Gość Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Godzinę temu, MichalR napisał: To Wy jakoś wyżej jesteście, u nas rano mgła jak mleko. Jeździliśmy na Hoche Scharte, super śnieg, ludzi do południa sporo, później jazda bez przestojów. Od jutra trzeba się szykować na dokładne wybory bo zaczynają się wichury. Albo „słoneczni” narciarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 U nas dziś było tak jak na zdjęciu, ale tak chyba wszędzie dziś było 😉 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 14 godzin temu, tanova napisał: Poranek dzisiaj taki 😃 A co było potem? Czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 3 minuty temu, mifilim napisał: A co było potem? Czekamy! Póki co to grzecznie czekamy...😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 9 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 23 minuty temu, wojgoc napisał: Póki co to grzecznie czekamy...😁 Mam dzisiaj mega problemy techniczne ze sprzętem. Pół wieczoru ładowały się zdjęcia, a potem skasował się prawie gotowy wpis na blogu. Poprosiłam @JC o pomoc - może uda się jakoś odzyskać wpis w edycji. Wybaczcie, nerwy mi trochę puściły, nadrobię jutro. Dzisiaj już nie mam cierpliwości. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 @tanova - spokojnie, zdjęcia i wpis to nie priorytet😁. Na nerwy i dobry sen lampka wina pomoże😉. Regenurujcie siły na jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 @tanova kilka razy miałem podobny problem 😕 To bardzo przykre, wkurzające... Współczuję, bo wiem co to znaczy. Jutro naładujesz akumulatory na nartach 👍 Parę zacnych fotek, które wstawiłaś na Endomondo podsyciły moją ciekawość co do SportGastein 🙂 poczekam. Dobrego dnia jutro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 9 minutes ago, marboru said: podsyciły moją ciekawość co do SportGastein W Twoim przypadku to wymarzone miejsce na GSy. Szeroko, równo, szybko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 1 godzinę temu, tanova napisał: Mam dzisiaj mega problemy techniczne ze sprzętem. Pół wieczoru ładowały się zdjęcia, a potem skasował się prawie gotowy wpis na blogu. Też miałem ten problem. Dziś widzę pogoda wszędzie dopisała. Nawet w PL, moja córka śmigała na rowerku @tanova życzę kolejnych udanych szusów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 Dziś byliśmy poza doliną, w Alpendorf. Pogoda w kratkę, słońce, wichury, śnieżyce, typowy luty w Austrii. Ale jazda na maksa, prawie do zamknięcia wyciągów - był świetny śnieg, równy, szybki, jak dla mnie warunki znakomite. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 5 minut temu, MichalR napisał: Dziś byliśmy poza doliną, w Alpendorf. Pogoda w kratkę, słońce, wichury, śnieżyce, typowy luty w Austrii. Ale jazda na maksa, prawie do zamknięcia wyciągów - był świetny śnieg, równy, szybki, jak dla mnie warunki znakomite. @MichalR a jak z wyciągami? Wszystko czynne, te górne też? Zastanawiam się, czy nie jechać tam jutro, warto w taką pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 (edytowane) Zapraszam do czytania i oglądania zaległej, wczorajszrej relacji ze Sportgastein na blogu i w szóstym komentarzu do bloga: Relacja dzisiejsza wkrótce - pisze się w edytorze . Edytowane 10 Luty 2020 przez tanova 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 41 minutes ago, tanova said: Wszystko czynne, te górne też? Zastanawiam się, czy nie jechać tam jutro, warto w taką pogodę? Tak, wszystko było czynne w obrębie Alpendorf, nie wiem jak bliżej Wagrain, ale nam Alpendorf wystarczył. Bardzo fajny ośrodek, wszechstronny, są szerokie i szybkie trasy, fajne zalesione odcinki, funslope, snowparki, fajne niebieskie, odcinek z pomiarem prędkości, slalom równoległy, nawet znaleźliśmy jedną trasę bez oznaczeń, ale wytyczoną palikami, ze świeżym śniegiem o wybitnej jakości, narty szły jak po sznurku. Jutro wg prognoz ma tam być 6h słońca więc zobaczymy rano i być może ruszymy tam ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 6 minut temu, MichalR napisał: Tak, wszystko było czynne w obrębie Alpendorf, nie wiem jak bliżej Wagrain, ale nam Alpendorf wystarczył. Bardzo fajny ośrodek, wszechstronny, są szerokie i szybkie trasy, fajne zalesione odcinki, funslope, snowparki, fajne niebieskie, odcinek z pomiarem prędkości, slalom równoległy, nawet znaleźliśmy jedną trasę bez oznaczeń, ale wytyczoną palikami, ze świeżym śniegiem o wybitnej jakości, narty szły jak po sznurku. Jutro wg prognoz ma tam być 6h słońca więc zobaczymy rano i być może ruszymy tam ponownie. Zachęciłeś mnie, bardzo . Popatrzymy jeszcze rano, jest bardzo prawdopodobne, że jutro rano też pojedziemy do Alpendorf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 Na blogu wstawiłam relację z dzisiejszego dnia w Dorfgastein. Zapraszam do lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 (edytowane) 8 minutes ago, tanova said: Zachęciłeś mnie, bardzo . Popatrzymy jeszcze rano, jest bardzo prawdopodobne, że jutro rano też pojedziemy do Alpendorf. Z tą prognozą to jest dziwnie, Begfex pokazuje te 6h ale wszędzie w okolicy jest jakaś mizeria słoneczna więc chyba się to nie sprawdzi. U nas decyzja zapadnie rano, spojrzymy na kamery i pojedziemy tam gdzie będzie najlepiej. Edytowane 10 Luty 2020 przez MichalR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 No to dziś powtórka z rozrywki czyli Alpendorf, tym razem połączony z Wagrain. Pogoda rano nie zachęcała, śnieżyca, wiatr, ale prognoza pokazywała że się przejaśni i o dziwo się sprawdziła. Około 11:30 wyszło słońce i zrobiło się bajkowo. Śnieg świetny, trasy równe, jedyne co przeszkadzało to tłumy ludzi i wiatr. Ale jazda znów dobra, pewna, bez spiny. 34km w dół to wystarczający dystans żeby się nasycić. Udany dzień. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 Piękne, wręcz artystyczne zdjęcia, @MichalR ! W Bad Hofgastein dzisiaj podobnie z pogodą, wiatru nie było czuć, ludzi umiarkowanie, tylko za to muldy na większości tras. Fajnie, że dzień mieliście narciarsko udany. Plany na jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 U nas o dziwo muld nie było, mimo sporej ilości ludzi. Jutro jak zwykle - decyzja zapadnie rano. Jest szansa na Dorf, ale nic pewnego. Natomiast jak się prognoza utrzyma to we czwartek może Hochkonig. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 Zapraszam do czytania kolejnego wpisu na blogu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 12 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 Sypie dalej , ale ma przestać. Jedziemy do Bad Gastein. Dzień dobry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 Oby sie rozchmurzylo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 12 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 8 godzin temu, wojgoc napisał: Oby sie rozchmurzylo. Trochę się rozchmurzyło. Lampy nie było, ale warunki narciarskie były bardzo dobre . Do relacji usiądę - mam nadzieję - później, bo teraz idziemy na termy. Pozdrawiam 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 My dziś byliśmy w Dorfgastein. Ten ośrodek jest genialny, nigdzie i nigdy w dolinie się tak nie wyjeździłem jak tam. Warunki dziś były bardzo dobre, pogoda zmienna ale taki urok lutowych austriackich Alp. 56 km w dół zrobiło robotę. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 Super zdjęcia! Chmury jak malarski pejzaż, pięknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi