Mitek Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 4 godziny temu, San28 napisał: W Bałtowie ciszej!... Wczoraj wieczorem jeździłem w Bałtowie. Ludzi sporo, warunki bardzo dobre jak na późną porę i odwilż, w kolejce do wyciągu i orczyka najwyżej co dziesiąta osoba miała zakryte usta i nos.... 🙁 Ale najważniejsze było co innego! Otóż, muzyka z głośników grała znacznie ciszej niż za poprzednej mojej wizyty w Bałtowie, już tak nie dudniła na cały regulator, że nie słychać było własnych myśli. Czyżby to efekt wizyty Mitka, który zapowiadał na forum, że zwróci na to uwagę obsłudze ośrodka?... 😉 Pozdrawiam. Cześć Da radę, da. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 (edytowane) Cześć Nas nie ale prognozy były jednoznaczne - że koło 7.30 przestanie padać w Kazimierzu. Na to jechaliśmy i jak widać dobrze YR. prognozuje. Dzięki za miłe dwie godziny choć, wspólną jazdą to tego raczej nazwać nie można. Każdy dawał swoim tempem a, że wszyscy podobnym więc o doganianiu się mowy nie było. Warunki idealne. Towarzystwo świetne. Czy jutro będę - jeżeli tak to sam. Może się uda. PS. Uwagi....Mariusz, daj spokój, u każdego zawsze się coś znajdzie ale czy o to chodzi - sam wiesz. Zawsze te spotkania są takie jakby nas ktoś gonił a musimy pojeździć synchrony, bo - nawet nie wiesz - dwa razy fajnie na się udało zjechać skręt w skręt. Z Kacprem zabawa jest do pewnego momentu bo jak zaczyna zacieśniać to ja już tak nie daję rady. Następnym razem robimy! Pozdrowienia Edytowane 23 Styczeń 2021 przez Mitek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 1 godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Zagrożenie ortopedyczne wysokie/bardzo wysokie. Wiem cos o tym 😉 - siedzę właśnie w domu i "liże rany" - kostka skręcona, zebra i plecy poobijane nieźle wygrzałem....ryzyko wkalkulowane jak idziesz "po bandzie" 😁 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 W dniu 20.01.2021 o 18:12, 1mirinda napisał: Jeżeli w Kazimierzu w sobotę nie wystartują o 8 tylko o 9 to nie ma sensu jechać, bo o jeździe będzie można zapomnieć. Przy tej ilości otwartych stoków w Polsce kolejki będą niesamowite. Dziś środek tygodnia, a ludzi z każdą minuta przybywa. Cześć No chyba nie było tak źle Marek. Deszcz zawsze robi dobrą robotę na nartach. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Rytro dzisiaj.Przez 2 dni niestety sporo śniegu poleciało.Z rana plus 8 stopni i mżawka,więc miękko,stromo i szybko po dużych dziurach.Zagrożenie ortopedyczne wysokie/bardzo wysokie.Zagrozenie epidemiologiczne niskie do umiarkowanego. Górna ścianka nienaśnieżona? Kamera z góry raz działa raz nie, ale kilka dni temu nawet armatki tam nie stały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Górna ścianka nienaśnieżona? Kamera z góry raz działa raz nie, ale kilka dni temu nawet armatki tam nie stały... Naśnieżony objazd,gdzie zaczynamy.Ze ścianką byłoby jeszcze lepiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 TUMLIN 23.01.21 Dziś do południa lekcje w Tumlinie. Temperatura, wiadomo, na plusie. Trochę mżawki. Śnieg zadziwiająco dobry jak na tą temperaturę. Ludzi mało i brak kolejek. Warunki dobre. Zobaczymy jutro ile ubyło śniegu... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 @mifilimfajnie, że Tumlin ruszył, dzięki za relację 👍 Gdyby nie godziny otwarcia, dzisiaj od 10, to pewnie zmienilibyśmy plany...a tak, to dla nas trochę za późno. W tygodniu pewnie na wieczorną jazdę się zjawimy. Oby mróz przyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 (edytowane) Dzień dobry z Kazimierza 🙂 Pada deszcz, a na stoku ja, Paula i @1mirinda 🎿⛷️ #19 Edytowane 24 Styczeń 2021 przez marboru 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 A po drugiej stronie tej góry w Tumlinie miały być w sobotę pierwsze zawody Superoes. Myślałem że po śniegu trochę się pojeździ, pogodowo zapowiadało się dobrze. A tu kicha, pandemia, odwołane, siedzi się w domu. Swoją drogą porównując stoki i szkolenia, treningi na nich, do "zajęć" na torze wyścigowym, nie dostrzegam większego ryzyka roznoszenia wirusa w tym drugim przypadku. Może jednak się mylę, może wirus czepia się szybkich aut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 1 godzinę temu, marboru napisał: Dzień dobry z Kazimierza 🙂 Pada deszcz, a na stoku ja, Paula i @1mirinda 🎿⛷️ #19 Cześć Jak widzicie bez nas, choć serce mnie boli ale... po prostu jestem cienki i nie chciało mi się wstać. Przejechać tam za naszą ekipę z pięć skrętów proszę. Czy/kiedy planujecie jakiś Bałtów. A może w tygodniu dacie radę? Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 18 minut temu, Mitek napisał: i nie chciało mi się wstać. Mi niestety też 😱 Jeszcze ten deszcz 🤔 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Cześć Mnie tam deszcz nie przeszkadza, raczej pomaga - tak jak pisałem - bo ludzi wtedy nie ma, a to jedyny element, który mi w swobodnej jeździe przeszkadza. Po prostu nie chciało mi się wstawać czwarty dzień po rząd a Mariusze i Marek - Szacun. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 (edytowane) Jednak nie można ufać długoterminowym prognozom od NOAA wydawanym z więcej niż 4 tygodniowym wyprzedzeniem. Miesiąc temu zapowiadali ekstremalnie ciepły Luty, a teraz zapowiadają Luty z temperaturą bez odchylenia od normy wieloletniej, czyli zimowy. Luty w prognozie pod koniec Grudnia: Luty w najnowszej prognozie: W Lutym południe Europy ma zaliczyć duży nadmiar opadów: Czyli ma być zimno i biało. A w Dolomity kolejne dostawy, śniegu będą mieli po dach. Edytowane 24 Styczeń 2021 przez Ziemowit 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 26 minutes ago, Ziemowit said: Jednak nie można ufać długoterminowym prognozom No raczej nie warto ufać żadnym długoterminowym U mnie Norwegowie zapowiadali pół metra śniegu w nadchodzącym tygodniu, a teraz zostało z tego raptem kilka cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 (edytowane) 5 minut temu, Plywak napisał: No raczej nie warto ufać żadnym długoterminowym U mnie Norwegowie zapowiadali pół metra śniegu w nadchodzącym tygodniu, a teraz zostało z tego raptem kilka cm. Obserwuję ich prognozy od ponad roku i raczej się nie mylili, a jeśli już to tylko trochę, a teraz zaliczyli ogromną ftopę, szczególnie dla krajów skandynawskich. Edytowane 24 Styczeń 2021 przez Ziemowit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Zdjęć dzisiaj oprócz tego co wstawiłem, nie robiłem. Pełne dwie godziny jazdy w bardzo dobrych warunkach i niestety w drobnym deszczu. Na koniec wszyscy byliśmy przemoknięci i zziębnięci. O dziwo, główna trasa trzymała cały czas i było dość szybko w jeździe. Podczas powrotu do domu temperatura wyraźnie zaczęła spadać. Z +4, zrobiło się +2. W nocy pewnie będzie już poniżej zera, a to zwiastuje lodowisko na trasach, coś co lubię 👍 Narty GS, to była fajna odmiana. Kolejny, 19 dzień na nartach zaliczony 🙂 @Mitek @lu5asz szkoda, że nie dotarliście 😕 @1mirinda dzięki za spotkanie, fajny dzień razem na nartach 👍 Kolejny ON, który odwiedzimy, pewnie już we wtorek, ok 19stej, to będzie Tumlin 👍 Oby @mifilim miał dobre wieści, że śniegu wystarczy ⛷️ Ktoś przyjedzie na wspólne szusowanie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 7 minut temu, marboru napisał: Zdjęć dzisiaj oprócz tego co wstawiłem, nie robiłem. Pełne dwie godziny jazdy w bardzo dobrych warunkach i niestety w drobnym deszczu. Na koniec wszyscy byliśmy przemoknięci i zziębnięci. O dziwo, główna trasa trzymała cały czas i było dość szybko w jeździe. Podczas powrotu do domu temperatura wyraźnie zaczęła spadać. Z +4, zrobiło się +2. W nocy pewnie będzie już poniżej zera, a to zwiastuje lodowisko na trasach, coś co lubię 👍 Narty GS, to była fajna odmiana. Kolejny, 19 dzień na nartach zaliczony 🙂 @Mitek @lu5asz szkoda, że nie dotarliście 😕 @1mirinda dzięki za spotkanie, fajny dzień razem na nartach 👍 Kolejny ON, który odwiedzimy, pewnie już we wtorek, ok 19stej, to będzie Tumlin 👍 Oby @mifilim miał dobre wieści, że śniegu wystarczy ⛷️ Ktoś przyjedzie na wspólne szusowanie? Jeżeli ta prognoza się sprawdzi, to śniegu im nie zabraknie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Godzinę temu, marboru napisał: Zdjęć dzisiaj oprócz tego co wstawiłem, nie robiłem. Pełne dwie godziny jazdy w bardzo dobrych warunkach i niestety w drobnym deszczu. Na koniec wszyscy byliśmy przemoknięci i zziębnięci. O dziwo, główna trasa trzymała cały czas i było dość szybko w jeździe. Podczas powrotu do domu temperatura wyraźnie zaczęła spadać. Z +4, zrobiło się +2. W nocy pewnie będzie już poniżej zera, a to zwiastuje lodowisko na trasach, coś co lubię 👍 Narty GS, to była fajna odmiana. Kolejny, 19 dzień na nartach zaliczony 🙂 @Mitek @lu5asz szkoda, że nie dotarliście 😕 @1mirinda dzięki za spotkanie, fajny dzień razem na nartach 👍 Kolejny ON, który odwiedzimy, pewnie już we wtorek, ok 19stej, to będzie Tumlin 👍 Oby @mifilim miał dobre wieści, że śniegu wystarczy ⛷️ Ktoś przyjedzie na wspólne szusowanie? Cześć W tygodniu, bez szans - dla nas to za daleko. Nie wyrobimy się czasowo ze względu na pracę. Ale piątek do południa w Bałtowie już się powoli wykluwa. A może Krajno....? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Od 9.00 do 12.00 Klepki w Wiśle - szkolenie . Początkowo mokry śnieg i mgła, a od 11.00 trochę słońca. Ludzi wraz z upływem czasu przybywało, ale armagedonu nie było - być może dlatego, że wpuszczano ograniczoną liczbę kursantów (kursanci, którzy zaspali, czekali w kolejce na wejście do ON). Trochę miękko, ale ciapy nie było. 20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 42 minuty temu, WojtekM napisał: Od 9.00 do 12.00 Klepki w Wiśle - szkolenie . Początkowo mokry śnieg i mgła, a od 11.00 trochę słońca. Ludzi wraz z upływem czasu przybywało, ale armagedonu nie było - być może dlatego, że wpuszczano ograniczoną liczbę kursantów (kursanci, którzy zaspali, czekali w kolejce na wejście do ON). Trochę miękko, ale ciapy nie było. Nie wiesz czy przykładem poprzednich lat mają wieczorną przerwę na ratrakowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 8 minut temu, lika napisał: Nie wiesz czy przykładem poprzednich lat mają wieczorną przerwę na ratrakowanie? Nie wiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Witam, dziś szkolenie narciarskie w SN Cisowa, z rana śnieg zmrożony po 10 mokry,ludzi garstka bardzo przyjemna górka 2 trasy. Z Katowic godzinka drogi samochodem 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Cóż, naukę czas zacząć na zajęciach edukacyjnych 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Godzinę temu, adimaka11 napisał: Witam, dziś szkolenie narciarskie w SN Cisowa, z rana śnieg zmrożony po 10 mokry,ludzi garstka bardzo przyjemna górka 2 trasy. Z Katowic godzinka drogi samochodem ... Na kamerce widać że śniegu w ostatnich dniach ubyło, trasa wygląda na umęczoną... czy jest szansa trafić na kamienie, zniszczyć ślizgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi