Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Koronawirus - czy jechać na narty?

Karolciamalymis

Rekomendowane odpowiedzi

@fredek321 jesteś lekarzem i być może masz dostęp do statystyk. Ile osób powyżej 80 roku życia do tej pory po pobycie w szpitalu zostało wypisywanych do domu, a ile stwierdzono zgonów? (pytanie dotyczy ery przedkoronowirusowej). 

Ps. kojarzę, że w Polsce gdy ktoś umiera w wieku powyżej 80 lat to traktuje się to jako zgon 'ze starości' i nie przeprowadza dokładniejszych badań, czy to prawda?

Godzinę temu, fredek321 napisał:

Na szczęście są mądrzy i myślą za głupich.

niestety nie mogą już za nich głosować (sorry za offtop ;) )

50 minut temu, cysiu napisał:

@fredek321 jesteś lekarzem i być może masz dostęp do statystyk. Ile osób powyżej 80 roku życia do tej pory po pobycie w szpitalu zostało wypisywanych do domu, a ile stwierdzono zgonów? (pytanie dotyczy ery przedkoronowirusowej). 

Ps. kojarzę, że w Polsce gdy ktoś umiera w wieku powyżej 80 lat to traktuje się to jako zgon 'ze starości' i nie przeprowadza dokładniejszych badań, czy to prawda?

80 dawno przestało być jakąś istotną granicą

58 minut temu, wolcjusz napisał:

Bardzo sensownie napisany artykuł dla tych, do których przemawiają racjonalne argumenty: https://medium.com/@jesion/dlaczego-powinniśmy-się-przejmować-często-zadawane-pytania-i-odpowiedzi-dotyczące-covid-19-2d30e25cfe2e

Artykuł powinni przeczytać wszyscy "negacjoniści" forumowi. Boję się, jednak że nic do nich nie dotrze.

• Like 1

16 minut temu, fredek321 napisał:

Ponownie napiszę, lepiej chorować u siebie, nawet jeśli austriacka ochrona zdrowia jest lepsza.

wczoraj wrociłem z ponad tygodniowego pobytu w Białce tatrzańskiej plus wypady na kasprowy.warunki miód, tradycyjna polska gościnność, szybki transport, termy i zero zamkniętych stref ;) 

ale jak mowia jeden obraz oddaje  tysiące słów

108.jpg

87389583_641828283244529_3143626601351086080_n.jpg

87991931_643379556488087_2027542047694520320_n.jpg

88106361_602013793973995_7993116261649219584_n.jpg

88228494_139740737347479_2267677809562353664_n.jpg

88257513_837243143418137_4771145020117876736_n.jpg

• Like 2
  • Confused 1

Cytat

Wyciągi następujących obszarów narciarskich przestaną działać: Plan de Corones, Alta Badia, Val Gardena / Alpe di Siusi, Val di Fassa / Carezza, Arabba / Marmolada, 3 Peaks Dolomites, Val di Fiemme / Obereggen, San Martino di Castrozza Passo Rolle , Rio Pusteria - Bressanone, Alpe Lusia / San Pellegrino, Civetta.

Czyli już prawie cały kraj. Jeśli ktokolwiek planuje jechać to może spokojnie założyć, że co jeszcze w Italii uchowało się otwarte, zamknie się najpóźniej do końca tygodnia.

Edytowane przez Ziemowit
  • Like 2

6 minut temu, Ziemowit napisał:

Czyli już prawie cały kraj. Jeśli ktokolwiek planuje jechać to może spokojnie założyć, że co jeszcze w Italii uchowało się otwarte, zamknie się najpóźniej do końca tygodnia.

Miejmy nadzieję że zamkną całe Włochy, choć to i tak za późno o 2 tygodnie. Powinni też zamknąć Francję i Niemcy, bo oni tego już w ogóle nie kontrolują. 

• Like 1

3 minuty temu, barattolina napisał:

Ciekawe kiedy Austria zrobi to samo?

Kurka, ciekawe ile to potrwa. Z ekonomicznego punktu widzenia to prawdziwa katastrofa.

z narciarskiego punktu widzenia to jak bomba atomowa,

szkoda i smutno, ale działania słuszne

Białka Tatrzańska? Jeszcze kilka dni temu wydawało mi się to jakąś abstrakcją (wtedy jeszcze działały wyciągi we Włoszech, a we Francji czy Austrii nikt nie przebąkiwał o żadnym wirusie), ale teraz sam nie wiem co robić. Równolegle założyłem wątek o wyjeździe do Austrii więc jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa, ale sytuacja zmienia się dość dynamicznie więc ciężko cokolwiek planować z długim wyprzedzeniem.

3 minutes ago, StachuC said:

Białka Tatrzańska? Jeszcze kilka dni temu wydawało mi się to jakąś abstrakcją (wtedy jeszcze działały wyciągi we Włoszech, a we Francji czy Austrii nikt nie przebąkiwał o żadnym wirusie), ale teraz sam nie wiem co robić. 

Też zostanie zamknięta.

właśnie mowią w tv-Polska jako pierwsza w europie wprowadza kontrole snitarne na  WSZYSTKICH granicach. także  pociągi i porty

siedzieć i zostwiać kkasę u nas-śnieg jeszcze jest, i do tego taniej i zdrowiej ;)

Edytowane przez kiki
  • Like 1
  • Downvote 1

• JC locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Booking.com

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...