Ziemowit Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 (edytowane) Mierząc sporo butów zauważyłem, że mają one wkładki najzwyczajniejszej budowy, ot prosta 2-3 warstwowa płaska wkładka. Zamówiłem sobie więc wkładki ortopedyczne amortyzujące uniwersalne + korygujące płaskostopie (do każdych butów bo specjalnie do narciarskich nie ma). Wiem natomiast, że są gabinety, które wykonują dla narciarzy za odpowiednią opłatą wkładki ortopedyczne indywidualnie. Pytam z ciekawości, korzystacie z czegoś takiego na nartach? Edytowane 22 Grudzień 2019 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 22 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Sprostowanie: "specjalnie do narciarskich nie ma" w moim rozmiarze. W standardowych czyli do rozm 46 istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Używamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 (edytowane) Jeśli nie masz objawów bólowych, jakiegoś dyskomfortu, to wystarcza chyba ta fabryczna. Najlepiej idź do specjalisty i zbadaj i pomierz stopy. On coś dobierze. Ja miałem klujacy ból w stopie po paru godzinach jazdy. Specjalista nacisnąl stopę w jednym miejscu od razu lokalizując ból. Stwierdził płaskosptopie poprzeczne, takie coś czego nie widać a co z wiekiem (i w związku z grawitacja) każdy posiada. Powoduje to ucisk na nerw i ból, szczególnie w wąskich butach i przy długotrwałym unieruchomieniu . Wkładki personalne pomogły, nie powiem. Jestem zadowolonym użytkownikiem. Edytowane 22 Grudzień 2019 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Dokładnie tak jak u mnie, szewc ortopedyczny robił odcisk stopy na specjalnym urządzeniu i do tego wkładki,których zamówiłem więcej,do zwykłego obuwia i narciarskiego.Nawiasem mówiąc,te wkładki u szewca ortopedycznego są wielokrotnie tańsze od tych dorabianych w sklepach sportowych,technologia jest nieco inna,dokladanie wypełnień w odpowiednich miejscach zamiast termoplastycznego kształtowania materiału,ale efekt ten sam.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 (edytowane) ...a jak ktoś jest ze Śląska,moge podać adres dobrego szewca ortopedycznego,który od lat mi robi różne rzeczy... Edytowane 23 Grudzień 2019 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 To ja poproszę na priv. Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi