WojtekM Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 6 godzin temu, Lexi napisał: Piątkowy Czarny Gron Obie kanapy chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 5 minut temu, WojtekM napisał: Obie kanapy chodzą? ..nie, tylko dolna i stok pod nią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 Godzinę temu, Plywak napisał: Czy ten dłuższy chodzi już w całości, bo w poniedziałek był naśnieżony tylko do połowy? Niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 W dniu 9.12.2020 o 22:10, mifilim napisał: Białka 09.12.20 Było tak: powiedz mi co to masz za bandane/maskę ? Czy się generalnie sprawdza ? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 10 godzin temu, Bumer napisał: za krzakami dostrzegłem z wyciągu..... strusie ..tez podobnie kiedyś miałem .... "odstawiłem" wszystko....😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 11 hours ago, Gerald said: Niestety nie wiem. Przyjrzałem się kamerce i wygląda, że jednak tylko do połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 Białka, snowexpo. Sporo ludzi, ale da się jeździć 😎 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 (edytowane) ..jak widać instynkt stadny jest silniejszy od wszystkiego - dokładnie jak w Słowianach parę dni temu - zaraz wpadną pastuszkowie w mundurach i postraszą zamknięciem ośrodka Edytowane 12 Grudzień 2020 przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 16 godzin temu, Krakus81 napisał: powiedz mi co to masz za bandane/maskę ? Czy się generalnie sprawdza ? Będę wdzięczny za odpowiedź. hej. to zwykła kominiarka, nie maska. Tak, sprawdza się jako element ozdobny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 (edytowane) Kazimierz, wieczorna jazda dzisiaj i 10ty dzień na nartach Ludzi mało, przy wyciągach ruch na bieżąco. Choć wczoraj padał deszcz i dzisiaj temperatura cały dzień +3, to warunki są dobre. Czynna jest główna trasa i taśma wraz z krótką górką dla uczących się. Po wierzchu trochę miękkiego, a pod spodem twardo. Była fajna jazda choć spodziewałem się, że będzie dużo gorzej. Jutro z samego rana, o 8:00 jestem na otwarciu. Będzie ktoś? Chłopaki @1mirinda @sstar @Sławek Nikt @lu5asz ? Pozdro marboru Edytowane 12 Grudzień 2020 przez marboru 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 Ja będę.Do zobaczenia👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 Ja niestety tylko kamerki oglądam. Do wigilii siedzę na kwarantannie, a miałem być dziś w Davos. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 Dzisiaj od 15:30 w Białce. Najlepsza do samego końca trasa na Kotelnicy, Pasieka trochę przeorana. Od 17 w zasadzie jazda na bieżąco. Ośrodek przygotowany dobrze na czasy epidemiczne, no może ktoś z obsługi mógłby zwracać uwagę ludziom bez maseczek. Dojścia do wyciągów wyznaczone, jeden za drugim gęsiego. Miałem wrażenie, że kolejka szła szybciej niż kiedy normalnie bydło naciera z każdej strony. Jakieś 30 procent ludzi bez zasłonięcia ust i nosa. Porażające, że byli to studenci oraz dorośli z dziećmi! Jedna wizyta Policji i ośrodek do zamknięcia na moje oko. Aczkolwiek według mnie Policja jest od tego, żeby pilnować porządku, więc powinni stać przy kolejce do wyciągu i walić mandatami po 5000 zł + konfiskat karnetu. Sami wiecie jakim jestem antycovidowcem ale ludzie to bydło. Sama jazda jakiś 10-20 procent ludzi na stoku taka, że tylko czekać na GOPR. Janusze narciarstwa to u nas chyba norma, a Białka jest ich stolicą. Jutro chyba będzie jeszcze gorzej...ale mam jeszcze poniedziałek i wtorek. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Ja też wczoraj w Białce. Dziś powrót niestety. Idea korytarzy dobra. Ale przed i za nimi chaos. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Skolnity od rana dzis. Dużo przetarc i kamoli. Po 10 nie widze tu jazdy a szkoda. Taka pogoda widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Skolnity od rana dzis. Dużo przetarc i kamoli. Po 10 nie widze tu jazdy a szkoda. Taka pogoda widac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Doberek Czy ktoś się orientuję może jakie SN są czynne w poniedziałek w Beskidzie Śląskim i okolicy? Wiem, że Białka jeździ ale nie chcę mi się za bardzo dylac tyle km żeby pojeździć jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 2 godziny temu, Pinio46 napisał: Doberek Czy ktoś się orientuję może jakie SN są czynne w poniedziałek w Beskidzie Śląskim i okolicy? Wiem, że Białka jeździ ale nie chcę mi się za bardzo dylac tyle km żeby pojeździć jeden dzień. ..jeśli Białka daleko - a masz "pod nosem" .. Szczyrk, Wisła ..wszędzie cos się kreci - gdzie byś nie pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 (edytowane) Stacja Narciarska Kazimierz - 11 dzień na nartach Tym razem, po trzech ostatnich wieczornych jazdach, ski o poranku Start z Radomia 6:50, na miejscu jesteśmy 7:50 i rozpoczynamy szusy punktualnie o 8smej. Pogoda: +2, duża wilgotność i delikatna mżawka, która później ustąpiła. Dopiero za dnia zorientowałem się, że ośrodek przygotował nowy wariant zjazdu, nową krótką trasę, po prawej stronie od krótkiego orczyka. Oby zima obfitowała w śnieg i mróz, by ta część ON została w sezonie 2020/21 otwarta. Fajnie! Mimo słabego ostatniego sezonu, coś w tej niewielkiej, kameralnej stacji się dzieje. To na duży plus Tym samym w Kazimierzu, gdy cały będzie funkcjonował, zafunkcjonuje aż 4 stoki. Pusto, wyratrakowane, pięknie! Paula na orczyku. Trasa widoczna z wyciągu: Pracownicy walczą o utrzymanie śladów pod nartami wyciągających się w górę narciarzy. Niestety zima jaka jest, każdy widzi. Śniegu i mrozu deficyt i by utrzymać ON w "środku" Polski, trzeba dbać i szanować każdy gram śniegu. Pierwsza godzina jazdy jest idealna. Jest szybko, powierzchnia białego zmrożona, jeździ się dynamicznie, a krawędzie trzymają idealnie. Później robi się miękko ale również przyjemnie. To dobry czas na SL Jeździliśmy dzisiaj we trójkę. Paula: I nowo poznany Forumowicz @lu5asz Super fajnie było poznać i super, ze się skusiłeś na otwarcie sezonu w naszej ulubionej, okolicznej stacji narciarskiej Mam nadzieję, że Ci się podobało? Pamiątkowe zdjęcie: @lu5asz fajnie śmigasz! Miło było popatrzyć, pogaduchy po nartach bardzo miłe. Mam nadzieję, że do ponownego zobaczenia na stoku @1mirindaszkoda, że Ciebie nie było Mam nadzieję, że Twoja kwarantanna minie Ci szybko i w okresie świątecznym razem pojeździmy. Zdrówka Marku!!! Trening był dzisiaj fantastyczny, sportowa, ostra jazda! Jeśli się zastanawiacie ile można w ciągu 2 godzin pojeździć na takiej, małej 500 metrowej trasie, odpowiadam. 35 zjazdów i łącznie ok 26 km na nartach Z narciarskim pozdrowieniem marboru Edytowane 13 Grudzień 2020 przez marboru 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Pinio46 napisał: Doberek Czy ktoś się orientuję może jakie SN są czynne w poniedziałek w Beskidzie Śląskim i okolicy? Wiem, że Białka jeździ ale nie chcę mi się za bardzo dylac tyle km żeby pojeździć jeden dzień. Wczoraj byłem w Soszowie. Jedna trasa czynna, krzesło chodzi. Dużo ludzi, ale dzięki maks. 3 stopniom C warunki śniegowe dobre, na górze kolo 11.00 zrobiło się trochę nierówno, ale spoko, można pojeździć. Edytowane 13 Grudzień 2020 przez waldek71 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 (edytowane) Ja już w domu. Dzięki za spotkanie i wspólne szusy-było super👍 Miło mi Was poznać ,świetnie się rozmawiało-na pewno jeszcze zawitam do Kazimierza:) Co do mojej jazdy dzięki za cenne wskazówki-już na orczyku zaczynam korygować postawę hehe Jeszcze raz dzięki i do następnego 👊 Edytowane 13 Grudzień 2020 przez lu5asz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Do otwarcia Jaworzyny Krynickiej jeszcze raczej daleko (prognozy słabiutkie, tylko nocami na Krynicę jakiś leciutki mrozik), ale przymiarki do rozdzielania kolejki do gondoli już są. Myślę, że z czasem dostawią jeszcze barierek bo tyle na pewno nie wystarczy, przed nimi będzie zbiorowy tłum jak w innych stacjach. Ciekaw jestem jak to będzie wszystko tam "funkcjonować". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Nowa osada- Wisła. Nowy sezon nowy ja, dzisiaj pierwszy dzień na stoku. Wybór padł na tą stację akurat, ze względu na kolegę- początkujący, pierwszy raz na nartach. Melduje się o 7:45. Pierwszy wjazd o 8:01 lekki mrozik i mleko Były pewne obawy ze względu na wypadek w ubiegłym sezonie. Dlatego z początku solidna rozgrzewka. Kolano działa, ale pierwsze zjazdy były trochę stresujące. Później było ok. Z początku ludzi umiarkowanie, bez kolejek, ale z każdą minutą było co raz więcej. Jazda na bieżąco do godz ok 9:30. Później kolejki. Trasa dobrze przygotowana, równo- miejscami, twardo. Dolny odcinek trasy dość nierówny Minerałów brak. Nartki świeżo po serwisie, więc dawały radę, ale to pierwszy dzień więc bez szaleństw jeszcze. Po godz 10 zrobiło się dość ciekawie i tłoczno. Jako tako kultury przy wyciągu i na stoku brakowało. Jakieś "zgromadzenie", pogawędki na środku trasy jeszcze w najwęższych miejscach jest wg mnie niedopuszczalne. Zdarzały się gwiazdy bez żadnej osłony ust Godzina 12 kończymy jazdę. Reasumując. Wyjazd bardzo udany, jestem zadowolony, troszkę ponagrywałem, dowiedziałem się, że czas mojej kurtki dobiegł końca. Alp nie będzie, ale tu też jest ok 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 57 minut temu, pawelb91 napisał: Myślę, że z czasem dostawią jeszcze barierek bo tyle na pewno nie wystarczy, przed nimi będzie zbiorowy tłum jak w innych stacjach. Ciekaw jestem jak to będzie wszystko tam "funkcjonować". ..wygląda profesjonalnie..👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi