Sportego360 Napisano 5 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 6 hours ago, pawelb91 said: Konkurs ciekawy. Może więcej osób dołączy. Dajecie rady dzisiaj, dołączyły 2 nowe osoby ale też nie wszyscy przesłali odpowiedzi. Przypominam, zostały 2h do końca dzisiejszej zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 2 godziny temu, p.e.t.e napisał: minus 2 punkty za celowe umieszczenie rozwiązania zagadki w wątku pod nią świetny pomysł - chętnie wystartuję w zawodach kto będzie miał więcej punktów na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 5 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 13 minutes ago, Jeeb said: świetny pomysł - chętnie wystartuję w zawodach kto będzie miał więcej punktów na minus Założę nowy Topic dla Ciebie !!! By nikt Ci nie przeszkadzał :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 5 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 Oki, kończymy 3 dzień. Jurgów Ski ⛷ dzisiaj za 1 pkt. Jutro wrzucę tabelę. O 12 następna zagadka. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 @p.e.t.e @pawelb91 @lokiec3 @christof @miraz @WojtekM @lika @pinky_ok @Jeeb @moruniek @mifilim @ka1970 @artkas @Krzysztof W. @Mops Hi Wszystkim, Tabela po 3 dniach. I nowość. Nikt nie podjął wczoraj tematu podpowiedzi, to rozwiązałem to w inny sposób. Będą 3 koła ratunkowe z których można skorzystać w czasie gry: - pierwsze - podpowiem Państwo w którym jest dany ośrodek, - drugie - podpowiem rejon w którym jest dany ośrodek, - trzecie - podam przybliżoną ilość km od dużego miasta. Jak chcecie skorzystać z danego koła piszecie do mnie na Priv, a ja podsyłam podpowiedź. Jeśli po podpowiedzi dostanę dobrą odpowiedź to osoba dostaje tyle samo punktów ile zadeklarowane w zagadce - typowo 1 pkt. Podpowiem, że opłaca się je wykorzystać gdy będą pytania z większą ilością punktów, a takie przewiduje od czasu do czasu. Wykorzystane koło będzie zaznaczone w tabelce Jeśli ktoś nie wykorzysta koła do końca gry dostaje 1 pkt za każde niewykorzystane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Ale ale proszę Pana a co jest do wygrania ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 3 minutes ago, christof said: Ale ale proszę Pana a co jest do wygrania ? Satysfakcja, dyplom a jak nie wystarczy no to szukamy sponsora!!! Jak się wszyscy zbierzemy to może znajdziemy jakiego Patronite !! Tylko tak sobie myślę, że ja w tej sytuacji nic nie wygram 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 @christof a co się stało, że nie przesłałeś wczoraj odpowiedzi? Brak czasu czy inna "wymówka" jak słońce, góry, narty, rower ? 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Nie moge powiedziec poniewaz nie mam 30.000 PLN 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Zaczynamy dzień 4. Od razu uwaga - są wprowadzone koła ratunkowe - opisałem je powyżej razem z tabelą za dzień 3. Dzisiaj do zdobycia 2 punkt: - jeden za nazwę ośrodka - drugi za podanie nazwy stacji gdzie ten rozpoczęła się jazda!. Powodzenia - czas do 22.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 a jak mam domyślić się gdzie rozpocząłeś? Mam strzelać, na tym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 4 minuty temu, lika napisał: a jak mam domyślić się gdzie rozpocząłeś? Mam strzelać, na tym to polega? Widać Podpowiem że na północny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 no nie za bardzo. Ja się domyślam, ale dla pewności dobrze by było zakreślić innym kolorem taki punkt zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 2 godziny temu, lika napisał: no nie za bardzo. Ja się domyślam, ale dla pewności dobrze by było zakreślić innym kolorem taki punkt zagadki. Trochę wyobraźni... jak się przyjrzysz to widac start... ostre linie, dojazdowe są delikatnie , zaokrąglone... Ja to tak widzę...ale może to przez whisky 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 2 minuty temu, miraz napisał: Trochę wyobraźni... jak się przyjrzysz to widac start... ostre linie, dojazdowe są delikatnie , zaokrąglone... Ja to tak widzę...ale może to przez whisky wiesz, ja się dobrze wczytałem w wykres ale nie każdy ma takie predyspozycje. Zwłaszcza że każda aplikacja może w swych pomiarach przekłamywać. Do tego znam trochę ośrodek i pozostałych współforumowiczów preferencje - stąd pewność, choć nie stuprocentowa. Wierzę że będą trudniejsza łamigłówki i choć historia mych wizyt nie jest imponująca podejmę rękawicę. Liczyłbym jednak na większe doprecyzowanie questów bonusowych. P.S. dało by rady zamieszczać zagadki tuż po publikacji wyników? Fajnie by było jakby prowadzący miał zaplanowany kolejny dzień z góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 (edytowane) 5 minut temu, lika napisał: wiesz, ja się dobrze wczytałem w wykres ale nie każdy ma takie predyspozycje. Zwłaszcza że każda aplikacja może w swych pomiarach przekłamywać. Do tego znam trochę ośrodek i pozostałych współforumowiczów preferencje - stąd pewność, choć nie stuprocentowa. Wierzę że będą trudniejsza łamigłówki i choć historia mych wizyt nie jest imponująca podejmę rękawicę. Liczyłbym jednak na większe doprecyzowanie questów bonusowych. P.S. dało by rady zamieszczać zagadki tuż po publikacji wyników? Fajnie by było jakby prowadzący miał zaplanowany kolejny dzień z góry To jest zabawa.... rywalizacja może...ale zabawa ... na 3 prezentowane ośrodki wstyd się przyznać ale w żadnym nie byłem na nartach . i dzięki dla pomysłodawcy Sportego360 : odkrywam na nowo Goglemaps Edytowane 6 Kwiecień 2020 przez miraz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 W moim imieniu w konkursie bierze udział mój syn (ma 9 lat). Trochę mu pomagam naprowadzając go pytaniami. Na razie daje radę. Są to jak do tej pory, ośrodki w których już jeździł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 7 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 Dzisiaj po partyzancku. Jakiś bezmózgowiec podpalił łaki i przy okazji spalił się duży kawałek światłowodu i pozostaje bez internetu. Na szybko, tabela z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 7 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 (edytowane) Zagadka na dzień 5. 2 pkt za dzisiaj Pierwszy za nazwę ośrodka Drugi za określenie czego brakuje w tym śladzie gps Będą kontrowersje ale jak się zastanowicie to jest to oczywiste Edytowane 7 Kwiecień 2020 przez Sportego360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 Cześć Wszystkim w ten kolejny słoneczny dzień. Wczoraj "byliśmy" na Hintertux'ie a brakowało pierwszego wyciągu bez którego nie udało by się zrobić pozostałego śladu. Ale znów stanęliście na wysokości zadania i nie udało mi się Was za bardzo zaskoczyć. Tabela po 5 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 @p.e.t.e @pawelb91 @lokiec3 @christof @miraz @WojtekM @lika @pinky_ok @Jeeb @moruniek @mifilim @ka1970 @artkas @Krzysztof W. @Mops @pasazer85 @Tatita Czas na 6 dzień. Będzie prosto ale z haczykiem. 1 pkt ale tylko jak podacie obie nazwy ośrodka. Przy podaniu jednej nazwy, nie ma punktu 🙃. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 2 godziny temu, Sportego360 napisał: Przy podaniu jednej nazwy, nie ma punktu 🙃. no już bez przesady, jak napiszę że z ojcem Władka Walkosza pasłem tam krowy to będzie dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 @JeebJak byś wrzucił ten filmik po 22 to byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 Ktoś pytał kiedy będziemy kończyć tą zabawę, miałem kilka pomysłów: - pierwszy kiedy, będę widział, że Was nudzi ta zabawa - stąd cały czas pomysły moje by dodatkowo urozmaicić tą grę a nie tylko wrzucać nowe GPS, - albo w optymistycznej wersji do końca kwietnia. Nie przewidywałem jednak, że to ja będę miał dość. I to przez jednego z forumowiczów. Oczywiście ma na myśli @Jeeb 'a. O ile Twoje wcześniejsze wtrącenia były spoko, to dzisiaj zepsułeś zabawę i moją pracę. Dzięki kolego, możesz być z siebie zadowolony i na pewno jesteś. Zrobiłeś fajny dowcip z którego pewnie wszyscy mogli się śmiać i pewnie z którego ja też powinienem, o ile wrzuciłbyś go po 22 albo na przykład jutro. Wiadomo, że ten temat potrzebuje interakcji, która podnosi poziom zabawy i rywalizacji ale tez trzeba mieć trochę wyobraźni by wiedzieć kiedy wrzucać pewne teksty. Dla Twojej informacji poświęcam trochę czasu, swojego czasu by organizować tą zabawę. Tobie się wydaje pewnie, że nie mam nic do roboty bo jest kwarantanna. Otóż nie. Mam wystarczająco dużo pomysłów, by mi starczyło na zagospodarowanie dnia po pracy. Nie muszę siedzieć na tym forum i czytać przepychanek słownych. To była moja idea, zacząć coś co pozwoli skupić się na czymś innym a nie tylko na wirusie. Przygotowanie zagadki to nie jest 5 minutowy proces. Nie każdy GPS nadaje się do publikacji, trzeba do zmodyfikować lub na nowo stworzyć. Ale po co Ci ta wiedza. Wystarczy, że "coś śmiesznego napiszesz" i dostaniesz kilka like'ów. Nic by się nie wstało gdybyś poczekał do 22.00 i wrzucił swojego posta. Było by super i moglibyśmy się wtedy pośmiać. Moją prośbę o wycofanie posta tez miałeś gdzieś. Ok @Jeeb, miło było poznać, baw się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 8 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 oj tam nie przejmuj się... zabawa, nie doliczaj punktów z dzisiaj i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi