lika Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Naiwniak, idiota! To w wielkim uproszczeniu słowa które sam w swoim kierunku w myślach wyrażałem. Domyślacie się o co chodzi? Tak, Kotelnica. Zachęcony krótką kolejką na Kaniówce o 9.30 powiedziałem: przelecimy szybko na Kotelnicę póki tłumów brak śmigniemy parę razy FIS-ki, "szóstkę" i zawracamy. Już Remiaszów postawił mnie do pionu. Dzikie tłumy w obu kierunkach. Na Kotelnicy zawiodła mnie nawet niezawodna dotychczas trzyosobowa kanapa - chyba 35 minut. Myślałem nadrobimy 1 i 2 Fis - kanapa na 20 minut, a nawet orczyki w okolicy 10min. Rodzinka spasowała na godzinę w Karczmie na szczycie, ja starałem się jak najwięcej wycisnąć z tej cytryny. po 5 godzinach powrót na Kaniówkę i tu o dziwo jeszcze godzina fajnej zabawy. Plusy? Doskonale przygotowane i trzymające trasy, choćby "szóstka" rewelacyjna późno o 14. Kaniówka w okolicy 15 na maks. 5 min stania i fajnym twardym stokiem.Od tego sezonu w końcu aktywne połączenie z Hornikowym Wierchem i 800-metrową trasą. Dobre urozmaicenie dla samej strefy '"Kaniówka". Kondycja psychiczna, fizyczna (nic tak mnie nie wyczerpuje jak stanie i przepychanie w kolejce) i deszcz przedwcześnie zakończyła mój krótki "preewekend". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Rytro 19.02.2021 Po wczorajszych deszczach lekko przymroziło w nocy. Stok dosyć twardy do około 11 godziny, z czasem zaczęło coraz bardziej puszczać aż do mokrego śniegu. Podłoże dosyć twarde więc było o co się oprzeć. Gleba jednak zaliczona, przytrzymało nartę a raczej wiązanie na kupie mokrego śniegu i był fikołek na głowę Jazda na bieżąco, na stoku też wiele przestrzeni. Gdy skończyłem jeździć (14 godzina) zaczął znowu padać deszcz... Najbliższe dni mają być słoneczne tylko niestety coraz cieplejsze. Na weekend zapowiadane lekkie utrudnienia na stoku, bokiem ma być wydzielona trasa pod trening. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 20 minutes ago, lika said: Naiwniak, idiota! To w wielkim uproszczeniu słowa które sam w swoim kierunku w myślach wyrażałem. Domyślacie się o co chodzi? Tak, Kotelnica. Zachęcony krótką kolejką na Kaniówce o 9.30 powiedziałem: przelecimy szybko na Kotelnicę póki tłumów brak śmigniemy parę razy FIS-ki, "szóstkę" i zawracamy. Już Remiaszów postawił mnie do pionu. Dzikie tłumy w obu kierunkach. Na Kotelnicy zawiodła mnie nawet niezawodna dotychczas trzyosobowa kanapa - chyba 35 minut. Myślałem nadrobimy 1 i 2 Fis - kanapa na 20 minut, a nawet orczyki w okolicy 10min. Rodzinka spasowała na godzinę w Karczmie na szczycie, ja starałem się jak najwięcej wycisnąć z tej cytryny. po 5 godzinach powrót na Kaniówkę i tu o dziwo jeszcze godzina fajnej zabawy. Plusy? Doskonale przygotowane i trzymające trasy, choćby "szóstka" rewelacyjna późno o 14. Kaniówka w okolicy 15 na maks. 5 min stania i fajnym twardym stokiem.Od tego sezonu w końcu aktywne połączenie z Hornikowym Wierchem i 800-metrową trasą. Dobre urozmaicenie dla samej strefy '"Kaniówka". Kondycja psychiczna, fizyczna (nic tak mnie nie wyczerpuje jak stanie i przepychanie w kolejce) i deszcz przedwcześnie zakończyła mój krótki "preewekend". No to się rozminęliśmy. W tych godzinach "przemierzałem" Białkę w drugim kierunku. Nie było lepiej. Zobacz filmik kilka postów wyżej z 9 rano z Kotelnicy ⛷️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 27 minut temu, pasazer85 napisał: No a gdzie tam kupie skipass ? 😮 Ok. Byłem do tej pory przekonany, że można kupić przez stronę sam skipass pomimo braku wolnej godziny wjazdu gondolą. Przy dolnej stacji krzesła na goryczkowej (zdjęcie poniżej) jest budka na której napisane jest "kasa", może tam można jeszcze kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 38 minut temu, pasazer85 napisał: Pula internetowa na sobotę była niedostępna już we wtorek po południu, no chyba że na 13,30 No a gdzie tam kupie skipass ? 😮 Taki jest, plan, jak busów nie będzie to z buta i śniadanie przed kasą Już spakowany Są już o 6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) 11 minut temu, Sportego360 napisał: No to się rozminęliśmy. W tych godzinach "przemierzałem" Białkę w drugim kierunku. Nie było lepiej. Zobacz filmik kilka postów wyżej z 9 rano z Kotelnicy ⛷️ Czy tylko mnie najbardziej irytują cwaniacy(moja ocena) ściągający narty w tłoku do kołowrotka? Potem sterczy taka paniusia butem na obcej narcie. - "Proszę nie stać na narcie mojej żony! Proponuję stanąć na innej!" -"ale której?" "proponuję na swojej".... Edytowane 19 Luty 2021 przez lika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezext Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 1 godzinę temu, pasazer85 napisał: Dzięki 👍 @Tomato jak zjazd nartostradą z Dolnej Goryczkowej do Kuźnic ? Da się zjechać bez ubytków w ślizgach ? Otwarta jakaś gastronomia ? O godzinie 15:20 rewelacja. Żadnych kamieni, idealna trasa do samego dołu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) 31 minut temu, Tomato napisał: Ok. Byłem do tej pory przekonany, że można kupić przez stronę sam skipass pomimo braku wolnej godziny wjazdu gondolą. Przy dolnej stacji krzesła na goryczkowej (zdjęcie poniżej) jest budka na której napisane jest "kasa", może tam można jeszcze kupić? Tutaj można kupić, ale tylko na wyciągi, a nie na kolejkę. Tak samo na dole Gąsienicowej. A nie da się kupić w biletomatach zanim wjedziesz do Kużnic? Edytowane 19 Luty 2021 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 (edytowane) Soszów z rana... Bajka 💥 Twardo, równo, szybko Edytowane 20 Luty 2021 przez marcinn 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElectroOnePoland Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Skolnity. Ski test. Warunki poezja. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Dzień dobry Rytro 😊🎿⛷️ Warunki doskonałe 👍 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Oj jakie fatalne warunki na Skrzycznem, przełokropnie, oj, oj, oj strasznie równo, twardo i brzydko mocno świeci ☀️ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 12 godzin temu, lika napisał: Czy tylko mnie najbardziej irytują cwaniacy(moja ocena) ściągający narty w tłoku do kołowrotka? Mnie rozpala do czerwoności scenariusz typu: Mama z tatą stoją w kolejce i zajęci rozmową z inna mamo/tatą nie zwracają uwagi na pociechy, w tym czasie bachory "cisną" do przodu po trupach i nartach nie zważając na nic. Gdy już dotrą do samego przodu staja tamując ruch bo ... czekają na rodziców 🙂 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 11 minut temu, Lexi napisał: Mnie rozpala do czerwoności scenariusz typu: Mama z tatą stoją w kolejce i zajęci rozmową z inna mamo/tatą nie zwracają uwagi na pociechy, w tym czasie bachory "cisną" do przodu po trupach i nartach nie zważając na nic. Gdy już dotrą do samego przodu staja tamując ruch bo ... czekają na rodziców 🙂 W punkt. Niestety albo stety ja mam zero tolerancji na takie akcje i już nieraz zostawiłam przejście ciałem lub wystawiłam łokieć, nie raz nie dwa też głośno i dosadnie zwróciłam uwagę bąbelkom. Nie lubię takich sytuacji i podejmowania interwencji, ale nie znoszę, no po prostu nie trawię takiego chamstwa wyssanego niemalże z mlekiem matki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 5 minut temu, idealist napisał: W punkt. Niestety albo stety ja mam zero tolerancji na takie akcje i już nieraz zostawiłam przejście ciałem lub wystawiłam łokieć, nie raz nie dwa też głośno i dosadnie zwróciłam uwagę bąbelkom. Nie lubię takich sytuacji i podejmowania interwencji, ale nie znoszę, no po prostu nie trawię takiego chamstwa wyssanego niemalże z mlekiem matki Cześć Dla mężczyzn polecam wzięcie kolegi czy koleżanki za kurteczkę i wystawienia za płotki - działa zawsze. Dla Pań kijek między narty a właściwie między buty - rzadko udaje się wyplątać. Pozdrowienia 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 4 minuty temu, idealist napisał: Niestety albo stety ja mam zero tolerancji na takie akcje i już nieraz zostawiłam przejście ciałem lub wystawiłam łokieć, nie raz nie dwa też głośno i dosadnie zwróciłam uwagę bąbelkom. Nie lubię takich sytuacji i podejmowania interwencji, ale nie znoszę, no po prostu nie trawię takiego chamstwa wyssanego niemalże z mlekiem matki Mam podobnie i prawie zawsze reaguje stanowczo, niestety przeważnie jestem jedynym który reaguje -reszta się jakoś tak bezrozumnie przygląda...nie zdaja sobie sprawy ze przykładają rękę do wychowywania następnego pokolenia kombinatorów i cwaniakow. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 (edytowane) Jaworzyna Krynicka, początek sobotniej szychty. Godz. 7 05,temp.-3 stopnie. Pusty parking, 2 kampery sobie śpią. Na wieczorem zrobionym sztruksie 5 cm mokrego śniegu, niestety rozmiękczył podłoże Góra Jaworzyny w słońcu, reszta niestety w gęstej mgle,łącznie z dolną 2,na której dziś przyszło nam jeździć. Koniec szychty godzina 10.Zwarty tłum atakuje kasę i peron.Mgła nie ustępuje,być może część populacji zgubi się we mgle,idąc reszcie na rękę. Ale od dołu ciągnie sznur aut,wyłącznie w jednym kierunku,więc chyba uda się opuścić Krynicę.Parkingi pełne,auta stoją już wzdłuż drogi,za chwilę ich właścicieli będzie czekał spacer z centrum Krynicy z nartami... Edytowane 20 Luty 2021 przez lski@interia.pl 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 U mnie dziś Słotwiny Arena. Mimo, iż wczoraj Krynica nie powitała nas z otwartymi rękoma, śnieżyca na wjeździe i 1,5 godzinny korek (TIR-y blokowały trasę), przy sprzedaży karnetu 365 dni też zgrzyt (nie było darmowych kominów do karnetów, ale te same mogliśmy kupić w kasie po 39 zł), stok przygotowany był perfekcyjnie. Od 9:30 chyba jakaś kontrola na ośrodku, bo na kanapę wpuszczali 4 osoby, wcześniej normalnie po 6. Rano tak - kolejek brak Widokowo Widokowo cd. Chwilo trwaj Chwilowo trwaj cd. Przygotowanie tras Przy drugiej kanapie mglisto i puchar Polski parapetów Od 10 niestety już tak - kończymy poranną jazdę Po 10:00, kolejki do kasy jednak brak. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 4 godziny temu, marcinn napisał: Soszów z rana... Bajka 💥 Twardo, równo, szybko Kasują za parking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 (edytowane) Warunki w Rytrze świetne. Po trzech godzinach już miękko z wierzchu, ale twardy i szybki podkład. Krzesło na bieżąco. Trasa zwężona i trochę trzeba było uważać... ...ja nie uważałem i z mojej winy kolizja 😕 wszyscy cali, narta uszkodzona 😕 ale z Człowieka Baran wychodzi 😠 Świetne spotkanie z @pawelb91 👍🙂 Dzięki za wspólną jazdę i do zobaczenia w poniedziałek. Pięknie 😍 Paweł 👍🙂 Górna stacja: Rozwalona narta 😑 Ciekawe, czy jakiś serwis to zrobi? Ten z Rytra się nie podjął. marboru PS. Wpisy na blogu po powrocie. Edytowane 20 Luty 2021 przez marboru 15 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Witam, dziś Ustroń Poniwiec, trasa dobrze przygotowana ale z każdą godziną coraz większe odsypy,kolejka do bramek max 5 minut,na trasie trochę tłoczno,byłem tam pierwszy raz fajna górka (W moim odczuciu trochę jak Golgota w Szczyrku). 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 56 minut temu, marboru napisał: Warunki w Rytrze świetne. Po trzech godzinach już miękko z wierzchu, ale twardy i szybki podkład. Krzesło na bieżąco. Trasa zwężona i trochę trzeba było uważać... ...ja nie uważałem i z mojej winy kolizja 😕 wszyscy cali, narta uszkodzona 😕 ale z Człowieka Baran wychodzi 😠 Świetne spotkanie z @pawelb91 👍🙂 Dzięki za wspólną jazdę i do zobaczenia w poniedziałek. Pięknie 😍 Paweł 👍🙂 Górna stacja: Rozwalona narta 😑 Ciekawe, czy jakiś serwis to zrobi? Ten z Rytra się nie podjął. marboru PS. Wpisy na blogu po powrocie. Nie kliknę lajka psujowi nart! Ba, nie tylko psujowi ale także stokowemu rozbójnikowi! 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 (edytowane) 44 minuty temu, adimaka11 napisał: Witam, dziś Ustroń Poniwiec, trasa dobrze przygotowana ale z każdą godziną coraz większe odsypy,kolejka do bramek max 5 minut,na trasie trochę tłoczno,byłem tam pierwszy raz fajna górka (W moim odczuciu trochę jak Golgota w Szczyrku). Cześć Ale koszmar. Współczuję serdecznie. Czy od rana tyle ludzi na stoku? Pozdrowienia Edytowane 20 Luty 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Ale koszmar. Współczuję serdecznie. Czy od rana tyle ludzi? Pozdrowienia Do 9.30 jeszcze luzno na trasie ale z boku trenowały szkółki to i tak trasa zawęrzona . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 1 hour ago, marboru said: Ciekawe, czy jakiś serwis to zrobi? Ten z Rytra się nie podjął. A jest sens to naprawiać? Bo z tego co widzę, to tylko lekko puknięte z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi