rafalc Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 (edytowane) Na przełomie czerwca i lipca miałem startować w czterodniowej etapówce Bike Adventure w Szklarskiej Porębie, niestety z powodu COVID-19, zawody przełożono na 2021, a skoro kwatera była wcześniej zarezerwowana, więc grzechem było nie pojechać i na luzie pojeżdzieć po tych rejonach. Poniżej kilka zdjęć z wycieczek po Karkonoskich i Izerskich szlakach. Zaliczone szlaki rowerowe w okolicach Szklarskiej Poręby, Pasmo Rowerowe Olbrzymy-część wschodnia, Singletrack Szklarska Poręba, Singltrek pod Smrkem. Podsumowując to prawdziwa rowerowa kraina i dla MTB i dla szosowców też(chociaż to nie ja). Edytowane 10 Lipiec 2020 przez rafalc 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 Cześć Fajne zdjęcia, fajne wycieczki, zazdroszczę oczywiście bardzo! Zwrócić chciałem uwagę na fakt, że każde porządne zdjęcie dokumentacyjne powinno być wyskalowane. W wypadku zdjęć geologicznych skalą jest najczęściej młotek czy też szpadel. W wypadku zdjęć rowerowych typowa skala to rower. Twoje zdjęcia Rafał są znakomitym przykładem tej zasady. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 Dzięki za te zdjęcia i pobudzenie wspomnień z dwu urlopów spędzonych na rowerze (i nie tylko) w okolicach Szklarskiej. Cudowne tereny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 10 Lipiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 1 hour ago, gregre0 said: Dzięki za te zdjęcia i pobudzenie wspomnień z dwu urlopów spędzonych na rowerze (i nie tylko) w okolicach Szklarskiej. Cudowne tereny! Dziękuję, tak tereny przepiekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2020 Kolega pisał o Karkonoszach, więc ja dołączę kilka zdjęć ze swoje wycieczki. Mam nadzieje że kolega nie ma nic przeciwko 🙂 Kilka fotek z tras Olbrzymy, które są położone w Karkonoszach. Jeździłem w obu częściach (zachodnia i wschodnia), zachodnia jest bardziej kamienista i trudniejsza. Olbrzymy mnie powaliły, bardzo mi się podoba zachodnia część. Przy zjeździe mózg cały czas pracuje nad linią, nie ma oddechu. pętlę Olbrzymów jechałem od dołu z Piechowic do Michałowic, w Michałowicach jest zawrotka i wraca się mniej więcej w dół, nawigacja jest oczywista i jest to opisane w wielu artykułach w sieci, nie ma co powtarzać w Michałowicach godny uwagi jest sklep spożywczy VINICO gdzie przy ładnym stojaku można postawić rower, a przy stoliku można się czegoś napić, bardzo swojsko i luźno 🙂 natomiast jest jeszcze jeden ciekawy punkt, a nawet dwa złote widoki (na mapie widoczne dwie gwiazdki), na które mniej więcej można podjechać rowerem, ludzi generalnie mało, bo to są opłotki Karkonoszy pierwszy Złoty Widok wygląda tak (ten drewniano-metalowy tarasik to nowość): a drugi złoty widok jest na skraju starej kopalni granitu i tam już prawie nikt nie dojeżdża i nie dochodzi widać całe Karkonosze zachodnie, Szklarską poniżej i Izery, fotka dokumentuje kawałek tego widoku 🙂 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 5 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2020 Kolega nie ma nic przeciwko ;-). Piękne są tam tereny. Olbrzymy zachodnie przejechałem rok temu podobnie z Piechowic, są zdecydowanie trudniejsze i ciekawsze od wschodnich. Dziękuję za informację o złotych widkach, bo z pewnością jeszcze tam wrócę. Dzięki za piekne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi