Szymszon Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 (edytowane) Po całym sezonie kurtka była miejscami przybrudzona od auta. Miejscami czarne plamy jak wtarty kurz. Niestety. Nikwax Techwash nic nie wyprał, kompletnie. Jak jeszcze miejscami te plamy załatwie? Szare mydło? Kurtka membrana 15 tysięcy, dla mnie kosztowała troche i nie chce jej zniszczyć. Edytowane 11 Marzec 2020 przez Szymszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 (edytowane) Ostatnio szorowałem ręcznie smar z dermizax 20000 w kolorze białym... Płyn do naczyń, szczoteczka, poprawiłem mydłem. Po wysuszeniu materiał bez zmian. Jeśli delikatnie zrobisz to wg mnie możesz śmiało próbować. Wcześniej prałem w kosmicznych środkach do membran które g dają. Edytowane 11 Marzec 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 14 minut temu, Szymszon napisał: Nikwax Techwash nic nie wyprał, kompletnie. Prałeś od razu w pralce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymszon Napisano 11 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 27 minut temu, pasazer85 napisał: Prałeś od razu w pralce ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 @Szymszon polecam zapoznać się z etykietą, jak byk jest napisane żeby uciążliwe plamy sprać gąbką nasączoną nierozcieńczonym płynem Jak dalej będzie problem, to bież szare mydło 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymszon Napisano 11 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 7 minut temu, pasazer85 napisał: @Szymszon polecam zapoznać się z etykietą, jak byk jest napisane żeby uciążliwe plamy sprać gąbką nasączoną nierozcieńczonym płynem Jak dalej będzie problem, to bież szare mydło 👍 Racja. Dzieki, szare mydlo jak dam w paru miejscach nie wplynie na membrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 Teraz, Szymszon napisał: szare mydlo jak dam w paru miejscach nie wplynie na membrane? Nie wpłynie👍 Po prostu nie używaj płynów które mają w swoim składzie środki zmiękczające, szare mydło nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi