Lexi Napisano 19 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 2 godziny temu, JC napisał: Słotwiny Arena ..i co...da się kolejeczke uformować?..... ino cza chcieć..😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 2 godziny temu, marboru napisał: Ratraczek ..to czarne z przodu nie przeszkadza jak jeździsz po mieście?.........😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 23 godziny temu, Turnplayer napisał: Zloty Gron Start kolo 8.20, stok ladnie zrobiony ale widac ze brakuje temperatury bo degradacja szybko postepuje. Ludzi jak na lekarstwo, jazda na biezaco bez kolejek. Dzisiaj (sobota!) o 9.00 ludzi było już sporo i tylko potem przybywało, a w dodatniej temperaturze degradacja stoku następowała błyskawicznie. W górnej części mgła. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 2 godziny temu, radoloz napisał: dzisiaj Białka solidarnie mówi NIE dla zakrywania twarzy... smutny naród Info z profilu FB Kotelnica Białczańska: Dziś zapewne dotarły do Was informacje , iż bardzo dużo osób miało zablokowane skipassy z powodu braku zasłoniętych ust i nosa. Niestety napominanie oraz informacje na ośrodku były nie wystarczające ,dlatego od czwartku trwały testy ,a dziś już na poważnie został uruchomiony system weryfikacji zasłaniania ust i nosa. Dla nas to była ostateczność ,ale wierzymy że to pomoże uświadomić niefrasobliwych narciarzy ,że to od nich samych zależy czy sezon po 17 stycznia 2021 r. wystartuje na nowo. Dbajmy o siebie nawzajem, zasłaniajmy usta i nos , zachowajmy dystans. Mamy na to równo tydzień ,aby udowodnić że jesteśmy w stanie zachowywać się odpowiedzialnie na stoku . Nie pozwólmy pandemii rozwinąć się na nowo. Do zobaczenia na stoku . 12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 (edytowane) Od Wtorku do Piątku prawdopodobnie wydarzy się odwilż i halny. Od Soboty GFS przewiduje ochłodzenie i niewielki mróz całą dobę. Tylko, że już w tedy nikt nie będzie naprawiał tego co natura zabrała, czyli śnieżył bo po co. Edytowane 19 Grudzień 2020 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 49 minut temu, pasazer85 napisał: Info z profilu FB Kotelnica Białczańska: Dziś zapewne dotarły do Was informacje , iż bardzo dużo osób miało zablokowane skipassy z powodu braku zasłoniętych ust i nosa. Niestety napominanie oraz informacje na ośrodku były nie wystarczające ,dlatego od czwartku trwały testy ,a dziś już na poważnie został uruchomiony system weryfikacji zasłaniania ust i nosa. Dla nas to była ostateczność ,ale wierzymy że to pomoże uświadomić niefrasobliwych narciarzy ,że to od nich samych zależy czy sezon po 17 stycznia 2021 r. wystartuje na nowo. Dbajmy o siebie nawzajem, zasłaniajmy usta i nos , zachowajmy dystans. Mamy na to równo tydzień ,aby udowodnić że jesteśmy w stanie zachowywać się odpowiedzialnie na stoku . Nie pozwólmy pandemii rozwinąć się na nowo. Do zobaczenia na stoku . Polecam poczytać komentarze na fb. Ubaw po pachy 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 2 godziny temu, WojtekM napisał: Dzisiaj (sobota!) o 9.00 ludzi było już sporo i tylko potem przybywało, a w dodatniej temperaturze degradacja stoku następowała błyskawicznie. W górnej części mgła. Teraz jest tak😎 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 No i nie wytrzymałem-musiałem zaliczyć wieczorną jazdę. Tym razem Złoty Groń. Na miejscu byłem ok.17.20 Karnet kupiony i szybko na kanapę 😛 Jeszcze maseczka,buff bo strasznie tego pilnują.W Białce dziś blokowali karnety,tym którzy nie mieli założonych masek. Szybka 6 osobowa kanapa i już jestem na górze.W hotelu parking pełny,wszystko działa.Jadę...stok już lekko zdegradowanyMiękko,muldy,cukier i takie tam 🤪 Ale nie narzekam i jeźdźę. Po 2h.przerwa na ...colę 🤣🤣🤣 i na koniec zachciało mi się orczyka 🤣🤣🤣 fajnie było się kilka razy przejechać 👍Koło 20.30 skończyłem dzisiejszą jazdę. Czekam z utęsknieniem na prawdziwy śnieg-może coś spadnie przed 28😎 Pozdrawiam lu5asz 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 Cześć, Dzisiaj Grapaski w Czarnej Górze. Z rana o 7.30 mróz -6 i było bardzo twardo. Przez cały dzień warunki bardzo dobre, ilość ludzi umiarkowana z rana i od 15 jazda na bieżąco. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Wisla-Skolnity. 2 godzinki pojeźdone w dobrych wiosennych warunkach i trza się brać Ludzi coraz więcej i więcej..... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 17 godzin temu, Lexi napisał: ..i co...da się kolejeczke uformować?..... ino cza chcieć..😉 Kolejeczke się da, ino kolejeczkę do kolejeczki już nie bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Myślenice od 8:00. Nie pamiętam tyłu ludzi. Do 10:00 ok, potem zaczęło się robić ciasnawo. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Dziś znów Grapaski, rano jeszcze zimniej niż wczoraj -7 ale jakby bardziej miękko może przez to że intensywnie śnieża (za co szacun) i była delikatna warstwa świeżego śniegu na podkładzie moje chyba ulubione warunki. Dobry gs z rana nie jest zły 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 (edytowane) Piękny Kazimierz ...bo w słońcu i mrozie! 13 dzień na nartach, to kolejny raz Kazimierz Dolny nad Wisłą. Dlaczego? Bo jak patrzę na południe Polski, ilość narciarzy i "nosaczy", to szkoda jechać tak daleko na południe Polski skoro blisko fajna górka i luz A dzisiaj jak było? Było Świetnie!!! Zaczęliśmy, jak zwykle na otwarciu, punktualnie o 8:00. Karnet, na dwie godziny i wio!!! W nocy przyszedł mróz i było śnieżone. O poranku zastaliśmy -2 i twardy, lodowy warun! To lubię, i to bardzo! Śniegu jest mało ale obsługa, dwoi się i troi, by utrzymać zarówno stok, jak i ślady pod orczykami. Każdy gram śniegu na wagę złota, każde kilka godzin mrozu jest skrupulatnie wykorzystywane. Z góry wygląda, to tak... Kilka zamarzniętych brązowych plam, na dole trochę nierówności po ratraku i to wszystko co było nie tak. Śniegu jest jeszcze wystarczająco dużo by pięknie pojeździć i powycinać łuki. Było twardo, lodowo i przed dwie godziny jazdy praktycznie nie puściło. Szybko, bardzo szybko i bez zrobionych w serwisie nart, nie podchodź Gdy wyjeżdżaliśmy temperatura wskazywała na mróz, i ten mróz pokazało auto, -1. Dawno tak mocno i intensywnie się nie wyjeździłem. Takie warunki, to jest to, co lubię najbardziej. Wiadomo, że górka krótka i łagodna, dlatego takie okoliczności przyrody jak dzisiaj są idealne. Można się dość mocno rozpędzić i nawet na tyle mocno pojeździć, że w obydwóch rękach - zakwasy 😮 Tak, tak... nie w nogach, a rękach 😮 A wydawać by się mogło, że na nartach, to na nogach się jeździ Godzina 10:00, przed ostatnim zjazdem - Ludzi tylu 😮 Dwa wyciągi działają, jest przepustowość więc ruch na bieżąco. Pierwsze słoneczne narty na naszych "pagórkach" Do tej pory było mgliście i nieładnie - dzisiaj? Bajka!!! Paula również mega zadowolona! Na moje oko, coraz ładniej jeździ Kolejna wizyta w Kazimierzu? Skoro świt, w Wigilię Pozdrawiam, narciarz z gór, a w zasadzie niskich pagórków marboru Edytowane 20 Grudzień 2020 przez marboru 18 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 W dniu 19.12.2020 o 11:49, Micheł napisał: PS @kptdenaturat czy ty czasem dzisiaj nie jeździłeś? Witam, tak byłem w ON Nowa Osada. Trudno mnie znaleźć na stoku ponieważ nie rzucam się w oczy. Moja pasja jazdy techniką Telemark wręcz nakazuje pełną kontrolę i zaczynam przenosić studiowanie tej techniki na, jak mi się wydaje na wyższy poziom rozumienia. Jazda 3D ponieważ pięta jest "wolna" daje mózgowi a raczej jego szczątkom (nikt normalny tak nie jeździ) dodatkowe bodźce. Faza sterowania skrętem jest kwintesencją całej techniki Telemarku, podobnie zresztą jak w Carvingu. Takie odnoszę wrażenie i nie jest to związane z fascynacją tą techniką nartowania. Wczoraj było twardo ale tylko do godziny 9.30. Pojawiły się usypy i muldy. Warunki dla mnie idealne. Na górze stoku mróz na dole miękko. Zmiana w technice skrętu na odcinku ok. 500 m. wymuszała inny rodzaj inicjacji i sterowania skrętem. Dzisiaj tylko dwie godziny. Warunki do godziny 10.00 dobre, chociaż minerały wydają się być coraz bliżej ślizgom nart. Wszystkim nartującym życzę zdrowia i udanego sezonu 2020/2021. Z pozdrowieniami: Wariat jazdy techniką Telemark, stary zgred. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Witam Był ktoś może w Czarnej Górze? Wczoraj otworzyli i tak się zastanawiam jak wyglądają stoki bo zamierzam jutro się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 59 minutes ago, brachol said: Witam Był ktoś może w Czarnej Górze? Wczoraj otworzyli i tak się zastanawiam jak wyglądają stoki bo zamierzam jutro się wybrać. Na niniejszej stronie u góry jest relacja z Czarnej Góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Nie wiadomo, o którą Czarna Górę chodzi @brachol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Odwiedziłem jedna ze swoich ulubionych górek, czemu ulubionych ? ..ano bo z reguły nie jest specjalnie oblegana, bo taka nijaka - dla "mistrzów "za słaba" a dla nowicjuszy ma trudny zbyt odcinek, i taka "nie po drodze" bo ze śląska bliżej do Szczyrku i Wisły a z Krakowa bliżej do Kasiny a niewiele dalej do Białki i okolicznych stoków gdzie jest "wszystko", niedaleko tez i Jurgów i w końcu Kasprowy czy Harenda...ba w dodatku nie pracuje tu żaden karnet wspólny wiec mając inny karnet trzeba płacić. A ja mam stosunkowo blisko..co tez nie jest bez znaczenia..😉 Gorka wczoraj była "dziewicza" przez ostatni tydzień naśnieżana i mrożona - nie dotknięta narta - przez to bardzo powolnie degradująca się a poza tym w grudniu słońce niespecjalnie grzeje. Nawet jak o 11 jechałem do domu stok był bardzo dobry.🙂 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 1 godzinę temu, Ratrak napisał: Nie wiadomo, o którą Czarna Górę chodzi @brachol. Rzeczywiście nie uściśliłem chodzi mi o CG koło Stronia Śląskiego masyw Śnieżnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 1 godzinę temu, Plywak napisał: Na niniejszej stronie u góry jest relacja z Czarnej Góry. Mi o tą drugą chodziło nie napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 bip.kprm.gov.pl/kpr/bip-rady-ministrow/prace-legislacyjne-rm-i/prace-legislacyjne-rady/wykaz-prac-legislacyjny/r3088722,Projekt-rozporzadzenia Wreszcie jest gdzieś precyzyjnie opisane,komu wolno jeździć w Polsce na nartach,a kto musi sobie jeszcze łamać głowę,by znaleźć lukę w przepisach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 4 godziny temu, Lexi napisał: Odwiedziłem jedna ze swoich ulubionych górek, czemu ulubionych ? ..ano bo z reguły nie jest specjalnie oblegana, bo taka nijaka - dla "mistrzów "za słaba" a dla nowicjuszy ma trudny zbyt odcinek, i taka "nie po drodze" bo ze śląska bliżej do Szczyrku i Wisły a z Krakowa bliżej do Kasiny a niewiele dalej do Białki i okolicznych stoków gdzie jest "wszystko", niedaleko tez i Jurgów i w końcu Kasprowy czy Harenda...ba w dodatku nie pracuje tu żaden karnet wspólny wiec mając inny karnet trzeba płacić. A ja mam stosunkowo blisko..co tez nie jest bez znaczenia..😉 Gorka wczoraj była "dziewicza" przez ostatni tydzień naśnieżana i mrożona - nie dotknięta narta - przez to bardzo powolnie degradująca się a poza tym w grudniu słońce niespecjalnie grzeje. Nawet jak o 11 jechałem do domu stok był bardzo dobry.🙂 a jak się nazywa ta górka? 🤔 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 4 godziny temu, Lexi napisał: Odwiedziłem jedna ze swoich ulubionych górek, czemu ulubionych ? ..ano bo z reguły nie jest specjalnie oblegana, bo taka nijaka - dla "mistrzów "za słaba" a dla nowicjuszy ma trudny zbyt odcinek, i taka "nie po drodze" bo ze śląska bliżej do Szczyrku i Wisły a z Krakowa bliżej do Kasiny a niewiele dalej do Białki i okolicznych stoków gdzie jest "wszystko", niedaleko tez i Jurgów i w końcu Kasprowy czy Harenda...ba w dodatku nie pracuje tu żaden karnet wspólny wiec mając inny karnet trzeba płacić. A ja mam stosunkowo blisko..co tez nie jest bez znaczenia..😉 Gorka wczoraj była "dziewicza" przez ostatni tydzień naśnieżana i mrożona - nie dotknięta narta - przez to bardzo powolnie degradująca się a poza tym w grudniu słońce niespecjalnie grzeje. Nawet jak o 11 jechałem do domu stok był bardzo dobry.🙂 Napisz jeszcze, gdzie to jest. Co to za górka? Wygląda całkiem fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 @mifilim @jaca10 Spytkowice jak nic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi