Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 (edytowane) Hi, Wczoraj oglądaliśmy Turracher Höhe+SeeTaxi+Turrachbahn i można było zyskać 3 punkt. Zrobiło się ciekawiej w Tabeli po dniu 14 Oczywiście kontrowersje wzbudził punkt 2 czyli "seetaxi" a zacytuje odpowiedz @pawelb91- "łącznik transportujący narciarzy po tafli jeziora za pojazdem gdy grubość pokrywy lodowej na jeziorze jest wystarczająca. Wygląda na to, że ile osób złapie się barierki to tyle przeciągną na drugą stronę Choć pewnie mają jakiś limit." A tak to wygląda w na zdjęciach: Edytowane 17 Kwiecień 2020 przez Sportego360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 A to pełny GPS z przejazdem przez jezioro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Przypominam dzisiaj finał zabawy. Ankieta wskazywała na 20:00, ale kilka osób pisało by przesunąć na jeszcze późniejszą godzinę. Mam nadzieję, że 21:00 będzie pasowała większości. Dajcie znać jakby co. Zasady. Będą 2 zagadki z 3 rundami. Pierwsza zagadkę opublikuje o 21:00 i będzie to tylko wycinek trasy gps i ośrodka, czyli będzie trudno a przynajmniej mam taką nadzieję. Do 21:10 macie czas by przesyłać odpowiedzi. Odpowiedź prawidłowa daje 3 pkt. a dodatkowo dla pierwszej osoby jeszcze 1 pkt. Czyli w sumie 4. Osoby, które prawidłowo odpowiedzą w pierwszej części mogą czekać na 21:30 na drugą zagadkę. O 21:10 publikuje ten sam ośrodek, ale z większą ilością danych. Prawidłowa odpowiedź to 2 pkt. I znów osoba która odpowie najszybciej w tej rundzie dostaje dodatkowy 1 punkt. Ta część kończy się o 21:20 i zaczyna się ostatnia część czyli cały ośrodek wraz z pełnym gps. Prawidłowa odpowiedz to 1 pkt i dla pierwszej osoby w tej rundzie dodatkowy 1 pkt. O 21:30 kończymy pierwszą zagadkę. Publikuje tabelę i przechodzimy do 2 zagadki. Będą te same zasady z tym, że pierwsza cześć trwa 21:35 - 21:45, druga 21:45 - 21:55 i trzecia 21:55 - 22:05. O 22:05 poznamy Zwycięzcę. Pamiętajmy, że jest to zabawa i wszyscy chętni którzy do tej pory się wstydzili mogą wsiąść udział. ZAPRASZAM. Wiem, że jakby były nagrody to pewnie i uczestników było by więcej :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 (edytowane) Prośba do chętnych udziału w dzisiejszych zagadkach LIVE o 21:00 - prześlijcie email do mnie przed 21:00. Nie jest to wymagane ale pomoże mi określić ile osób i kto startuje w szranki. Do zobaczenia za godzinę :). Edytowane 17 Kwiecień 2020 przez Sportego360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 FINAŁ czas zacząć. Witam Wszystkich. Przypominam - 2 zadania z 3 seriami. Zaczynamy pierwsza zagadkę za 3 pkt. plus możliwy BONUS 1 pkt. za pierwszą odpowiedź. Jeśli ktoś się spóźnił nadal może startować w tej części, aż do 21:30, do momentu kiedy ogłoszę rozwiązanie 1 zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 (edytowane) del Edytowane 17 Kwiecień 2020 przez artkas błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Teraz 2 seria 1 zagadki za 2 punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 I ostatnia część - ośrodek w całek krasie za 1 punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Oczywiście to był Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Tabela po 1 zagadce z dzisiejszego dnia. O 21:35 zaczynamy 2 cześć serii finałowej i mam nadzieję, że nie odpowiecie tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Zaczynamy drugą zagadkę za 3 pkt. plus możliwy BONUS 1 pkt. za pierwszą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Teraz 2 seria 2 zagadki za 2 punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Mój ostatni GPS w tym konkursie za 1 punkt. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 (edytowane) Ostatnią zagadką był Katschberg w Lungau w którym często bywam I bardzo lubię ten ośrodek. Edytowane 17 Kwiecień 2020 przez Sportego360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Na wstępie chciałem wszystkim podziękować za wzięcie udziału w tej zabawie. Mam nadzieję, że mieliście trochę zabawy zgadując co niektóre ośrodki. Z mojej strony czapki z głów bo ja na pewno nie rozpoznałbym tak szybko niektórych ośrodków jak Wy to robiliście!!! Muszę przyznać, że też miałem sporo zabawy jak Wam utrudnić zgadywanie. Ciekawa jestem Waszych opinii. Co do trudności zagadek to nie pytam bo to rzecz względna. Ale na przykład kwestia prezentowania tych zagadek, które Bonusy Wam się podobały - zdjęcia czy podchwytliwe pytania odnośnie ośrodka. Dajcie znać. A i jak Wam się podobała formuła serii finałowej? Od razu mówię, jestem amatorem jeśli chodzi o takie "imprezy" i nie robię żadnej pracy doktorskiej Gratulacje dla @pawelb91 za pierwsze miejsce. Gratulacje dla @Krzysztof W. za drugie miejsce. Gratulacje dla @artkas oraz @p.e.t.e za trzecie miejsce. @lika za wytrwałość i nie odpuszczanie. DZIĘKUJĘ to była fajna zabawa także dla mnie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 @Krzysztof W. odpalił turbo prędkość na odpowiedzi finałowe Ja w obu zagadkach odpowiedzi wysłałem po 3 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Gratulacje dla obojga. Chętnie powtórzę serię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 1 minute ago, pawelb91 said: @Krzysztof W. odpalił turbo prędkość na odpowiedzi finałowe Ja w obu zagadkach odpowiedzi wysłałem po 3 minutach. Zrobił skok na pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Dzięki @Sportego360 za zabawę i że chciało Ci się codziennie trochę czasu poświęcić na wymyślanie. Jak dla mnie to możemy się bawić dalej i co piątek robić takie szybkie rundy, choć pewnie wielu to nie pasuje. Szkoda trochę. że jest nas tak mało, bo można by fajnie temat rozwinąć z fotkami i ciekawostkami dotyczącymi ośrodków i pewnie wielu z nas by pozyskało jakieś informacje przy okazji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 1 minute ago, artkas said: Dzięki @Sportego360 za zabawę i że chciało Ci się codziennie trochę czasu poświęcić na wymyślanie. Jak dla mnie to możemy się bawić dalej i co piątek robić takie szybkie rundy, choć pewnie wielu to nie pasuje. Szkoda trochę. że jest nas tak mało, bo można by fajnie temat rozwinąć z fotkami i ciekawostkami dotyczącymi ośrodków i pewnie wielu z nas by pozyskało jakieś informacje przy okazji. Przyznaje, że do Twojego początkowy pomysłu z publikacją zdjęć podszedłem trochę sceptycznie ale miałeś rację. Zbyt późno zareagowałem. Trochę święta spowodowały odpływ ludzi. A co do następnych części to jeśli już to chyba w nowym sezonie. Mam nadzieję, że większość stęskni się na tyle, że chętnie pooglądają ślady GPS na Google Earth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof W. Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Dziękuje bardzo @Sportego360 za pomysł i organizacje a "konkurencji" za udział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 @Sportego360 Dzięki za fajną i ciekawą zabawę. Zawsze to urozmaicenie niż same zagadki po zdjęciach. Formuła fajna. Liczę kiedyś na drugą edycję z jeszcze większą ilością dodatkowych zagadek do danego ośrodka. Tak jak @artkas pisze, szkoda że więcej osób nie wzięło udziału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 17 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 1 minute ago, pawelb91 said: Tak jak @artkas pisze, szkoda że więcej osób nie wzięło udziału. Wydaje mi się, że trzeba przygotować jakieś ułatwienia bo nie każdy kojarzy GPS na mapach. @Mitek między innymi wspominał o tym, że w większości ośrodków był ale nie kojarzy ich, bardziej ze zdjęć. Jest czas na przemyślenia i "dopracowanie formuły". Żałuje, że zabrakło @moruniek i @Jeeb w serii finałowej - Pozdrawiam. I szkoda,że osoby którym bardzo dobrze szło do świąt, przestało grać. @miraz, @pinky_ok, @ka1970, @christof, @Mops Ale to też jest jakaś wskazówka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 (edytowane) 17 minut temu, Sportego360 napisał: Wydaje mi się, że trzeba przygotować jakieś ułatwienia bo nie każdy kojarzy GPS na mapach. @Mitek między innymi wspominał o tym, że w większości ośrodków był ale nie kojarzy ich, bardziej ze zdjęć. Jest czas na przemyślenia i "dopracowanie formuły". Fajne było też w tych satelitach ze śladem GPS że nie wszystkie były zorientowane geograficznie o co "zastrzeżenia" miał Mitek. Dana zagadka nie była oczywista do porównania w google maps. Dało to pole do domyślania się bądź też zabawę w kręceniu światem w google maps Akurat to lubię i trochę czasu tam spędzam w przeglądając różne rejony świata. Edytowane 17 Kwiecień 2020 przez pawelb91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Cześć Koncepcja zabawy jest znakomita. Pozdrowienai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi