrzewam, że jest już armagedon 😮 Cóż? Piękna zima, stacje w Polsce pozamykane, to wszyscy zwalili do Kazimierza... Chyba przestanę te relacje pisać, bo sam już odczuwam dość wyraźnie popularność tego miejsca Po nartach miłe spotkanie z Markiem i Kolegą, który zagląda i czyta forum, a pochodzi z Puław. Powrót do domu w intensywnych opadach śniegu... na podjeździe mam dobre 10 cm puchu 😮 @lu5asz jutro mnie nie będzie - kolejne narty dopiero wieczorem we wtorek ale jeszcze nie wiem gdzie? Jesteśmy z Paulą umówieni na trekking ze znajomymi w Górach Świętokrzyskich Pewnie jutro będzie nowy wpis na blogu 22 dzień na deskach odhaczony. pozdrawiam marboru 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 (edytowane) @marboru powiedzmy, że połowa w Kazimierzu, a druga połowa w Koninkach 😁 Dzisiaj ostatni dzień w Gorcach. O 8:30 ruszam z kwatery na stok, przy kasie i na pierwszy wjazd jestem w pierwszej dziesiatce. I, że tak powiem to był strzał w 10-kę, bo do 10:15 jeździłem na bieżąco, a ostatnie dwa wjazdy to czekanie 10 i 15 min. Jak kończyłem po dwóch godzinach to parking na dole pękał w szwach. Warunki na stoku dość trudne, śnieg ciężki, mokry. Na dole padał śnieg z deszczem, u góry śnieg. Niby mała gorka i trasa raptem 1400m, a przewyższenia prawie 350 m. Niektórzy pozytywni wariaci podjeżdżali na rowerach, szacunek w tych warunkach. I no cóż to już koniec jakże udanego pobytu w Koninkach. Edytowane 30 Styczeń 2021 przez cyniczny Del zdjecia 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Dziś Klepki. Pobudka o 4 rano.. odśnieżanie...o 5 budze szarańcze i o 6 mykamy na Klepki. Po drodze mały epizod na antenie radia zet i jesteśmy. U nas -1 w ustroniu +4 a na klepkach +1 i deszczyk przeplatany ze śniegiem. Ja dziś bez nart z córką 2 latka na narto sankach na boczku a młodzi ruszają z instruktorem na nieznane wody snowbordu. Z ich relacji i mojej obserwacji trasa ok jak na tą pogode to nawet bardzo dobrze. Ludzi bez przesady a nawet z czasem nie wpuszczano śpiochów wiec jak do śmigania ludzi nie za dużo. Zagrożeń typu covid i policja nie spotkałem albo nie widziałem bo oba to ostatnio tajniaki. Do klepek miałem zawsze mało przychylny stosunek bo trasa mało ciekawa czesto tak sobie przygotowana i dużo gawiedzi... ale w tym roku mają mój szacun...mają jaja poukładali to sobie i działają a i trase przygotowali dobrze. Szacun i brac przykład reszta Beskidu a nie biadolić☝️ 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Cześć A my dzisiaj biegówki. Wróciliśmy już o zmroku. Bardzo fajna zabawa... Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 5 godzin temu, artix napisał: A moja Gąska to wiesz, na nic nie ma ochoty 😂😂😂 No to musisz ją jakoś zdopingować go działania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć A my dzisiaj biegówki. Wróciliśmy już o zmroku. Bardzo fajna zabawa... Pozdrowienia O super. Ja z koleżanką wybieramy się jutro na biegówki do Jakuszyc...liczę właśnie na dobrą zabawę. pozdrawiam🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć A my dzisiaj biegówki. Wróciliśmy już o zmroku. Bardzo fajna zabawa... Pozdrowienia Polecasz jakies konkretne tereny/trasy na biegowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Polecam biegówki w Mazowieckim Parku Krajobrazowym. Dzisiaj po opadach na szerszych duktach fajne warunki, na wąskich ścieżkach leśnych trochę gorzej: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Wrzucam mapkę z przykładowymi miejscami startu, może komuś się przyda: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 13 godzin temu, lu5asz napisał: Ooo,będzie mini spot 😃 @moruniek @1mirinda i ja @lu5asz Ktoś jeszcze? @marboru @Mitek? Ja jednak jutro nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianh8me Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Czy był ktoś dzisiaj może w Szwajcarii Bałtowskiej? Bardzo tłoczno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 2 godziny temu, Annaa napisał: O super. Ja z koleżanką wybieramy się jutro na biegówki do Jakuszyc...liczę właśnie na dobrą zabawę. pozdrawiam🙂 Po tegorocznym śnieżnym styczniu na Pomorzu Zachodnim i kaszance z planowaniem podróży na narty zjazdowe powoli dojrzewam do opcji spróbowania biegówek, choć nigdy do tej pory nie miałam okazji. Może to jest właśnie ten czas ... Miłej zabawy dla Was jutro w Jakuszycach i napisz, jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi