Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Nareszcie krótkie narty i moje Ramsau. Zawsze kiedy czuję się niepewnie z moimi umiejętnościami wracam do korzeni. Zaczynamy weekend z nartami. Korbielów 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 5 godzin temu, WojtekM napisał: W sobotę w Krynicy będzie nartogedon. Może Słotwiny Tabaszewskiego? Ktoś wie, czy mają tam tylko te parkingi po 15 zł? Może przyjanuszować i stanąć na Arenie? Ostatnio te parkingi były po 5 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezext Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 8 godzin temu, Lexi napisał: Jeśli Jurgów wczoraj Ci odpowiadał to obawiam się ze Male Ciche okaże się nudnawe trochę ... Nie byłem nigdy, to moja pierwsza przygoda na Polskich stokach (do tej pory zawsze za granica) dzisiaj ładna pogoda zmieniliśmy destynacje i ruszyliśmy na Kasprowy (od jutra jeszcze lepsza pogoda ale weekend będzie kocioł) mną Kasprowym Warunki dzisiaj super. Do godziny 14 stoki w dobrej kondycji później zaczęło wiać i ludzie pomuldowali trochę stoki ale mimo wszystko wyjeździliśmy się. jutro spróbujemy Małe Ciche i Jurgow a wieczorem Szymoszkowa ( mam nadzieje ze bedzie jak przez ostatnie dni pusto i zupełnie bez kolejek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) 5 godzin temu, WojtekM napisał: W sobotę w Krynicy będzie nartogedon. Może Słotwiny Tabaszewskiego? Ktoś wie, czy mają tam tylko te parkingi po 15 zł? Może przyjanuszować i stanąć na Arenie? 4 godziny temu, tresor napisał: Nie gwarantuję ale darmowy parking u Tabaszewskiego jest chyba dostępny w ten sposób, że nie skręcasz ze Słotwińskiej w ulicę, która prowadzi na Arenę tylko jedziesz dalej, skręcasz w kolejną ulicę w lewo i wyjeżdżając za cmentarz masz parking tuż przy wyciągach u Tabaszewskiego. Ale czy na pewno jest za free to nie jestem pewny. Dokładnie tak jak napisał @tresor tamten parking odliczany jest w kasie od karnetu u Tabaszewskiego po pokazaniu paragonu. Edit: znaczy się tak było w zeszłym sezonie... Edytowane 19 Luty 2021 przez pawelb91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 5 godzin temu, ppown napisał: Też jutro mam w planach jechać w Beskid sądecki na narty ale jeszcze nie wiem gdzie. Wstępnie była próba na Arenie ale teraz też wchodzi w grę Tabaszewski lub nawet Rytro. Jakieś sugestie? Jutro Rytro ma być trochę zwężone bo jakieś treningi mają być na bramkach. Dzisiaj do 11 godziny twardo potem puściło, z czasem mokry śnieg, podkład twardy. Jak skończyłem jeździć zaczął padać deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Zaryzykowałem prawie jak w ruletce i obrałem kierunek na Białkę dzisiaj. Panowie @Plywak oraz @Przemekc1 dzięki za "Tipa" o rannym wstawaniu. Zameldowałem się przed 9. Z mojej strony polecam kupować karnet przy wyciągu najbardziej na prawo bo wszyscy idą do kasy poniżej głównego wyciągu. A jak było? Zobaczcie 🤣⛷️ I wcale nie byłem pierwszy na górze 🤪 Extra NIE !!! GH011256-1.mp4 No dobra, tak było przez dosłownie minutę, bo tyle zajął mi ten zjazd. Później było znacznie gorzej. Tak w skrócie - Białka złamała mnie psychicznie. Nie zmęczyłem się jeżdżąc na nartach (a to preferuj) tylko zmęczyłem się psychicznie. Moją psyche rozwaliły kolejki tak bardzo, że przy ostatnim zjeździe nie walczyłem by zdążyć do bramek i zjechać ten jeszcze jeden raz. Wytrzymałem 4h i jutro mam zamiar gdzieś się wyjeździć. Na plus to oczywiście ten pierwszy zjazd oraz jazda na FIS'owych trasach. Ranne zdjęcia, tłumu jeszcze nie ma. Widok na Tarty to dodatkowy plus. A to z godziny 10.Ten patent za 2 złote bardzo mi się spodobał. A taki ślad zostawiła moja jazda z dzisiaj. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 16 minut temu, Sportego360 napisał: Później było znacznie gorzej. Tak w skrócie - Białka złamała mnie psychicznie. Dziwne że jeszcze kogoś szokuje W Krynicy dzisiaj też cyrk z tego co widziałem na zdjęciach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezext Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 32 minuty temu, Sportego360 napisał: Zaryzykowałem prawie jak w ruletce i obrałem kierunek na Białkę dzisiaj. Panowie @Plywak oraz @Przemekc1 dzięki za "Tipa" o rannym wstawaniu. Zameldowałem się przed 9. Z mojej strony polecam kupować karnet przy wyciągu najbardziej na prawo bo wszyscy idą do kasy poniżej głównego wyciągu. A jak było? Zobaczcie 🤣⛷️ I wcale nie byłem pierwszy na górze 🤪 Extra NIE !!! GH011256-1.mp4 66 MB · 0 pobrań No dobra, tak było przez dosłownie minutę, bo tyle zajął mi ten zjazd. Później było znacznie gorzej. Tak w skrócie - Białka złamała mnie psychicznie. Nie zmęczyłem się jeżdżąc na nartach (a to preferuj) tylko zmęczyłem się psychicznie. Moją psyche rozwaliły kolejki tak bardzo, że przy ostatnim zjeździe nie walczyłem by zdążyć do bramek i zjechać ten jeszcze jeden raz. Wytrzymałem 4h i jutro mam zamiar gdzieś się wyjeździć. Na plus to oczywiście ten pierwszy zjazd oraz jazda na FIS'owych trasach. Ranne zdjęcia, tłumu jeszcze nie ma. Widok na Tarty to dodatkowy plus. A to z godziny 10.Ten patent za 2 złote bardzo mi się spodobał. A taki ślad zostawiła moja jazda z dzisiaj. Polecam Jurgów, Szymoszkową i dzisiaj na Kasprowym był spokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 28 minut temu, pawelb91 napisał: Dziwne że jeszcze kogoś szokuje W Krynicy dzisiaj też cyrk z tego co widziałem na zdjęciach. Od 17 Krynica zakorkowana po opadzie śniegu. Wszystko stało. Dopiero niedawno ruch powoli zaczął wracać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 16 minut temu, WojtekM napisał: Od 17 Krynica zakorkowana po opadzie śniegu. Wszystko stało. Dopiero niedawno ruch powoli zaczął wracać. Tam tak zawsze, przecież jest jedna droga... to samo na Slotwiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 51 minut temu, pawelb91 napisał: Dziwne że jeszcze kogoś szokuje W Krynicy dzisiaj też cyrk z tego co widziałem na zdjęciach. Jutro zaczynam szychtę na Jaworzynie o 7 10 rano,ciekawe,czy już kolejka będzie stałą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 3 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Jutro zaczynam szychtę na Jaworzynie o 7 10 rano,ciekawe,czy już kolejka będzie stałą... Ja Rytro bo pusto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 21 godzin temu, koliber napisał: No to kiepsko... właśnie zarezerwowałem pobyt w Szklarskiej od niedzieli do środy z nadzieją na zjazd Lollobrygidą, bo Śnieżynkę znam. Trudno - jak już przyjadę, to pewnie pojadę nawet po zamkniętej. A tą kolejkę do starego krzesła widziałem dziś na kamerce - faktycznie ogromna. Update z dzisiaj. 4h jazdy, dzisiaj 8:15 oczekiwanie przed bramkami, wjazd na 2 krzesełku i na pierwszy ogień Lola. Góra Karkonosza -2 stopnie. Do połowy Loli twardo, krzaczki przysypane przez ratrak. Niżej przejechałem po wystających krzaczkach, z nadzieją, że kamieni nie będzie. Ot zaleta zjazdu po ratrakowanym. 2 zjazd już gorzej, potem przeniosłem się na Śnieżynkę. Rada - jak chcesz po Loli to jeśli będzie otwarta jeszcze (niedziela jest mała szansa) to 1 zjazd powinno być ok, potem to dolny odcinek dla mnie męczący i nie warty zachodu. Śnieżynka i Puchatek mają szansę przetrwać. Dzisiaj 4h, 10 zjazdów 32km - jak na panujące warunki nie jest źle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Dzisiejszy Kasprowy. Goryczkowa do około 11:00 bardzo mało ludzi i bardzo dobre warunki. Po jedenastej większy ruch ale jazda w zasadzie na bieżąco. W niższych partiach poza trasą mięciutko i dużo śniegu, wyżej nie próbowałem. Gąsienicowa popołudniu mocno rozjeżdżona na górnej ściance i przy końcu i bardzo dużo ludzi na szczycie. Pod gondolą oraz pod krzesłem na Goryczkowej można było zobaczyć z bliska kozice. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 33 minuty temu, pawelb91 napisał: Ja Rytro bo pusto... Jak oceniasz pokrywę śnieżną na połowę przyszłego tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) Dzięki 👍 @Tomato jak zjazd nartostradą z Dolnej Goryczkowej do Kuźnic ? Da się zjechać bez ubytków w ślizgach ? Otwarta jakaś gastronomia ? Edytowane 19 Luty 2021 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 2 minuty temu, WujB napisał: Jak oceniasz pokrywę śnieżną na połowę przyszłego tygodnia? Hmmm, na razie nie jest źle, chociaż tej zimy mało pośnieżyli, tyle żeby było wystarczająco do otworzenia, ostatnie dwa dni jeśli coś padało to deszcz, śnieg naturalny mocno siadł i nasiąkł. Ciekawe jak faktycznie będzie ciepło w najbliższych dniach. W Rytrze lubi wiać, jeśli dołączyłby się halny to jest nieciekawie. Do połowy przyszłego tygodnia powinno wytrzymać w stanie jezdnym Tylko może być mocno hamujący śnieg jak będzie ponad +10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 1 hour ago, pawelb91 said: Dziwne że jeszcze kogoś szokuje Staram się dbać o moje zdrowie psychiczne dlatego w ciągu ostatnich 20 lat byłem w Białce 3 razy 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 2 minuty temu, pawelb91 napisał: chociaż tej zimy mało pośnieżyli Tego się boję, zobaczymy, mam być w środę, prognozy przewidują +12, oby nie było halnego. Pozdrawiam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 10 minut temu, pasazer85 napisał: Dzięki 👍 @Tomato jak zjazd nartostradą z Dolnej Goryczkowej do Kuźnic ? Da się zjechać bez ubytków w ślizgach ? Otwarta jakaś gastronomia ? Bardzo dobre warunki na zjeździe do Kuźnic bez ryzyka uszkodzenia sprzętu. Co poniektórzy zjeżdżali chodnikiem aż do ronda, ale tam już można poniszczyć sprzęt. W chacie na dole goryczkowej czynna podstawowa gastronomia na wynos - bigos, jajecznica, hot-dog, ludzie siadali na stołach na zewnątrz pomimo wygrodzeń taśmą i tabliczek, nikt się nie czepiał. Otwarty był też bar na szczycie. Zjazd do Kuźnic: 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) No to nie zostało za dużo czasu na sen 🤩Trzeba być pierwszy przy kasie @Tomatoorientujesz się może czy busy z ronda jeżdżą od 6 godziny ? Edytowane 19 Luty 2021 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 6 minut temu, Sportego360 napisał: Staram się dbać o moje zdrowie psychiczne dlatego w ciągu ostatnich 20 lat byłem w Białce 3 razy 🤪 Wskazane kontynuowanie terapii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 4 minutes ago, pawelb91 said: Wskazane kontynuowanie terapii Dobrze Panie doktorze. W takim razie może korespondencyjna terapia - ja w Myślenicach a ty w Rytrze ⛷️⛷️⛷️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 8 minut temu, pasazer85 napisał: No to nie zostało za dużo czasu na sen 🤩Trzeba być pierwszy przy kasie @Tomatoorientujesz się może czy busy z ronda jeżdżą od 6 godziny ? Jutro sobota i lampa więc raczej spodziewałbym się tłoku. Kasę bym sobie odpuścił tylko kupił skipass przez stronę i odebrał go w maszynie przed kasami. Wystarczy wpisać kod, który przychodzi smsem. Dzisiaj o ósmej przy kasach była już spora kolejka a do maszyny podchodziło się w zasadzie od razu. Jeśli przez stronę nie ma już biletów na poranny wjazd gondolą to rozważyłbym podejście do dolnej stacji goryczkowej. Nie wiem czy busy o 6 już jeżdżą ale tak naprawdę od ronda w cale nie jest aż tak daleko i zawsze można podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 8 minut temu, Tomato napisał: utro sobota i lampa więc raczej spodziewałbym się tłoku. Kasę bym sobie odpuścił tylko kupił skipass przez stronę i odebrał go w maszynie przed kasami. Wystarczy wpisać kod, który przychodzi smsem. Dzisiaj o ósmej przy kasach była już spora kolejka a do maszyny podchodziło się w zasadzie od razu. Pula internetowa na sobotę była niedostępna już we wtorek po południu, no chyba że na 13,30 9 minut temu, Tomato napisał: Jeśli przez stronę nie ma już biletów na poranny wjazd gondolą to rozważyłbym podejście do dolnej stacji goryczkowej No a gdzie tam kupie skipass ? 😮 9 minut temu, Tomato napisał: Nie wiem czy busy o 6 już jeżdżą ale tak naprawdę od ronda w cale nie jest aż tak daleko i zawsze można podejść. Taki jest, plan, jak busów nie będzie to z buta i śniadanie przed kasą Już spakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi