Lexi Napisano 20 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 2 godziny temu, jaca10 napisał: Napisz jeszcze, gdzie to jest. Co to za górka? Wygląda całkiem fajnie. 2 godziny temu, Ratrak napisał: Spytkowice jak nic 2 godziny temu, mifilim napisał: a jak się nazywa ta górka? 🤔 Spytkowice .. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Wczoraj miałem okazję pojeździć cały dzień w Zieleńcu. Ludzi ? Bardzo dużo, jak przystało na niedzielę. Śnieg sztuczny, bardzo twardo i muldowato, ale dało się jeździć Bardzo wietrznie i mglisto Duży plus za przeratrakowaną trasę przed nocną jazdą 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Jaworzyna Krynicka "Startujemy 23 grudnia i jeździmy od 9:00 do 16:00 W Wigilię kończymy trochę wcześniej, czyli o 15:00. W tych dniach czynna będzie trasa nr 3. Wyciąg przy trasie czynny będzie do 15:30 (w Wigilię do 14:30) Skipass na cały dzień za 60 zł będzie obejmował wyjazd i zjazd koleją gondolową oraz nielimitowaną ilość wyjazdów wyciągiem nr 3 " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 50 minut temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka "Startujemy 23 grudnia i jeździmy od 9:00 do 16:00 W Wigilię kończymy trochę wcześniej, czyli o 15:00. W tych dniach czynna będzie trasa nr 3. Wyciąg przy trasie czynny będzie do 15:30 (w Wigilię do 14:30) Skipass na cały dzień za 60 zł będzie obejmował wyjazd i zjazd koleją gondolową oraz nielimitowaną ilość wyjazdów wyciągiem nr 3 " Trasa nr 3 jest zawsze uruchamiana jako pierwsza, szczególnie kiedy brak jest warunków śniegowych. Oczywiście nie jest to trasa wyróżniająca się czymś, no ale z uwagi na wysokość położenia i to, że jest łagodna i stanowi ona część głównej trasy, zawsze musi być naśnieżona jako pierwsza. Może warto byłoby pomyśleć o zmianie tam wyciągu? Może o dobudowie drugiego, najlepiej takiego sięgającego na sam szczyt? Dziś jeżdżąc na trasie nr 3 musimy drałować pod górę do górnej stacji gondoli, innej poza zjazdem na dół, drogi nie ma. A jak poniżej brak warunków pozostaje dostanie się na szczyt piechotą. Właśnie, ci początkujący i mniej wprawni mieliby wówczas stok do nauki i po zakończeniu jazdy nie musieliby wspinać się ze sprzętem do gondoli, bo do zjazdu na sam dół nie są jeszcze gotowi, albo odważni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 4 minuty temu, Bumer napisał: Może o dobudowie drugiego, najlepiej takiego sięgającego na sam szczyt? Dziś jeżdżąc na trasie nr 3 musimy drałować pod górę do górnej stacji gondoli, innej poza zjazdem na dół, drogi nie ma. Na pewno byłby to dobry pomysł. Tym bardziej, że kilka lat temu likwidowali drugi orczyk przy trasie nr 4, mogli więc wydłużyć ten na trasie nr 3 lub postawić od niego do szczytu osobny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 (edytowane) Wygląda,że w Szczawnicy na Palenicy muszą być niezłe warunki,bo pokazały się wyniki dzisiejszych zawodów FiS...To raczej zaskoczenie,bo tam zawsze dużo później byli w stanie naśnieżyć,może ktoś jeździ właśnie?A jak nie jeździ,polecam się udać,jest na stronie rozpiska dni ,gdy trasa dostępna dla ogółu... Edytowane 21 Grudzień 2020 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Rzyki - dziś rano. Już jadąc czułem ze szału nie będzie - nie było. Gdy startowałem z domu termometr pokazywał -2,5...w Rzykach było przed 8:00 +0,5 ..parking pusty -fajnie ..w sumie później tez nie było zbyt dużo ludzi.. po godzinie stok zaczął wymiękać - wyoraliśmy pierwsze "dary ziemi", potem coraz więcej odsypów i coraz bardziej mokro.. ale lepsze to niż nic..👍 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 1 godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Wygląda,że w Szczawnicy na Palenicy muszą być niezłe warunki,bo pokazały się wyniki dzisiejszych zawodów FiS...To raczej zaskoczenie,bo tam zawsze dużo później byli w stanie naśnieżyć,może ktoś jeździ właśnie?A jak nie jeździ,polecam się udać,jest na stronie rozpiska dni ,gdy trasa dostępna dla ogółu... Trasa FIS jest czynna od soboty, rano treningi, od 11 dla zwykłych śmiertelników. Dzisiaj i jutro zamknięta - zawody. Trasa w miarę wcześnie otwarta, bo PKL tylko tę trasę śnieżył od połowy listopada, reszta tras nawet nie widziała armatek. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Wisła Siglany. 5 dzień na nartach w tym sezonie. Dziś rodzinne nartowanie,więc musiał być orczyk dla najmłodszej. Miał być Złoty Groń ,ale po obejrzeniu widoki z kamerki zdecydowaliśmy się na Siglany.Jak się później okazało był to świetny pomysł-ludzi malutko,śnieg sztuczny ,ale nie było miękko,w miarę równo,czasem twardo .4h spędzone wyśmienicie-dzieci zadowolone. Karnet rodzinny kupiony-5h szusowania😱 Jeden wyciąg czynny,ten po lewej-wjeżdżamy ...Jesteśmy na górze...po lewej rozstawione tyczki-młodzież trenowała.Jak było wolne to spróbowałem pojeździć 🤪Fajna sprawa te tyczki 😃Stok mało zdegradowany,śnieg jakby naturalny-takie miałem odczucie . Po 2h przerwaPóźniej powrót i jeździło się jeszcze lepiej,dzieci nie chciały kończyć 😃 Narciarsko świetny dzień,na pewno jeszcze odwiedzę ten stok👍 Pozdrawiam lu5asz 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Witam, dziś Kasina Ski ,od rana miękko trasa trzymała się do 10 Potem odsypy i lodowe placki sporo kamieni po lewej stronie patrząc od góry, ludzi dużo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Just now, lu5asz said: 5 dzień na nartach w tym sezonie. ja tu widzę co najmniej 10 dni na nartach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Skolnity. Wieczorna. miękko. Ostatni dzień chodzi bo ciepło i trasa płynie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 4 minuty temu, lu5asz napisał: Jakiś chochlik mi się wkradł😎 Jak się usuwa posty? Akurat. 11 razy wstawiłeś tą samą relację bo chcesz 11 razy więcej plusów. 11×5 = 55 plusów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Wczoraj na stoku w Suchym slyszalem plotke, ze bedzie jazda ale tylko dla wybranych. W kolejce spotkalem tez Lukasza G. (Tego od maseczek), wiec widac ze cos sie szykuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Godzinę temu, Spiochu napisał: Wczoraj na stoku w Suchym slyszalem plotke, ze bedzie jazda ale tylko dla wybranych. Bartek Ptak też coś o tym wspominał na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Kotelnica Białczańska. Witam. Jako, że w Beskidach warunki dość słabe, a mnie korci by dalej jeździ, postanowiłem wybrać się na jednodniowy wypad do Białki. Ok 3 godziny jazdy, +- 180 km w jedną stronę, czego nie się robi dla warunków. Termin celowo taki, a nie inny ze względu na pogodę i ilość ludzi. Pobudka o 5:30 Na miejscu zameldowałem się dokładnie o 8:55. Ludu trochę, ale bez szału, szybciutko kupuje karnet na cały dzień i na wyciąg. No to jedziemy Kotelnicą Express i kilka zjazdów "4" czy jakoś tak. Sztruks, twardo, równo, śnieg fajny, nie był zmrożony. A pogoda? Na okolice -1,0 stopnia, później 0-2, pochmurno, lekko mgliście, od czasu do czasu przedzierało się Słońce. Warunki na prawdę fajne, niestety krawędzie kaput, bardzo dużo łapałem uślizgów, potem się poprawiło- trasy były lekko wyjeżdżone. Z racji kiepskich krawędzi, 98% czasu spędziłem na nartostradach. Warunki super. Po 11 Ludu trochę przybyło. Kolejki miejscami ok 3-5 min. Bramki blokowały osoby bez zakrycia twarzy Przy trasie nr 10 z rana jeszcze naśnieżanie. Tutaj również dobry warun, miejscami bardziej lodowo. I kolejne zdjęcie. Na trasie puch- to lubię! W końcu zobaczyłem jakiś powiew zimy w górach. Trasy czerwone 6 i 6a zjechałem kilka razy. Tam degradacja przyszła raz dwa. Muldy, śnieg się trzymał, miejscami lodowo. Godzina 14:20, czas na obiad- kiełbasa- 15 zł + herbata z termosu. Kiełba kiepska, letnia i w smaku taka jakaś kicha. Po ogrzaniu i wrzuceniu coś na ruszt, ciąg dalszy jazdy i kręcenia. Hero 9 dzielnie nagrywała, dodatkowo używałem max lensa. Hero 6 miało odmienne zdanie i nie była skłonna do współpracy. Po ok 1.5h działania Hero 6 dwa oryginalne akumulatory padły, na zamiennikach kamera pokazała 1% naładowania. Dla porównania Hero 9 na jednym aku pracował ok 2 godzin, szacun A tu już wieczorek. Szanuje Białkę za oświetlenie tras, na prawdę. Degradacja nartostrad minimalna, warunki nadal bardzo dobre, ludu dość nie wiele, brak kolejek A tu jeszcze Panorama, mam nadzieję, że nie bedzie problemu z wyświetleniem. Po mimo wieczoru i zmęczenia i bólu w nogach miałem jeszcze większy apetyt by jeździć, no ale wszystko co dobre szybko się kończy. Ok 17:45 zakończyłem nartowanie- jeszcze długa droga powrotna. To chyba tyle na dziś. W pierwszej kolejności narty idą do SPA- wzajemnie się wykończyliśmy Liczę na to, iż uda mi się wyskoczyć jeszcze przed zamknięciem stoków, chociaż patrząc na pogodę to wątpie Mimo wszystko, Białka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Niestety byłem sam ,ale bawiłem się świetnie! Dziękuje za uwagę Michał. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 (edytowane) Myślenice od 8:00. Szybkie dwie godzinki przed robotą. Syn mi komórki zakosił, więc musiałem mastery wyciągnąć. Ludzi mało, miękko, ale nie jakoś bardzo. 10 dzień w tym sezonie. Halny się zaczyna Edytowane 22 Grudzień 2020 przez yoss 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 W tym artykule nie piszą nic o stokach i wyciągach, ale może to przeoczenie redaktora, albo ktoś jednak zmądrzał. Trzeba będzie jeszcze sprawdzić tekst rozporządzenia: Nowe obostrzenia w Polsce. Szczegóły rządowego rozporządzenia - Wydarzenia w INTERIA.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 7 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: W tym artykule nie piszą nic o stokach i wyciągach, ale może to przeoczenie redaktora, albo ktoś jednak zmądrzał. Trzeba będzie jeszcze sprawdzić tekst rozporządzenia: Nowe obostrzenia w Polsce. Szczegóły rządowego rozporządzenia - Wydarzenia w INTERIA.PL Tekst ma 24 strony i nie chce mi się tego czytać, ale nie występują tam takie słowa jak "nart(y)", "stok(i/ów)", a słowa "ośrod(ek/ki)" występują tylko w towarzystwie "rehabilitacyjne". Jednak na stronie gov.pl jak byk wisi informacja o zamknięciu stoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia tu również ani jednego słowa o ON czy SN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 1 minutę temu, Victor napisał: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia tu również ani jednego słowa o ON czy SN Tu już tak: https://www.gov.pl/web/uw-warminsko-mazurski/przedluzamy-etap-odpowiedzialnosci-i-wprowadzamy-dodatkowe-ograniczenia--zamkniete-stoki-i-nowe-zasady-bezpieczenstwa-w-sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 5 minut temu, Victor napisał: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia tu również ani jednego słowa o ON czy SN planujesz wyjazd do Polski na narty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 (edytowane) 12 minut temu, Jeeb napisał: planujesz wyjazd do Polski na narty Gdziekolwiek bym pojechał 😉 Kazimierski stok z relacji @marboru świetnie jest przygotowany i byłby idealny na trening dla mojego syna zreszta dla mnie również . A przy okazji frajda dziecka u dziadków . Edytowane 22 Grudzień 2020 przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 19 minut temu, Ziemowit napisał: Tu już tak: https://www.gov.pl/web/uw-warminsko-mazurski/przedluzamy-etap-odpowiedzialnosci-i-wprowadzamy-dodatkowe-ograniczenia--zamkniete-stoki-i-nowe-zasady-bezpieczenstwa-w-sylwestra Źródłem prawa nie jest strona cośtam.gov.pl, tylko ew. rozporządzenie. Rozporządzenie musi wynikać z ustawy, a ustawa nie może być sprzeczna z ustawą zasadniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 (edytowane) https://samorzad.pap.pl/kategoria/aktualnosci/rozporzadzenie-ustalajace-obostrzenia-do-17-stycznia-w-dzienniku-ustaw burdel informacyjny jak zawsze Edytowane 22 Grudzień 2020 przez Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi