Przemekc1 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 A jak już mówimy o dojeździe do Stożka, to planuję się wybrać w najbliższą sobotę. Jak rozumiem dojazd do samego ośrodka jest możliwy, a po drodze należy ewentualnie uiścić opłatę za przejazd po jakimś parkingu, który należy do kogoś innego, prawda? Coś takiego chyba kiedyś czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 9 minutes ago, Przemekc1 said: A jak już mówimy o dojeździe do Stożka, to planuję się wybrać w najbliższą sobotę. Jak rozumiem dojazd do samego ośrodka jest możliwy, a po drodze należy ewentualnie uiścić opłatę za przejazd po jakimś parkingu, który należy do kogoś innego, prawda? Coś takiego chyba kiedyś czytałem. nie płać, przejedź się nie zatrzymując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 (edytowane) Myślałem, że to Polacy są mistrzami w omijaniu bezsensownych zakazów, ale chyba się myliłem: https://www.facebook.com/dolnimorava/videos/857992418093833 . Edytowane 11 Luty 2021 przez koliber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 21 minut temu, Przemekc1 napisał: A jak już mówimy o dojeździe do Stożka, to planuję się wybrać w najbliższą sobotę. Jak rozumiem dojazd do samego ośrodka jest możliwy, a po drodze należy ewentualnie uiścić opłatę za przejazd po jakimś parkingu, który należy do kogoś innego, prawda? Coś takiego chyba kiedyś czytałem. Dojazd jest, lub nie jest możliwy. W zależności od warunków, Twojego auta i umiejętności. Z napędem 4x4 i dobrymi zimówkami na pewno masz większe szanse. Co do parkingu poniżej, możesz olać gościa co pobiera opłatę, no chyba, że zostawiasz u niego auto. Pod samym ośrodkiem, parking darmowy. Uważaj tylko na drodze na pracowników Stożka. Jeżdżą niebezpiecznie, było już kilka wypadków. W razie stłuczki, od razu dzwoń po policję, bo będą chcieli Cię zrobić w konia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Mam samochód z napędem 4x4 i w bagażniku łańcuchy, chociaż jeszcze nie miałem okazji ich sprawdzić w terenie. Planuję tam być na otwarcie w sobotę, więc mam nadzieję, że nie będzie potrzeby się z nikim mijać. Dobrze wiedzieć, że sam dojazd to może być niezła przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Czarna Góra (Sudety) otwiera od jutra cztery długie trasy: A, B, C, D - po dwie przy jednym wyciągu, czyli dwa główne krzesła. Plus jakieś tam różne krótkie poletka. Info oficjalne: PIĄTEK 9:00 - 21:00 TRASY: A, B, C, D, G, H, I, M, N, L, J, K TRASY NOCNA JAZDA: A, B, L, K, J, M oraz Misiowa polana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Dziś od rana Skolnity. Twardo równo szybko i mało ludzi. Świetnia czerwona trasa szło poszaleć. Aby nie było za dobrze to obsługa zaczęła sypac podjazd dopiero okolo 7.30 wiec wyjazd masakra. Łańcuchy poszły w ruch bo czas miałem tylko na 2h z rana. Ale na pocieszenie powiem że Soszów też się budzi z drogą dojazdową o takiej samej porze. Ceny masakra ale cóż taki mamy klimat. Jak dopada śniegu wyciągne grizzly😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Temperatura -10 ale jazda miodzio zjazd wyjazd zero stania pod bramkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 5 godzin temu, koliber napisał: Myślałem, że to Polacy są mistrzami w omijaniu bezsensownych zakazów, ale chyba się myliłem: https://www.facebook.com/dolnimorava/videos/857992418093833 . Hahaha, genialne!!! Dolni Morava - pokochałem od pierwszej wizyty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 5 godzin temu, srwer napisał: Dziś od rana Skolnity. Twardo równo szybko i mało ludzi. Świetnia czerwona trasa szło poszaleć. Aby nie było za dobrze to obsługa zaczęła sypac podjazd dopiero okolo 7.30 wiec wyjazd masakra. Łańcuchy poszły w ruch bo czas miałem tylko na 2h z rana. Ale na pocieszenie powiem że Soszów też się budzi z drogą dojazdową o takiej samej porze. Ceny masakra ale cóż taki mamy klimat. Jak dopada śniegu wyciągne grizzly😁 We wtorek planuję debiut ze znajomymi na Soszowie. Jak ostatnia mila? Tragedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Soszow polecam trasa nr 3 od gory a i czerwona 1 bardzo fajna. Od jutra mają wszystkie trasy czynne wiec miodzio acz podjazd jest specyficzny ale da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Godzinę temu, lika napisał: Hahaha, genialne!!! Dolni Morava - pokochałem od pierwszej wizyty! Ja również. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 pozdro z Białki, warunki srogie -15 i wiatr, ludzi mało 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 59 minut temu, Plywak napisał: pozdro z Białki, warunki srogie -15 i wiatr, ludzi mało W Szczyrku muszą się jeszcze sporooooo nauczyć od Białki. Chyba jednak ich to przerasta, jeżeli do tej pory nie dali rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 13 minutes ago, WojtekM said: W Szczyrku muszą się jeszcze sporooooo nauczyć od Białki. Chyba jednak ich to przerasta, jeżeli do tej pory nie dali rady. W Białce wszystko chodzi, ludzi, jak na Białke o g. 11, to można powiedzieć, że nie ma Nie wiem co z tym Szczyrkiem, bo na Chopku, Łomnicy, czy Szczyrbskim jakoś sobie radzą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Trasa FIS w szklarskiej, dużo nie ubitego śniegu. Na loli warunki do godz 12 dobre, później już nieco rozjechana trasa. Ludzi rano niedużo, brak kolejki do wyciągu. Po godz 12 padł system na bramkach. Obsługa je wyłączyła, każdy mógł przejść. ( tu miała być fotka z fisu ale nie chce się wgrać 😞 ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lb2635 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Czantoria od rana warunki idealne, na równym, twardym podkładzie, cienka warstwa świeżego śniegu, mróz 10C, i u góry lekki wiatr. Od ok. 10.30 w dwóch miejscach pojawił się lód- na zwężeniu w górnej części trasy, i mniej więcej w połowie, ale bez tragedii. Ludzi umiarkowanie, kolejka do kanapy maksymalnie 5 min. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 godzinę temu, lb2635 napisał: Czantoria od rana warunki idealne, na równym, twardym podkładzie, cienka warstwa świeżego śniegu, mróz 10C, i u góry lekki wiatr. Od ok. 10.30 w dwóch miejscach pojawił się lód- na zwężeniu w górnej części trasy, i mniej więcej w połowie, ale bez tragedii. Ludzi umiarkowanie, kolejka do kanapy maksymalnie 5 min. Pozdrawiam Zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Harbutowice dzisiaj.Uwielbiam tę stację z wielkim wyborem stromych,szerokich tras.Dziś tę główną przegrodzono,na połówce były zawody,druga służyła zawodnikom do rozgrzewki a reszcie do nauki jazdy.Zadnych śladów po pandemii,wypędzono ją równie skutecznie jak z Podhala. Licznie przybyłe grono krakusów zostało wzbogacone o liczną reprezentację Włochów,głośno krzyczących do siebie po włosku.Zjezdżali bez kijów na krechę,więc w pierwszej chwili wziąłem ich za drugą włoską kadrę w szybkościowych,która nie załapała się na Cortinę.Ogólnie,jak na piątek,nie jest źle... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 W dniu 11.02.2021 o 13:33, MarioJ napisał: Czarna Góra (Sudety) otwiera od jutra cztery długie trasy: A, B, C, D - po dwie przy jednym wyciągu, czyli dwa główne krzesła. Plus jakieś tam różne krótkie poletka. Info oficjalne: PIĄTEK 9:00 - 21:00 TRASY: A, B, C, D, G, H, I, M, N, L, J, K TRASY NOCNA JAZDA: A, B, L, K, J, M oraz Misiowa polana. A te E i F (świetne czarne trasy) jeszcze istnieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 4 godziny temu, lb2635 napisał: Czantoria od rana warunki idealne, na równym, twardym podkładzie, cienka warstwa świeżego śniegu, mróz 10C, i u góry lekki wiatr. Od ok. 10.30 w dwóch miejscach pojawił się lód- na zwężeniu w górnej części trasy, i mniej więcej w połowie, ale bez tragedii. Ludzi umiarkowanie, kolejka do kanapy maksymalnie 5 min. Pozdrawiam Czerwona i niebieska (na jakiej długości), czy tylko czerwona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 8 godzin temu, Plywak napisał: W Białce wszystko chodzi, ludzi, jak na Białke o g. 11, to można powiedzieć, że nie ma Nie wiem co z tym Szczyrkiem, bo na Chopku, Łomnicy, czy Szczyrbskim jakoś sobie radzą. W Szczyrku (SMR) po 1 trasie na wyciąg i ... nic więcej, reszta (mimo morza śniegu) zamknięte. Same niebieskie dziś... A na COS zawody, więc też czynna... tylko niebieska. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 @ZdolnyŚlązakByłeś ostatnio w jednym i drugim - co byś bardziej polecił na jednodniowy wypad - Zieleniec czy Czarną Górę? Niby w Zieleńcu większy wybór, ale w Czarnej Górze nigdy nie byłem, a te trasy wyglądają na naprawdę ciekawe i fajnie nastromione. Podpowiedz jak będziesz miał chwilę 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 15 minut temu, Tatita napisał: @ZdolnyŚlązakByłeś ostatnio w jednym i drugim - co byś bardziej polecił na jednodniowy wypad - Zieleniec czy Czarną Górę? Niby w Zieleńcu większy wybór, ale w Czarnej Górze nigdy nie byłem, a te trasy wyglądają na naprawdę ciekawe i fajnie nastromione. Podpowiedz jak będziesz miał chwilę 💪 Zdecydowanie Czarna Góra jeśli lubisz dłuższe trasy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi