pawelb91 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 5 godzin temu, michalb napisał: Jasne, dla tych co mają blisko stoki ze szkoleniami jest super. Też bida, przymus jakiś licencji i kombinatorstwa żeby pojeździć, a jak puścili "szkolenia" dla wszystkich np. w Kasinie to cena za 4h jazdę po stoku bardzo zawyżona. Na razie nie brałem udziału w tym cyrku zwanym "sezonem narciarskim 20/21". Może jak otworzą prawie normalnie to uda się gdzieś trochę pojeździć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Dzisiaj super fajny dzień w Tumlinie na nartach i małe WZF z @mifilim Warunki były świetne, a ludzi w ośrodku niewiele! Do szczegółowej relacji, w której jest zdecydowanie więcej zdjęć zapraszam do mojego wpisu na blogu, pod poniższym linkiem: Narty w cieniu Dęba Bartka - Nogi bolo - skionline.pl - forum narciarskie Pozdro marboru 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Czy około 17.00 szkoli się ktoś na Klepkach? Żeby potem nie było wstydu po otwarciu sezonu! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Stożek działa - przejazdy turystyczne ze sprzętem rekreacyjnym (bez kolejek) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Super, super narty dwa razy pilnikiem skrobnąłem i jest ideał. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 33 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Super, super narty dwa razy pilnikiem skrobnąłem i jest ideał. Dużo ludzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Na NO masakra 🤣 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Też bida, przymus jakiś licencji i kombinatorstwa żeby pojeździć, a jak puścili "szkolenia" dla wszystkich np. w Kasinie to cena za 4h jazdę po stoku bardzo zawyżona. Na razie nie brałem udziału w tym cyrku zwanym "sezonem narciarskim 20/21". Może jak otworzą prawie normalnie to uda się gdzieś trochę pojeździć. Chyba zbyt latwo sie poddales. Jezdzilem w tym sezonie prawie 2 tyg. W wiekszosci, w bardzo dobrych warunkach. Nie wyrabialem licencji, ani nie podpisywalem zadnych lewych oswiadczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 10 minut temu, pasazer85 napisał: Na NO masakra 🤣 Dziwne, że im się chce stać... Rano przecież było pusto 😆 Nawet nie chce wiedzieć, co będzie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 1 minutę temu, Micheł napisał: Rano przecież było pusto 😆 Ta, do 8,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Klepki, ludzi dużo. Owszem, ale warunki b.dobre. 1 5 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Klepki, ludzi dużo. Owszem, ale warunki b.dobre. masakra - i to na takim pagórku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Owszem, ale warunki b.dobre. Czyli jak w całej Wiśle, warunki dobre, ale niestety nie do jazdy Bezpiecznie można się co najmniej zsuwać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Po 19:00 nie było tak źle...🤪 Ale i tak zawsze to lepiej niż w domu przed TV...😁 Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Fajnie było -11 ❄️❄️❄️🤔 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 14 godzin temu, pasazer85 napisał: Czyli jak w całej Wiśle, warunki dobre, ale niestety nie do jazdy Bezpiecznie można się co najmniej zsuwać Wczoraj jeździłem na Nowej Osadzie do 12.30 i raczej ludzie stali w kolejce i "wisieli" na kanapach bo na trasie było bardzo luźno i można było bezpiecznie pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 3 minuty temu, adimaka11 napisał: Wczoraj jeździłem na Nowej Osadzie do 12.30 i raczej ludzie stali w kolejce i "wisieli" na kanapach bo na trasie było bardzo luźno i można było bezpiecznie pojeździć. Dlatego po tym co wczoraj zauważyłem, darowałem sobie dzisiejsze szkolenie we Wiśle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barattolina Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Szczecińska Gubałówka z godziny 10:00 :)) Warunki dobre. Stok twardy, w połowie czerwonej zanotowałam nierówności. Cały czas śnieżą. Temperatura: -8 + wiatr. Parking zapchany, ale ludzi na stoku niewiele. Zdarza się, ze cały jest dla mnie ❤️. Da się pojeździć ze 2 godzinki. Około 11:00 robi się gęsto i trzeba kończyć. Widok z góry na czerwoną: ....i z dołu na obie - niebieska po prawej, czerwona po lewej. Pozdrawiam i twardego sztruksu życzę ! 😘 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Sport Dolina w Bytomiu - trening przed otwarciem stoków. Temperatura -7 stopni, ludzi umiarkowana liczba, śniegu sporo i ma zacząć jeszcze przybywać w najbliższych dniach. 2 godz. szkolenia za 55 zł. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Tumlin, poprawka! Po wczorajszej doskonałej jeździe, dzisiaj ponownie odwiedziłem Tumlin. Temperatura -10, padający śnieg - pełnia zimy Na stoku jesteśmy z Paulą pierwsi...zaraz po nas, na trzecim miejscu melduje się @mifilim. Chwilę gadamy przed zakupem karnetów i idziemy pojeździć... ...i na początku jeździmy praktycznie sami 😮 Tutejszy sprzęt do naśnieżania... dzisiaj nie ma potrzeby produkować sztucznego - pada naturalny śnieg! Pierwsza godzina kompletny luz na stoku. Można cisnąć na maksa! Później przy wyciągach max 2, 3 minutki i jazda w górę. GSday Było twardo, równo i szybko. Doskonały wybór nart na dzień dzisiejszy Widok z góry (przed ostatnim zjazdem): Nim jednak poszliśmy "w długą na dół" chwilowa pogawędka na górze. Paula i Michał: ...a ponieważ mróz strasznie dawał się we znaki, to dokończyliśmy naszą rozmowę już na dole, schronieni za karczmą. Było świetnie! Jeden z najlepszych dni na nartach w sezonie. @mifilim i Paula na SL - bardzo ładna jazda obydwojga. Michał świetnie dokręcane skręty, dynamika, bioderko, prędkość - miło było popatrzeć na świetnego narciarza na stoku. Dzięki za wspólną jazdę! Dzień 25 w sezonie odhaczam Pozdrawiam marboru PS. Teraz, w centralnej Polsce pada gęsty śnieg Mróz nadal w okolicach -10. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 1 godzinę temu, marboru napisał: @mifilim i Paula na SL - bardzo ładna jazda obydwojga. Michał świetnie dokręcane skręty, dynamika, bioderko, prędkość - miło było popatrzeć na świetnego narciarza na stoku. Dzięki za wspólną jazdę! Mariusz, teraz to już nie mam wyjścia i muszę zacząć się uczyć na poważnie, żeby nie zawieźć Mistrza PS Cała przyjemność po mojej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 PPS à propos dzisiejszej temperatury - było - 10 ° C plus wiatr więc odczuwalna jakieś - 18 ° C co dla mnie jest sporym wyzwaniem. Zapewne nie tylko ja mam spory problem z termiką więc napiszę dwa słowa. W takich warunkach jeszcze nie jeździłem w nowej wersji siebie 🤪. Postanowiłem więc przetestować zestaw na ta okazję: 1. Bielizna z długim 2. Super cienki golf z długim 3. Polarek light fleece warm 4. Softshell 5. Cienki hardshell Gore 6. Skarpety trekingowe merynos + na to drugie cienkie 7. Łapawice z ociepliną Primaloftdo ( niby -29°/-12°C ale ja używam ich czasami z drugą parą cienkich rękawiczek wewnątrz; przy -5 wcale nie jest mi za ciepło ) i .... było spoko - nie za ciepło i nie za chłodno. Oczywiście rano wrzuciłem odpowiednie paliwo - kluchy z bananem i jogurtem z owocami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Michał, owsianka przed nartami! Owsianka jest najlepsza, uwalnia energię w dłuższym czasie odżywiając mięśnie. Robili badania, 4 osoby o jednakowej sprawności fizycznej i wadze jadły różne posiłki. Najdłużej wysiłek zachowała ta po owsiance, jajecznica na boczku padła pierwsza, druga padła bodajże szyneczka, serek, bułeczka i soczek, trzecia jakiś serek i kluski chyba, owoc i coś tam. Wynikami byłem zdziwiony bo wydawało mi się , że jaja na bekonie powinny być O.K. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 11 minut temu, Bumer napisał: owsianka przed nartami! Owsianka jest najlepsza, uwalnia energię w dłuższym czasie odżywiając mięśnie. Choćby była złota to tej cholery nie wezmę do ust, 37 lat temu żarłem cholerę dzień w dzień w wojsku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Taki warun na biegówki dzisiaj we Wrocławiu. Pięknie. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi