marcinn Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 6 minut temu, mifilim napisał: wybiegam mocno do przodu Chyba do tyłu 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 (edytowane) Popatrzcie,jak może wygladać nartowanie w Słotwiny Arena w dzień powszedni... https://slotwinyarena.pl/kamery-online/ Edytowane 16 Grudzień 2020 przez lski@interia.pl 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Dzis odwiedzilem stacje Suche. Warunki: Puchar Swiata (sam lod) ÷ nierownosci z poprzedniego dnia. W nocy nie bylo ratrakowane. Gs z pomiarem czasu ustawiony na calej dlugosci krzesla. Pierwszy dzien w tym sezonie na tykach, wiec w takich warunkach bardzo asekuracyjna jazda. Czas przrjazdu ok. 47s. Strata do najlepszego zawodnika 18% :( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 1 godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Popatrzcie,jak może wygladać nartowanie w Słotwiny Arena w dzień powszedni... https://slotwinyarena.pl/kamery-online/ ..nooo można - ale jak ja pojadę to wiadomo co będzie - tak już mam 😬 ..... "raz pod wozem raz wiatr w oczy".... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Skolnity. Witam, rozpocząłem urlop, więc trzeba go wykorzystać, a że wszystko pozamykali, a zima kiepska to trzeba korzystać z tego co jest dostępne. Na wstępnie pozdrawiam @JC którego chyba widziałem jak nagrywał, więc nawet nie chciałem przeszkadzać, ale zostałem chyba uwieczniony 😄 Punkt 8:40. Pogoda ok, Słońce zza chmur się przedzierało, ludu jednak trochę było co mnie zdziwiło. Kolejek brak, jazda na bieżąco. Trasa równa, dość twarda, niestety z minerałami, więc trzeba było uważać. Obsługa grzecznie przypominała o zasadach. Z tego co widziałem każdy przestrzegał i nie było żadnych "cwaniaków" Później piękne słoneczko, zrobiło się ciut luźniej i pojawiły się pierwsze odsypy w dolnej części i więcej minerałów 2 Godzinki wystarczyło by w miarę pojeździć, więc jestem zadowolony i z żalem wracam do domu. Jutro Soszów lub Nowa Osada. Wchodzi również w grę Czarny Groń ale troszkę daleko by pojeździć po jednej trasie. Jakby ktoś miał chęć pogadać to łatwo mnie poznać- jeżdżę z dwoma kamerkami i jestem niebieski Dziękuje za uwagę. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Gorący news 😞 : https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/gospodarka/news-rzad-rozwaza-nowe-restrykcje-stoki-i-hotele-zostana-zamkniet,nId,4930457 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 18 minut temu, Micheł napisał: jeżdżę z dwoma kamerkami i jestem niebieski ...!!!!!!!!!!!!! KOSMITA 😄 !!!!!!!!!!!!........ (no chyba ze...) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 4 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Popatrzcie,jak może wygladać nartowanie w Słotwiny Arena w dzień powszedni... https://slotwinyarena.pl/kamery-online/ Biorąc pod uwagę pracę zdalną to tylko szkoda, że się nie ma chałupy w okolicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 (edytowane) 3 godziny temu, rafalc napisał: Gorący news 😞 : https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/gospodarka/news-rzad-rozwaza-nowe-restrykcje-stoki-i-hotele-zostana-zamkniet,nId,4930457 Po weekendzie spodziewany komunikat. Pytanie od kiedy zamkną czy od soboty czy od świąt/po świętach ? 🤬🤬🤬🤬 dzięki panowie i panie za stanie w tłumie bez maseczek/kominów na ustach i nosie. Daliście niezły pretekst. Edit: chodzi oczywiście mi, że po ostatnim weekendzie na stokach, albo po zdjęciach z kolejek do kolejek jest to spodziewane info. Każdy się tego spodziewał... dziwię się, że ktoś się dziwi lub ma wątpliwości Edytowane 16 Grudzień 2020 przez Krakus81 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 1 minute ago, Krakus81 said: Po weekendzie spodziewany komunikat. Pytanie od kiedy zamkną czy od soboty czy od świąt/po świętach ? 🤬🤬🤬🤬 dzięki panowie i panie za stanie w tłumie bez maseczek/kominów na ustach i nosie. Daliście niezły pretekst. Komunikat-konferencja prasowa ma być jutro(czwartek.17.12.2020). Spodziewane zamknięcie od 28.12 do 17.01. Czekamy do jutra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 3 godziny temu, rafalc napisał: Komunikat-konferencja prasowa ma być jutro(czwartek.17.12.2020). Spodziewane zamknięcie od 28.12 do 17.01. Czekamy do jutra. Jednego mi w tym szale zamknięć obostrzeń oraz zakazów brakuje - oszacowania ile osób może się w danej okoliczności zarazić. Zamykają stoki a znam wiele rodzin spotykających się (wiele oddzielnych gospodarstw domowych) na okazję różnych okazji (obiady niedzielne, urodziny, spotkania towarzyskie). Tam to dopiero jest okazja do przekazywania wirusa(wszyscy w jednym niewielkim pomieszczeniu bez maseczek i dystansu). Niech każdy gospodarz ośrodka pilnuje swoich gości, a dopiero jak tego nie potrafi-zamykajmy ten obiekt... Trzeba przed świętami pojeździć, bo bydzie problem... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 I nikt nigdy Ci tego nie oszacuje. A jeśli już to na pewno wykresy będą srogie ... czyli takie jakie być powinny. Największe prawdopodobieństwo złapania czegokolwiek jest w lidlach, biedrach i innych molochach i nikt mi kitu nie wciśnie, że 2 czy 4 metry kwadratowe na osobę minimalizuje ryzyko niemal do zera, ale tych przybytków "rząd" jakoś nie zamyka ... Utrudnia się za to uprawianie sportu ... Ech ... Masakra jakaś. Jak nie na narty to się rowerem przejadę po lesie, ale nie po to czekałem na zimę aby na rowerze jeździć ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 @Sławek Niktto co piszesz nie ma żadnego znaczenia. Nie spotkałem absolutnie nikogo bez maski w CH czy Lidlu. Na stoku sporo to czego oczekujesz? Słowacy też się zamykają ale przynajmniej nie oszukują. Parę dni temu mieli 8 tys przypadków czyli tyle co niby my kraj większy 7x. Jak by ode mnie zależało to pozamykał bym z nami granice na amen. Dla zasady bo są jakieś granice robienia sobie z poważnych rzeczy jajec. Z kolei mi w marcu przeleciało rowerowe Finale Ligure. Po cichu liczyłem na tą wiosnę ale już się złudzeń pozbyłem. Takie życie i takie okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 35 minut temu, Author napisał: @Sławek Niktto co piszesz nie ma żadnego znaczenia. Nie spotkałem absolutnie nikogo bez maski w CH czy Lidlu. Na stoku sporo to czego oczekujesz? Z czego w większości w bawełnianych maseczkach które kompletnie nic nie dają - jak podkreślił to były główny inspektor sanitarny p. Pinkas - nosić je należy aby pamiętać o pandemii. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 W piątek, o 16:00, ruszają Myślenice. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 W sklepach tez spotkalem setki osob bez maski. Wlacznie z obsluga. Ale to i tak jest juz bez znaczenia. Pandemii nie da sie juz zatrzymac. U mnie wiekszosc rodziny i znajomych juz miala Covida lub jest duza szansa ze mieli ale sie nie badali. 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Ok, to dobre te warunki czy zle....? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 (edytowane) Wracając do warunków, wczoraj jazda od rana w Kasinie. Pierwsze 2/3 długości trasy jak najbardziej w porządku, ale na ostatnich 1/3 widać, że śniegu jest już bardzo mało i zaczynają się pojawiać pierwsze kamienie i ciemne placki śniegu. Także trzeba trzymać kciuki za niższe temperatury w nocy żeby mogli uzupełnić braki. Co do maseczek tym razem znacznie lepiej niż kiedy byłem ponad tydzień temu, do tego w końcu pojawiał się od czasu do czasu ktoś z obsługi i zwracał uwagę tym, którzy nie mieli. Poza tym jazda na bieżąco, nie miałbym nic przeciwko gdyby to sztuczne ograniczenie ilości osób na kanapie nawet zostało, bo po prostu ta szybka szóstka na jedną trasę to jest za dużo, a obecnie jest całkiem nieźle z ilością ludzi na stoku. Przedwczoraj Jurgów i chociaż bardzo lubię tą stację to na ten moment nie polecam. Obecnie czynna tylko wąska trasa. Z jednej strony slalom dla "dorosłych", z drugiej strony mały slalom dla dzieci, jeździ się właściwie pośrodku, gdzie szczególnie ze strony slalomu często wyjeżdzali zbyt szeroko ludzie jadący bardzo szybko. Co do samego śniegu to na tej części trasy, która była otwarta śniegu sporo i bez przetarć, natomiast części nieotwarte widać, że jeszcze sporo brakuje żeby je naśnieżyć. Po Jurgowie była jeszcze Białka, bo liczyłem, że po południu będzie mało ludzi, ale niestety nie doceniłem BIałki To co jest otwarte to jak zawsze tam warunki bardzo dobre, ale ludzi zwyczajnie za dużo. Trochę dziwi, że nie są otwierane skrajne kanapy na Janulowski i Remiaszów, bo śniegu jest tam od groma i nawet widać, że ratrakowane było. Widać uznali, że się jeszcze nie opłaca i czekają na weekend, szkoda, bo to pozwoliłoby rozładować ruch. Maseczkowo i kolejkowo Białka najgorzej, pełne kanapy i maseczek nie ma stosunkowo najwięcej ludzi w porównaniu z Jurgowem i Kasiną. Edytowane 17 Grudzień 2020 przez Przemekc1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Kasina od rana. Ładnie przygotowana, temp. 0, teraz +1. Umiarkowana ilość ludzi. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 W tygodniu tyle ludzi to co będzie w weekend ? Oby nie zamkneli wszystkiego po 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 26 minut temu, lu5asz napisał: W tygodniu tyle ludzi to co będzie w weekend ? Oby nie zamkneli wszystkiego po 28. A jaka to różnica, jeździsz płacisz za swoją jazdę. Jak zamkną, nie będziesz co prawda jeździł, ale i tak właścicielom ON zapłacą z Twoich podatków. Ten kto podejmuje decyzje w tych sprawach nie musi być emocjonalnie związanym z narciarstwem. Wyobraź sobie, że Ty podejmujesz decyzję o zakazie ruchu autobusów na Ukrainie. Jak kierowcy będą się burzyć, dasz po parę czerwieńców z podatków innych Ukraińców, a co, niech mają! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Nowa Osada- Wisła. Witam. Dzisiaj zaatakowałem z rana Nową Osadę. Pierwsze wejście o 8:17. Ludu trochę ale bez kolejek. Niestety poranek pochmurny i lekko zamglony. Warunki na trasie- petarda, twardy równy, świeży sztruks, można było poszaleć. Minerałów brak. Ok godziny 10 widoczna była już degradacja stoku, zwłaszcza w dolnej części- pod koniec mojego pobytu sporo gleb. Frekwencja spora, ale były chwilę gdzie fragment stoku był tylko dla mnie Dwie godzinki dość szybko zleciały. Pojeździłem, trochę poszalałem- nogi trochę dostały w kość, było bardzo fajnie. Prawdopodobnie jutro kolejny wypadzik Dziękuje za uwagę. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Szczyrk będzie jutro oblegany więc też się pojawię w Nowej Osadzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 37 minut temu, lu5asz napisał: Szczyrk będzie jutro oblegany więc też się pojawię w Nowej Osadzie. Może się jutro spotkamy, biorę jeszcze pod uwagę Soszów i Istebną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Od 28.12 - 17 stycznia wprowadzona zostaje kwarantanna narodowa. Ośrodki narciarskie będą zamknięte! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi