Lexi Napisano 26 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 1 minutę temu, Mitek napisał: Właśnie dokładnie odwrotnie było wyartykułowane. * odniosłem się do całokształtu raczej nie zaś do tego wpisu ..takie dzisiaj mam egzystencjonalne jakieś podejście 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 7 minut temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz, kolega zamieścił zdjęcia, na których jest stok jak stół. Widzisz ja jak coś piszę, to staram się pisać obiektywnie, nie na zasadzie - bo ja zjadę albo - bo ja nie dam rady. A najlepiej po prostu zamieścić zdjęcie i napisać: warunki jak widać. Miałem okazje uczyć bardzo wiele osób dla, których takie twierdzenie jak kolegi powodowało rezygnację z wyjazdu lub z chęci jazdy. Dopiero zmuszenie ich, wykorzystując "zależność służbową", że tak powiem, powodowało, że spędzali na śniegu fajny dzień. Pozdrowienia PS Przepraszam za błąd w poprzednim poście. Już nie mam jak poprawić. Masz rację. Sam po zdjęciach powiedziałbym że warunki niezłe. Ale zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Zrobione były na końcu (płaskim) i na początku stoku. Wybacz ale nie byłem tam robić dokumentacji warunków a jeździć na nartach. Pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 3 godziny temu, ppown napisał: Masz rację. Sam po zdjęciach powiedziałbym że warunki niezłe. Ale zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Zrobione były na końcu (płaskim) i na początku stoku. Wybacz ale nie byłem tam robić dokumentacji warunków a jeździć na nartach. Pozdrawiam to ja się tutaj jednak wypowiem że jak coś piszemy, to zdjęcia powinny to ilustrować i popierać tekst pisany, więc jaki Ci się chciało zrobić zdjęcia i coś napisać, to bardzo fajnie dla nas wszystkich, następnym razem zrób też zdjęcie tej części stoku która Ci się nie podoba, jeśli chcesz nam o tym powiedzieć, bo czemu nie 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 3 godziny temu, ppown napisał: Wybacz ale nie byłem tam robić dokumentacji warunków a jeździć na nartach. nie przejmuj się - robisz czy nie robisz i tak Cię zgnoją bo im żal że Ty jeździsz a oni siedzą przed monitorem :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Warun petarda 20210126_131924.mp4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 (edytowane) Tumlin wieczorową porą Pootwierały się kolejne stoki w świętokrzyskim, więc zamiast siedzieć przed monitorem komputera, po pracy, postanowiliśmy z Paulą pojeździć na nartach Cel Tumlin. W tym roku @mifilim był tutaj pierwszy, więc jechaliśmy, po jego opisie, pewni dobrych warunków. Po godzinie jazdy autem, dojechaliśmy. Temperatura -1, w trakcie jazdy cały czas padał śnieg. Cena karnetu na dwie godziny 60 PLN, drogo. Ludzi trochę było, więc przy wyciągu czasami trochę się stało - jest tutaj jeden talerzyk. Pod warstwą 4 centymetrów sypkiego, niezwiązanego śniegu - twardo. Karczma czynna - posiłki, napoje można było spożywać na zewnątrz. Chwilami, totalna pustka 😮 Idealne warunki na szybkie narty. I było szybko, fajnie! Minus, to jak na moje oko - zbyt ciemno na trasie. Oświetlenie tylko z jednej strony stoku i dość niewiele widziałem, tym bardziej, że sypało... ...a może wzrok mam już nie ten i pora do okulisty? 20 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Kolejne narty w czwartek. Gdzie? Jeszcze decyzja nie zapadła. Pozdrawiam marboru Edytowane 26 Styczeń 2021 przez marboru 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 13 minut temu, marboru napisał: 20 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Ja dalej 0, null. 😬 Na Szwajcarię brakuje franków, a w Polsce w pobliżu Łodzi nadal brak sensownej jazdy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 4 minuty temu, Ratrak napisał: Ja dalej 0, null. 😬 Na Szwajcarię brakuje franków, a w Polsce w pobliżu Łodzi nadal brak sensownej jazdy... Zima fajna, Kamieńsk państwowy - pewnie nie otworzą... szkoda, bo ostatni raz tam na nartach byłem 3 lata temu Najbliżej z Łodzi masz do Tumlina właśnie, ewentualnie na Telegraf. Może warto się przejechać? "Na bezrybiu, i rak ryba" Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Godzinę temu, marboru napisał: Kolejne narty w czwartek. Gdzie? Jeszcze decyzja nie zapadła. Czwartek rano czy wieczorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 7 godzin temu, gregre0 napisał: Czwartek rano czy wieczorem? W czwartek, po pracy. Czyli na stoku dopiero ok godziny 19. @gregre0w razie czego pisz na priv, może uda się zgadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 11 godzin temu, marboru napisał: Oświetlenie tylko z jednej strony stoku i dość niewiele widziałem, tym bardziej, że sypało... ...a może wzrok mam już nie ten i pora do okulisty? Na każdego prędzej czy później nachodzi ten moment "zdziwienia", przekonania ze stoki gorzej oświetlone, ze żarówki w samochodzie już stare, ze ulotki w lekach coraz to mniejsza czcionka drukują ...hehehe 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Godzinę temu, Lexi napisał: Na każdego prędzej czy później nachodzi ten moment "zdziwienia", przekonania ze stoki gorzej oświetlone, ze żarówki w samochodzie już stare, ze ulotki w lekach coraz to mniejsza czcionka drukują ...hehehe 😉 Różnie to jest z wiekiem,ja ze zdziwieniem stwierdziłem,że od tego roku nie muszę juz używać na nartach optyki-poprawiło się z minus 1 na minus 0,5... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 8 minut temu, lski@interia.pl napisał: Różnie to jest z wiekiem,ja ze zdziwieniem stwierdziłem,że od tego roku nie muszę juz używać na nartach optyki-poprawiło się z minus 1 na minus 0,5... Rewelacja !!..ale Ty to jesteś wyjątek , jak Noris.. założę się ze żujesz pszczoły i nie słuchasz muzyki tylko muzyka Ciebie słucha.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 1 godzinę temu, Lexi napisał: Na każdego prędzej czy później nachodzi ten moment "zdziwienia", przekonania ze stoki gorzej oświetlone, ze żarówki w samochodzie już stare, ze ulotki w lekach coraz to mniejsza czcionka drukują ...hehehe 😉 Cześć W takich sytuacjach wychodzi miękkość jazdy i automatyzm w reakcji na teren. Dobre ćwiczenie to jazda na ślepo pod dyktando partnera. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek T. Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Z wiekiem automatyzm też się spowalnia, ale oczywiście nie u Norrisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Godzinę temu, Mitek napisał: Dobre ćwiczenie to jazda na ślepo pod dyktando partnera. ..albo w bardzo gęstej mgle. Takiej gdzie powietrze się zlewa ze śniegiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: poprawiło się z minus 1 na minus 0,5... przy minusach to normalne, u mnie było kiedyś -2,5 a teraz mam -0,25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 1 godzinę temu, Lexi napisał: ..albo w bardzo gęstej mgle. Takiej gdzie powietrze się zlewa ze śniegiem Cześć No wiesz, w tej gęstej mgle to sytuacja nieco inna bo tam raczej stoisz/idziesz/zsuwasz się, niż jedziesz, oczywiście jak się zorientujesz czy stoisz czy się poruszasz... Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć W takich sytuacjach Dobre ćwiczenie to jazda na ślepo pod dyktando partnera. Pozdrowienia No wiesz co? Na stoku na ślepo? Tak na slepo i pod dyktando to ja mogę jeździć ale pod kołdra! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 8 minut temu, Bumer napisał: Tak na slepo i pod dyktando to ja mogę jeździć ale pod kołdra! ..pod dyktando partnera? ..😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć No wiesz, w tej gęstej mgle to sytuacja nieco inna bo tam raczej stoisz/idziesz/zsuwasz się, niż jedziesz, oczywiście jak się zorientujesz czy stoisz czy się poruszasz... Pozdrowienia Cześć Wiesz, nie ma co się śmiać - choć sam przymrużyłem oko. Byłem parę razy w takiej sytuacji. Pół biedy jak jesteś z grupą ale samemu... Czasami trzeba ruszyć delikatnie nartą w bok, żeby się zorientować, że człowiek się porusza - tak też bywało, najczęściej na Kasprowym. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 (edytowane) Wybrałem sie z żoną na przedłużony, zasluzony weekend no i przez przypadek okazało się, że z kwatery jest raptem 3.5km do wyciągu Koninki-Tobołów. Też przez zupelny przypadek w bagażniku samochodu znalazły się buty, narty, kije i kask, a żona zapakowała pełny strój narciarski do walizek i takie wyszły efekty😁 A i przy okazji tak jak byłem całe życie bezpartyjny, tak dla nart no cóż zrobiłem wyjątek 😁😁😁 A tak już serio, warunki bajeczne, na początku może trochę ludzi, kolejka tak na maks 5.min później cały czas na bieżąco. Startowałem około 14,karnet na 2 h jak z bicza strzelił. I pojedyncze krzesło coś pieknego. Edytowane 27 Styczeń 2021 przez cyniczny Literowki 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Tumlin 27.01.2021. Dziś i ja wybrałem się na Tumlin. Pojezdzone 2h od godziny 19. Na początku kolejka do wyciągu na 3-5minut. Od 19:30 jazda na bieżąco. Chyba wszyscy po pracy pojawiają się o 17 na 2h i dlatego taki ruch był. Twardo i szybko. Warunki idealne do samego końca. Ps. Nie zauważyłem problemów z oświetleniem 😁 choć zdarzyło się że jedna lampa zgasła i zrobiło się na fragmencie dosyć ciemno. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 7 godzin temu, Lexi napisał: ..pod dyktando partnera? ..😉 Ot świntuszek. Badasz mnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 (edytowane) 10 godzin temu, ppown napisał: Tumlin 27.01.2021. Dziś i ja wybrałem się na Tumlin. Pojezdzone 2h od godziny 19. Na początku kolejka do wyciągu na 3-5minut. Od 19:30 jazda na bieżąco. Chyba wszyscy po pracy pojawiają się o 17 na 2h i dlatego taki ruch był. Twardo i szybko. Warunki idealne do samego końca. Ps. Nie zauważyłem problemów z oświetleniem 😁 choć zdarzyło się że jedna lampa zgasła i zrobiło się na fragmencie dosyć ciemno. Cześć Śmieję się apropos naszej rozmowy o warunkach ale: Mariusz często też tak pisze (twardo i szybko, tak jak lubię) i ja wtedy widzę to co dla mnie jest twardo i szybko czyli praktycznie lód (nie szklanka ale z taką delikatnie poddającą się wierzchnią warstwą, że jak jedziesz szybko i masz naprawdę ostre narty to zostaje kreska) bez grama śniegu - to jest twardo i szybko dla mnie. A na zdjęciu - tak jak piszesz ideał - miękki śnieżek na dobrym podkładzie. Pozdrowienia PS Będzie ktoś jutro w Bałtowie z rana? Edytowane 28 Styczeń 2021 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi