tanova Napisano 16 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 Mierzyłam, mierzyłam i najlepiej pasował model z pierwszego posta, Giro Neo Mips, na który na początku zwróciłam uwagę. Zdecydowałam się na taki zestaw: Kask jest leciutki (420g) i wygodny. Bardzo dziękuję za wszystkie rady i opinie. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 (edytowane) 👍..oby Ci sie nie przydał Edytowane 16 Październik 2020 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 Bardzo ładny. Niech się świetnie nosi i oby nigdy nie musiał działać Pozdrowionka. PS: właśnie oglądałem na YT drugi przejazd slalomu w Adelboden z roku 2006. I co widzę... trzech zawodników w czapeczkach (wśród nich Felix N). Nie przypuszczałem, że w roku 2006 FIS jeszcze nie wymagał kasków w slalomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 16 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 Kask i gogle top. Wygląda świetnie, a Giro i Oakley gwarantują jakość. Na pewno będziesz bardzo zadowolona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 @Lexi, @Piotr_67, @Cosworth240 Dziękuję. Nie mogę się doczekać, jak wypróbuję na stoku, oby tylko w kategoriach nakrycia głowy . 16 godzin temu, Cosworth240 napisał: Kask i gogle top. Wygląda świetnie, a Giro i Oakley gwarantują jakość. Na pewno będziesz bardzo zadowolona. Gogle faktycznie Oakley , z soczewką PRIZM, bardzo dobrze spasowały z kaskiem, więc fajnie, że udało się dobrać w jednym miejscu komplet i mam nadzieję, że faktycznie dadzą przy kiepskiej pogodzie, co obiecują. Generalnie teraz jest dobry okres na uzupełnianie sprzętu zimowego - sporo atrakcyjnych wyprzedaży i sporo towaru, który został z zeszłego - dość dramatycznie zakończonego - sezonu. Ale z pewnością o tym wiesz, skoro kupiłeś narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 17 godzin temu, tanova napisał: @Lexi, @Piotr_67, @Cosworth240 Dziękuję. Nie mogę się doczekać, jak wypróbuję na stoku, oby tylko w kategoriach nakrycia głowy . Gogle faktycznie Oakley , z soczewką PRIZM, bardzo dobrze spasowały z kaskiem, więc fajnie, że udało się dobrać w jednym miejscu komplet i mam nadzieję, że faktycznie dadzą przy kiepskiej pogodzie, co obiecują. Generalnie teraz jest dobry okres na uzupełnianie sprzętu zimowego - sporo atrakcyjnych wyprzedaży i sporo towaru, który został z zeszłego - dość dramatycznie zakończonego - sezonu. Ale z pewnością o tym wiesz, skoro kupiłeś narty? Tak - rzeczywiście sam kupiłem narty. Nie mogę doczekać sie kuriera, choć nie wiem czy wybiorę sie ostatecznie na Tux a planowałem taki wyjazd na początek listopada i wtedy nowy sprzęt miał pójść na „pierwszy ogień”. Oakley sa top - prizm zarówno w okularach na rower i w goglach narciarskich sie sprawdza. Oczywiście jest w tym trochę marketingowego bełkotu, ale widac w nich super. Mam dwie pary „oksów”, jedne z szyba coś tam „rose” w nazwie, które przy słabym świetle i kontraście pomagają sie połapać co jest gdzie i mam tez drugie z taka lustrzana szyba na ostre słońce - No i tez sie bardzo dobrze sprawdzają w odpowiednich warunkach. Wcześniej miałem z taka szyba w miarę na wszystkie warunki i były to gogle, w których przejeżdżałem mam wrażenie z 10 sezonów. Naprawdę sporo przeżyły. Potem używałem innych - niby tez super, ale to nie było to, wiec po dwóch sezonach wróciły oakley’e. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Coby nie mnożyć bezsensownych zapytań po raz tysięczny pociągnę wątek ... Minęło trochę czasu stąd i zapytanie bo nie śledzę tematu. Chciałbym kupić kask i w zasadzie mam tylko dwa warunki jakie ma spełniać. Mianowicie chcę aby miał bardzo dobrą wentylację i był po prostu wygodny. Jeśli będzie do tego lekki to już komplet. Co polecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 2 godziny temu, Sławek Nikt napisał: Coby nie mnożyć bezsensownych zapytań po raz tysięczny pociągnę wątek ... Minęło trochę czasu stąd i zapytanie bo nie śledzę tematu. Chciałbym kupić kask i w zasadzie mam tylko dwa warunki jakie ma spełniać. Mianowicie chcę aby miał bardzo dobrą wentylację i był po prostu wygodny. Jeśli będzie do tego lekki to już komplet. Co polecicie ? Kupiłem taki, jako trzeci do 2 sportowych, specjalnie z myślą o cieplej wiośnie. To Poc Obex Mips Spin. Jest tak wentylowany, że trzeba uważać, by nie zabrać go na wietrzne i zimowe warunki. Mi się zdarzyło, i mimo zamknięcia tego, co jest zamykane, nawiało mi do uszu. Jest też super lekki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 2 godziny temu, Sławek Nikt napisał: Coby nie mnożyć bezsensownych zapytań po raz tysięczny pociągnę wątek ... Minęło trochę czasu stąd i zapytanie bo nie śledzę tematu. Chciałbym kupić kask i w zasadzie mam tylko dwa warunki jakie ma spełniać. Mianowicie chcę aby miał bardzo dobrą wentylację i był po prostu wygodny. Jeśli będzie do tego lekki to już komplet. Co polecicie ? Bardzo dobrze wentylowane są wszystkie kaski skiturowe. Te najmocniej bardzo przypominają pod tym względem rowerowe np 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Ja mam taki, dostałem od Św. Mikołaja 3 lata temu. POC OBEX PURE MIPS Czy chroni lepiej niż te bez MIPS, nie wiem, nie sprawdzałem (oby tak pozostało). p.s. Ceny w Polsce POC-a odrobinkę chore, można kupić zdecydowanie taniej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Gdzie w takim razie szukać POC-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 5 minut temu, Sławek Nikt napisał: Gdzie w takim razie szukać POC-a ? W necie, Zalando Lounge bywa w dobrej cenie, czasem E-obuwie (w apce taniej jak jeszcze jest jakiś kod rabatowy), w TK też czasem bywa. Ja swój przywiozłem ze Szwecji. Kosztował około 1/4 ceny w Pl. Musisz być jedynie odrobinkę cierpliwy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Z czasem i cierpliwością nie ma problemu. Mam w czym jeździć (alpina). Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 3 godziny temu, Sławek Nikt napisał: był po prostu wygodny. Jeśli będzie do tego lekki to już komplet. Co polecicie ? Nie ma to odpowiedzi.. to tak jakbyś chciał żeby Ci ktoś powiedział jakie buty będą dla Ciebie wygodne..musisz mierzyć - a potem jeszcze dopasować okulary co też nie jest łatwe nawet w obrębie "jednej stajni" Do tego co poleca @Wujot dorzucę jeszcze Petzl Meteor (240g) ale czy będzie Ci w nim wygodnie? No i niezbyt na gorszą pogodę, chyba że masz solidny kaptur. Na ON nie wybrałbym jednak tego typu kasków bo nie jest potrzebny aż taki stopień wentylacji a zabezpieczenie przed wiatrem i opadami jest potrzebniejsze niż niska waga.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Godzinę temu, Sławek Nikt napisał: Gdzie w takim razie szukać POC-a ? ebay.de willhaben.at 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi