zslawek Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 (edytowane) 5 godzin temu, idealist napisał: 13.03 - Dzień który zapamiętam na zawsze. Przed 6 rano ruszamy w stronę Pustertal, by po 8 zacząć z ciekawością rozglądać się po dolnej stacji ośrodka ... 3 Zinnen, który w 10000000% spełnia moje narciarskie oczekiwania i daje jeszcze więcej. Kocham szerokie leśne trasy, długie, dobrze nachylone i tutaj mam ich multiplikację. Śnieg był cudowny, o wiele więcej śniegu naturalnego i ten sztruks utrzymujący się ... do zamknięcia 😱 Jak na szczyt sezonu było pusto! Przez 8 godzin byłam w narciarskim niebie i to jakim wygodnym - na każdym kroku widać dbałość o rozwój i inwestycje. Jakkolwiek górnolotnie to zabrzmi, po ostatnim zjeździe do doliny (kilka kilometrów uczciwej czerwonej trasy bez ludzi) miałam w oczach łzy, szczęścia z odkrycia takiego miejsca i smutku że wyciągi już stanęły. Wracam tam!!! Byłem w Sillian od od 8.02 do wczoraj. W 3 Zinnen jeździłem od 10.02 do 14.02. Potwierdzam 13.02 to był najlepszy dzień narciarsko podczas mojego pobytu. Nie było mgły a wiatr był minimalny no i oczywiście pełna lampa. Na trasach było bardzo mało ludzi i działały wszystkie wyciągi. Edytowane 15 Luty 2020 przez zslawek Zdjęcia 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 @idealist - dzięki za świetną relację narciarsko-krajoznawczo-kulinarną . Paznauntal chyba w ostatnim czasie miało sporo pecha do pogody i często wyłączało wyciągi. Chyba podjęliście słuszną decyzję zmieniając miejscówkę, choć było to związane z pewnymi niedogodnościami. Ja w tym samym okresie doceniłam zalety skipassu na duży region narciarski - duża elastyczność wyboru ośrodków zależności od kierunku wiatru, temperatury i oblężenia. Zachęciłaś mnie do odwiedzenia 3 Zinnen. Myślę o nim już od jakiegoś czasu, a gdy jeszcze połączy się z Silian, to będzie jeszcze ciekawszy. Pozdrawiam z podróży powrotnej😊. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 5 godzin temu, tanova napisał: Zachęciłaś mnie do odwiedzenia 3 Zinnen. Myślę o nim już od jakiegoś czasu, a gdy jeszcze połączy się z Silian, to będzie jeszcze ciekawszy. Pod tym zdanie podpisuje się dwoma rękoma. Już w tym roku zachęcony opisami @JC chciałem tam pojechać ale nie znalazłem sensownej kwatery w moim terminie. @idealist super relacja. Gratuluje odwagi podjęcia słusznej decyzji i uratowania urlopu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 @tanova i ja dziękuję za relację! Też narobiłaś mi smaka na 3Z / Sillian. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Super relacja. Ja miałem jechać jak zawsze w okolice Ischgl od 01 lutego ale brakiem wolnej mojej miejscówki pojechałem pierwszy raz w dolomity, pojeździłem w kilku ośrodkach z Dolomitisuperskipas ale 3 Zinnen wymiata wszystko Kronplaz jakoś mi nie przypadł do gustu, Cortina też super i okolice Sella, co najważniejsze pogoda i te widoki trasy przez las, całodzienny sztruksik teraz tylko Sudtirol, jak bym był w tym terminie w Austrii to bym raczej nie pojeździł i mnie tam już nie zobaczą zapraszam w dolomity Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 16 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Teraz obejrzałam vloga @JC o 3 Zinnen i dowiedziałam się, że trasa 3B jest najbardziej stromą ratrakowaną trasą w IT. Gdybym o tym wiedziała wcześniej nie wiem czym bym się tam tak ochoczo wybrała, a tymczasem jechaliśmy nią dwa razy. Jednak bardzo wiele siedzi w głowie 😎 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 3 minuty temu, idealist napisał: Gdybym o tym wiedziała wcześniej nie wiem czym bym się tam tak ochoczo wybrała, a tymczasem jechaliśmy nią dwa razy. Jednak bardzo wiele siedzi w głowie 😎 Taaak. Na pewno nie wspomnę o tym żonie przed wyjazdem. Ja tam bym wolał by stoki nie miały tych tabliczek ( a przynajmniej dla wszystkich widoczne), bo wszystko siedzi w głowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Cześć Przywiązywanie wagi do kolorów jest charakterystyczne dla narciarzy początkujących bo dla nich są one przeznaczone. Skoro przestałaś je zauważać to dobry objaw. Gratuluję. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Nie chodziło o mnie tylko o moją drugą połowę. Spokojnie, całkiem dobrze technicznie ( pozostawiając większość za sobą) potrafi zjechać po czarnych trasach, ale ( od jakiegoś czasu) tylko pod warunkiem, że nie widzi tabliczki. Jak usłyszy, że to czarne to "to nie dla mnie" i koniec dyskusji. 39 minut temu, gregre0 napisał: bo wszystko siedzi w głowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 2 godziny temu, mifilim napisał: @tanova i ja dziękuję za relację! Też narobiłaś mi smaka na 3Z / Sillian. @mifilim póki co, podziękowania należą się @idealist 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 17 minut temu, tanova napisał: @mifilim póki co, podziękowania należą się @idealist oczywiście! sorki! dzięki @idealist 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 (edytowane) @idealist Dzięki za relację, dodam od siebie, że 3Z Dolomiten to był mój pierwszy włoski wyjazd kilka lat temu i bardzo sentymentalnie go wspominem, podobnie jak austriacko-włoski Nauders. Najstromsza trasa w IT bardzo spoko do zjechania, jaka pamętam. Pozdro Edytowane 16 Luty 2020 przez rafalc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi