pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 2 minuty temu, mifilim napisał: odwirowanie odzieży z membraną to chyba kiepski pomysł ... A dlaczego ? Aż popatrzyłem na metki w kurtce i spodniach, nie ma tam informacji która by zabraniała wirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 5 godzin temu, Waldek napisał: Cześć, Czy sprayem impregnujesz suchą czy mokrą odzież? Ja na suchą. Wychodzę z założenia, że suchy materiał wchłonie lepiej. Godzinę temu, pasazer85 napisał: Impregnację (odbudowę warstwy DWR) powinno robić się na odzieży wilgotnej, tj. wypranej, odwirowanej odwirowanie membrany to chyba średni pomysł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 (edytowane) 7 minut temu, pasazer85 napisał: A dlaczego ? Aż popatrzyłem na metki w kurtce i spodniach, nie ma tam informacji która by zabraniała wirować Tak mi mówiono. Na moich jest napisane, żeby delikatnie wirować, nie wyżymać i nie używać suszarki więc wolę tego nie robić żeby nie uszkodzić mechanicznie membrany. PS na mojej metce jest napisane, że można używać proszku ...więc piszą różnie a zdrowy rozsądek to inna sprawa Edytowane 23 Luty 2020 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 1 minutę temu, mifilim napisał: Tak mi mówiono. Na moich jest napisane, żeby delikatnie wirować, nie wyżymać i nie używać suszarki więc wolę tego nie robić żeby nie uszkodzić mechanicznie membrany Nie wyżymam, nie suszę w suszarce ale normalnie wiruję, nic złego się nie dzieję, tym bardziej,że żadna metka na moich ciuchach tego nie zabrania Jak widzę,co środek to inny sposób aplikacji, każdy ma jakiś swój i jak jest zadowolony to ok Ja od lat stosuję nikwaxa i też jestem mega zadowolony, a jak w poniższym linku jego stosuje się na odzież wilgotną https://www.nikwax.com/pl-pl/products/productdetail.php?productid=459&activity= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 25 minut temu, mifilim napisał: PS na mojej metce jest napisane, że można używać proszku ...więc piszą różnie a zdrowy rozsądek to inna sprawa No i tutaj chyba warto by było już konkretnie napisać o czym mówimy,bo zarówno kurtka kurtce jak i membrana membranie nie równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 2 minuty temu, pasazer85 napisał: No i tutaj chyba warto by było już konkretnie napisać o czym mówimy,bo zarówno kurtka kurtce jak i membrana membranie nie równa dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 2 godziny temu, mifilim napisał: Ja na suchą. Wychodzę z założenia, że suchy materiał wchłonie lepiej. odwirowanie membrany to chyba średni pomysł ... Będę impregnował na sucho. Waśnie moruniek też mi potwierdził ,że impregnuje w ten sposób. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi