zaj Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 65 km od Taszkentu, w zachodniej części pasma gór Tien-Szan powstała nowa stacja narciarska: - 15 km stoków - gondolka + wyprzęgane krzesło - wys. do 2290 m https://www.snow-forecast.com/whiteroom/a-new-ski-resort-opens-in-uzbekistan/ Informacja z gatunku raczej egzotycznych ciekawostek, jednak byłem w regionie (tzn. w Azji Centralnej) kilka razy w górach (w lato) i mam sentyment do tych terenów. Poza tym tamtejsze góry mają ogromny potencjał. Zwłaszcza okolice Alma-Aty. Marzy mi się kiedyś wycieczka - bezpośredni samolot z Wawy 5,5h i godzina na dojazd do stacji narciarskiej z nowoczesnymi wyciągami i możliwością free ride. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 5 minut temu, zaj napisał: Marzy mi się kiedyś wycieczka - bezpośredni samolot z Wawy 5,5h i godzina na dojazd do stacji narciarskiej z nowoczesnymi wyciągami i możliwością free ride. Można bliżej. Tsakhkadzor, koło Erywania i Gudauri koło Tbilisi. Tam można dolecieć bezpośrednio z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 13 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 W Gudauri wyciąg potrafi sie cofnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 48 minut temu, zaj napisał: Gudauri wyciąg potrafi sie cofnąć. byłeś tam ? ten wyciąg już nie istnieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 13 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 byłem tam poza sezonem. popatrzyłem. Uczucia mieszane (ale poza sezonem - niekoniecznie miarodajne). Tamten wypadek pokazał jednak pewne braki w podejściu do obsługi wyciągów. Miejmy nadzieję, że się nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi