lski@interia.pl Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 (edytowane) Tylko wygoda się liczy... Edytowane 22 Maj 2021 przez lski@interia.pl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Tylko wygoda się liczy... Cześć Jak widzę takie konstrukcje to mi się chce płakać ze śmiechu. Powaga. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak widzę takie konstrukcje to mi się chce płakać ze śmiechu. Powaga. Pozdrowienia Jajo na nartach, jajo na rowerze. Korzyści podobne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 1 godzinę temu, agnel2748 napisał: Jasne, że dla kierownicy 800 mm zamontowanie rogów mija się z celem.....ale jak ktoś kupuje taki rower to chyba bardziej do jakis technicznych jazd , nie do podjazdów. To samo z elektrykiem - po co komu rogi ( do deptania na stojąco ) jak tu prawie nigdy nie ma potrzeby naciskać na stojąco 400 watt , kiedy dostajemy 200 watów pomocy.........może się mylę. Rowery typu AM/enduro bardzo dobrze podjeżdżają. Jak ma się solidną nogę to wjedzie się tym wszędzie. "Na stojaka" jest o tyle trudno, że geometria mocno to utrudnia bo za bardzo jest się wychylonym do przodu. Zdjęcie powyżej słabe... są lepszejsze 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 40 minut temu, Author napisał: Zdjęcie powyżej słabe... są lepszejsze Ciekawe czy te pojemniki z tyłu i z przodu to termiczne żeby można sobie ciepłego bigosu luzem zapakować (przy okazji rower wyważyć)...😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Jak widzę takie konstrukcje to mi się chce płakać ze śmiechu. Powaga. Pozdrowienia A czemu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 (edytowane) "To" ma 21 lat,tyle co mój rower.Zjeździło pół świata,było w Kalifornii,Iranie i Kurdystanie,a także Gagauzji,Nachiczewaniu,Nagornym Karabachu i Naddniestrzu.Wszędzie potrafiło odnaleźć się w lokalnej kulturze i dopiero na tym forum spotkała je fala hejtu... Jak żyć... Edytowane 22 Maj 2021 przez lski@interia.pl 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 (edytowane) Leszku nie patrz na innych leszczy. Najważniejsze że Tobie pasi Edytowane 22 Maj 2021 przez marcinn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: A czemu? Cześć Wiesz dla mnie to niepraktyczne i nielogiczne po prostu. Jak kupuje narty to prosty sportowy model bez udziwnień bo ktoś nad nim długo myślał. Rower podobnie. Natomiast śmiech - po prostu mi się to tak nie podoba, że aż jest śmieszne. Ale to oczywiście Twoja sprawa na czym jeździsz. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: "To" ma 21 lat,tyle co mój rower.Zjeździło pół świata,było w Kalifornii,Iranie i Kurdystanie,a także Gagauzji,Nachiczewaniu,Nagornym Karabachu i Naddniestrzu.Wszędzie potrafiło odnaleźć się w lokalnej kulturze i dopiero na tym forum spotkała je fala hejtu... Jak żyć... Cześć Hejtu...?? Ogarnij się stary. Lubię Cię i Bardzo Szanuję, co wielokrotnie podkreślałem ale jak coś jest dla mnie bez sensu lub mi się nie podoba to po prostu mówię jak koledze gdzie by to nie było i jakiej historii nie miało. Trzymaj się serdecznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 (edytowane) Żeby przejść z klimatów żartu w pragmatyzm-to nie na 3godzinne wycieczki góralem po szlakach.Asfalt,podjazdy bardzo długie /30 km/,czasem strome,ale nie tak jak na Waszych ścieżkach,120-180km,drzemka na lemondce na płaskiej drodze przez pustynię,najwyższa temperatura na początku podjazdu 42 stopnie w Megri ,częsta zmiana chwytu pod koniec dnia, 10-12 godzin na siodełku. Siodełku Brooks,co też pewnie nic nie mówi.... Edytowane 22 Maj 2021 przez lski@interia.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 37 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hejtu...?? Ogarnij się stary. Lubię Cię i Bardzo Szanuję, co wielokrotnie podkreślałem ale jak coś jest dla mnie bez sensu lub mi się nie podoba to po prostu mówię jak koledze gdzie by to nie było i jakiej historii nie miało. Trzymaj się serdecznie! Ja się nigdy nie obrażam.Ono na ten hejt chyba też nie,ma poczucie humoru... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 9 minut temu, lski@interia.pl napisał: Żeby przejść z klimatów żartu w pragmatyzm-to nie na 3godzinne wycieczki góralem po szlakach.Asfalt,podjazdy bardzo długie /30 km/,czasem strome,ale nie tak jak na Waszych ścieżkach,120-180km,drzemka na lemondce na płaskiej drodze przez pustynię,najwyższa temperatura na początku podjazdu 42 stopnie w Megri ,częsta zmiana chwytu pod koniec dnia, 10-12 godzin na siodełku. Siodełku Brooks,co też pewnie nic nie mówi.... Cześć Jeżdżę dużo i trasy po 150 czy 200 km nie są mi obce. Rzeczywiście jest to w większości teren mieszany gdzie odcinki asfaltowe jakie w ogóle się zdarzały na raz to max 60-70 km. Z tego też względu się odezwałem bo mowa była o rowerach MTB a nie do jazdy po szosie. Mój rekord niedawno osiągnięty to 17 i pól godziny jazdy. Siodełko normalne kupione z rowerem, podobnie jak kierownica. Pozdrowienia serdeczne i zazdrość związana z wyprawami ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 43 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Żeby przejść z klimatów żartu w pragmatyzm-to nie na 3godzinne wycieczki góralem po szlakach.Asfalt,podjazdy bardzo długie /30 km/,czasem strome,ale nie tak jak na Waszych ścieżkach,120-180km,drzemka na lemondce na płaskiej drodze przez pustynię,najwyższa temperatura na początku podjazdu 42 stopnie w Megri ,częsta zmiana chwytu pod koniec dnia, 10-12 godzin na siodełku. Siodełku Brooks,co też pewnie nic nie mówi.... W Wuhan cisnalem w okresie wakacyjnym trasy do 100km przy temp 38st i wilgotności 90% i więcej. Pierwszy raz miałem tak, ze w nosie miałem uczucie suchości i obecności gorącego powietrza. Warun nie spotykany w EU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 W dniu 21.05.2021 o 15:37, JC napisał: Poznajesz? Dzisiaj wybrałem się tam na rowerze. Pięknie zielono, widać że trasa z Blatnej w kierunku Jaworza o każdej porze roku urokliwa. moje zdjęcie z listopada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 W dniu 21.05.2021 o 20:08, surfing napisał: zmiana ustawienia nadgarstka bezcenna i podjazd efektywniejszy. Warto spróbować. Napisałem tylko że warto spróbować rogów na kierownicy, a tu tyle emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 12 godzin temu, Wujot napisał: Czytałem, że po poszerzeniu kierownic nie są po prostu efektywne. Ty czytałeś , a ja wypożyczyłem na parę dni MTB ALL MOUNTAIN ROCKRIDER AM 100 S 29'' Objeździłem wszystkie MTB tracki w okolicy Bielska Szczyrku i Wisły i co najważniejsze wytrzymał to mój kręgosłup (rower też) Dużo czasu poświeciłem na dopasowanie bo rower mimo że wypożyczałem na końca sezonu był ustawiony tak jakby nigdy w życiu nie jechał nim rozumny rowerzysta i nie widział dobry serwisant Na drugi dzień założyłem rogi do szerokiej kierownicy i dopompowałem amorka. Dla mnie rogi mimo szerokiej kierownicy były efektywne. Uśmiecham się jak goście walczą o każdy gram w rowerze mówiąc o efektywności, a potem pedałują w sportowych adidasach z wkładką amortyzującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 11 godzin temu, Author napisał: Kocham takie wtrącanie myśli o modzie kiedy z nią niewiele ma coś wspólnego. Ja mam na przykład kierę 800mm i można sobie zamontować na niej te cudowne rogi... dla ozdoby bo w praktyce tylko przeszkadzają. Mam też stare 26 cali i owszem z rogami ale to są tak dwa różne rowery, że nawet nie ma czego porównywać. Chyba panowie delikatnie to ujmując zapominają czym jeżdzi @JC Czasy są wredne to i owszem ale nie wszędzie trzeba wietrzyć spiski i teorie o modach. Czyli nie jeździsz już na niemodnym rowerze 26 cali Naprawdę mając swoje rogi nawet nie spróbowałeś założyć ich na jeden dzień do nowego roweru? A propos mody przypominała mi się turystka w wysokich kaloszach na Rodos w lipcu tem. 36C no ale wtedy szczytem mody były takie gumowe damskie kalosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 42 minuty temu, surfing napisał: Ty czytałeś , a ja wypożyczyłem na parę dni MTB ALL MOUNTAIN ROCKRIDER AM 100 S 29'' Objeździłem wszystkie MTB tracki w okolicy Bielska Szczyrku i Wisły i co najważniejsze wytrzymał to mój kręgosłup (rower też) Dużo czasu poświeciłem na dopasowanie bo rower mimo że wypożyczałem na końca sezonu był ustawiony tak jakby nigdy w życiu nie jechał nim rozumny rowerzysta i nie widział dobry serwisant Na drugi dzień założyłem rogi do szerokiej kierownicy i dopompowałem amorka. Dla mnie rogi mimo szerokiej kierownicy były efektywne. Uśmiecham się jak goście walczą o każdy gram w rowerze mówiąc o efektywności, a potem pedałują w sportowych adidasach z wkładką amortyzującą No więc trzymając się Twojego stylu. Wypożyczyłeś pierwszego fulla 29" a ja na takim jeżdżę od paru lat. Przejechałem na nim z 10 K. Zamocowanie rogów by mi nawet nie przyszło do głowy bo ma kierę 78 cm i nawet nie zdołałbym efektywnie ciągnąć. Pomijając taki drobny aspekt, że na stromym raczej jest kłopot z odpadaniem. I podniesienie chwytu tylko pogorszy podjazd. Przejedziesz te 10 K zobaczymy co zostanie w Twoim setupie. Dla mnie możesz założyć sobie tyle rogów ile chcesz, nawet taką opinię gdzieś w tyle głowy notuję. Ale na szkoleniach i spotkaniach z techniki jazdy nikogo z rogami nie widziałem. Ja wiem, że możesz być mądrzejszy od wszystkich. Ale jest to mało prawdopodobne. Szczególnie, że prowadzili to zawodnicy z czołówki Polski. Dlatego radzę Ci po koleżeńsku nie próbuj być na siłę mądrzejszy jak jesteś, bo się możesz zdziwić. Pisz o stosowanych przez siebie rozwiązaniach - bo to jest zawsze ciekawe ale nie wchodź w jakąś szyderę. Bo z pewnego poziomu jesteś żałosnym leszczem. Ja zresztą też. Tyle tylko, że już to wiem. Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 17 minut temu, Wujot napisał: Pisz o stosowanych przez siebie rozwiązaniach - bo to jest zawsze ciekawe Przecież napisałem o swoich rozwiązaniach, ale skąd miałem wiedzieć że spostrzeżenie na temat miękkich adidasów weźmiesz do siebie i w związku z tym usłyszę tyle uszczypliwości, jesteś dobrym obserwatorem i wiesz że adidaski do roweru za kilkanaście tysięcy to nie są pojedyncze przypadki. W górach swoje już przejeździłem i nie zamierzam się z Tobą licytować na kilometry, teraz wolę treking, a fulla wypożyczyć na okazjonalne wypady, jak zdecyduje się na swojego to po prostu dopasuję sobie kierownicę do moich upodobań. Powiem więcej, zamierzam wypożyczyć fulla z wspomaganiem elektrycznym jak na leszcza przystało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 2 minuty temu, surfing napisał: Przecież napisałem o swoich rozwiązaniach, ale skąd miałem wiedzieć że spostrzeżenie na temat miękkich adidasów weźmiesz do siebie i w związku z tym usłyszę tyle uszczypliwości, No i znów jakieś kretyńskie wstawki. Nie potrafisz bez tego? Ogarnij się troszkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 1 godzinę temu, surfing napisał: Czyli nie jeździsz już na niemodnym rowerze 26 cali Naprawdę mając swoje rogi nawet nie spróbowałeś założyć ich na jeden dzień do nowego roweru? Mam 26er i bynajmniej nie wisi mi na ścianie dla ozdoby. Jednak po pierwsze to xc a po drugie w geometrii rowerów zaszły tak ogromne zmiany, że tutaj już działa fizyka. Po prostu się pewnych rzeczy nie przeskoczy. Polecam się przyjrzeć pozycji gościa z 1:44 min jak ma ustawione ramiona, pod jakim katem jest ugięcie w łokciach, ogólna pozycja z bliskością kierownicy, jak pracują kolana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 2 godziny temu, Wujot napisał: No więc trzymając się Twojego stylu. Wypożyczyłeś pierwszego fulla 29" a ja na takim jeżdżę od paru lat. Przejechałem na nim z 10 K. Zamocowanie rogów by mi nawet nie przyszło do głowy bo ma kierę 78 cm i nawet nie zdołałbym efektywnie ciągnąć. Pomijając taki drobny aspekt, że na stromym raczej jest kłopot z odpadaniem. I podniesienie chwytu tylko pogorszy podjazd. Przejedziesz te 10 K zobaczymy co zostanie w Twoim setupie. Dla mnie możesz założyć sobie tyle rogów ile chcesz, nawet taką opinię gdzieś w tyle głowy notuję. Ale na szkoleniach i spotkaniach z techniki jazdy nikogo z rogami nie widziałem. Ja wiem, że możesz być mądrzejszy od wszystkich. Ale jest to mało prawdopodobne. Szczególnie, że prowadzili to zawodnicy z czołówki Polski. Dlatego radzę Ci po koleżeńsku nie próbuj być na siłę mądrzejszy jak jesteś, bo się możesz zdziwić. Pisz o stosowanych przez siebie rozwiązaniach - bo to jest zawsze ciekawe ale nie wchodź w jakąś szyderę. Bo z pewnego poziomu jesteś żałosnym leszczem. Ja zresztą też. Tyle tylko, że już to wiem. Pozdro Wiesiek Tutaj prawie każdy ma rogi lub coś podobnego: https://bikepacking.com/bikes/2019-silk-road-mountain-race-rigs/ pewnie sami amatorzy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Spiochu napisał: Tutaj prawie każdy ma rogi lub coś podobnego: https://bikepacking.com/bikes/2019-silk-road-mountain-race-rigs/ pewnie sami amatorzy;) Przejrzałem sporą część strony i... nie znalazłem ani jednych rogów. Czy Ty wiesz jak to wygląda? Pozdro Wiesiek Edytowane 23 Maj 2021 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 Nawet gdyby były a posądzam, że kilka się znajdzie to widzę same rowery sztywne w tym sporo graveli. Trochę jak by rozmawiać o kolarstwie szosowym z perspektywy roweru do jazdy na czas. Niby podobne ale różnią się sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi