mifilim Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 (edytowane) No więc tak wyszło, że spontanicznie, razem z @kmarcin i jego synem, wylądowaliśmy wczoraj w okolicach Schladming a dokładnie w Öblarn, zamiast na Słotwinach … Dziś na pierwszy ogień poszedł Hauser Kaibling i potem Planai. Pogoda w kratkę tzn. trochę słońca i trochę śniegu i wiatru. Warunki bardzo dobre – trochę ostatnio dopadało a śnieg trzymał przez cały dzień mimo dodatniej temperatury. Ludzi w normie tzn. w szczycie stanie w kolejkach sporadycznie do 2 minut. Moja rehabilitacja najlepiej dziś przebiegała na trasie nr 3. Długa i fajnie nachylona do ćwiczeń wszelakich. Generalnie lepiej mi się jeździło (i warunki po południu lepsze też) na Hauser Kaibling niż na Planai. Parę fotek: foto by @kmarcin foto by @kmarcin foto by @kmarcin Edytowane 14 Grudzień 2019 przez mifilim 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 (edytowane) i jeszcze trochę koloru foto by @kmarcin foto by @kmarcin Edytowane 14 Grudzień 2019 przez mifilim 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 @mifilim ale schudłeś przez te szpitale 😲 Świetna decyzja Chłopaki! W Polsce i na Słowacji jak na razie bieda z nartami. Pozytywnie zazdroszczę i w ferworze pracy zaczynam powoli układać w głowie jakieś terminy na nasze wyjazdy - kurcze, taki spontan jak u Was? Świetny! Szkoda, że u mnie końcówka roku i początek, to brak takich możliwości 😕 Piszcie relacje i wstawiajcie fotki. Tak, tak @kmarcin - Ty też! 🎿🙂 Uważajcie na siebie i na Młodego. Pozdrowienia ⛷️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Toż to jest znęcanie 😂 ja teraz nie wiem kiedy wolne dostanę żeby gdzieś wyskoczyć i mam depresję prawie..... Pierwszy raz od wielu lat nie byłam w Alpach w tym roku 😭😭😭 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 (edytowane) To się nazywa sponton 💪 Brawo panowie,popieram takie inycjatywy Ps.A do Schladming z południa Polski nie jest daleko ,można i na dzionek wyskoczyć 😋 Edytowane 15 Grudzień 2019 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 A ja dziś w Serfaus full lampa. I przypomniałem sobie po dziewięciu latach jaki jest najlepszy ośrodek w Austrii. Ale Schladming jest zaraz po, żeby w temacie było. PS Jak tam byłem to mój syn miał wtedy osiem lat. Było dziesięć dni przed mistrzostwami świata. Po dwóch dniach naszego pobytu zamknęli fisa na dół do stadionu bo przygotowywali, Jaki on był rozczarowany. że fisem nie może jeździć, Cudne to były chwile. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 (edytowane) Dla mnie to nie revisited, bo póki co to w Austrii byłem jedynie w Skiwelt, Kitzbuhel, Kitzsteinhorn, Waidring-Steinplatte i Lofer, no ale Michał trochę napisał i razem z Mariuszem wywołali mnie do tablicy, więc jestem. Wyjazd wypadł tak bardzo spontanicznie. W grę wchodziło coś w miarę blisko Kielc, m.in. Katschberg, Turracher Hohe i okolice, tak by w środę po nartach wrócić przed północą, bo syn w czwartek rano musi iść do szkoły. No ale ostateczny wybór padł na Schladming, więc w piątek zabrałem młodego (11 lat) na dłuższe wagary, podjechaliśmy po Michała i po ok 9 godzinach jazdy zameldowaliśmy się w Oblarn niedaleko Schladming. O sobocie Michał już w skrócie napisał. W sumie to w większości ja jeździłem z synem, a Michał sam. Głupio tak trochę, ale przynajmniej wyjeździł się. Hausera nie zjeździliśmy całego trochę przez pogodę, trochę przez to, że syn już był zmęczony i bolały go nogi i trochę przez chęć zahaczenia o Planai, co okazało się błędem, bo w tym czasie sypało tam, a górne trasy były już solidnie zdewastowane. Na Hauser Kabling były w tym czasie w naprawdę dobrym stanie. Zresztą co tu gadać, pokażę trochę zdjęć, które zrobiłem. Głównie nastawiałem się na robienie zdjęć synowi, ale jakieś widoczki, trasy też się znajdą. Idę sprawdzić lekcje Bartka, a potem jak zdążę, to wrzucę coś z dzisiejszego Reiteralm, a było rewelacyjnie !!! Michał pewnie też coś napisze. Edytowane 15 Grudzień 2019 przez kmarcin 13 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Teraz, lokiec3 napisał: A ja dziś w Serfaus full lampa. Na Zillertal arenie taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Jakos tak ladnie tam Pozdrawiam swietokrzyska ekipe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 @kmarcin nareszcie powrót na forum 👍 Zdjęcia rewelacja, wypad również 🙂 Czekam na kolejne dni i relacje. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Dzień 2 Dzisiaj kręciliśmy się po ReiterALm. Rano -6 w dolinie a na górze duuuużo cieplej a nawet za ciepło w pewnych momentach. Lampa. Moimi dzisiejszymi faworytami są czerwone trasy 1, 2, 5 (tutaj warunki genialne do 16:00 i najmniej ludzi) i niebieska 6 na których katowałem dla odmiany SL-ki. Było genialnie. Oceńcie sami... 20191215_100353.mp4 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 i jeszcze mapka ... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Fajnie śmigacie w tym Schladming, chłopaki! Też bym się urwała chętnie na jakieś wagary ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Co tu dużo mówić, w Reiteralm było przecudownie. Piękna pogoda, świetne trasy, kapitalna 5, świetna 1, bardzo fajna 2, 3 i 6. Mimo plusowej temperatury żadnego cukru, minimalna ilość muld i odsypów, a np. na 5 warun do końca dnia ideał, a do tego całkiem pusto. Michał też kilka słów napisał, a ja za to wrzucę trochę zdjęć. Jak zwykle motyw przewodni zdjęć to syn, ale i trochę widoczków i tras też się znajdzie. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Piękne warunki Udanych dalszych szusów! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 I taka relacja tylko potwierdza, że Alpy, to Alpy, a nie jakieś tam Chopoki 😜 Super fotki i relacja! Na tej "narciarskiej suszy" aż miło poczytać i popatrzeć. Dzięki! 👍 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 (edytowane) 10 godzin temu, marboru napisał: I taka relacja tylko potwierdza, że Alpy, to Alpy, a nie jakieś tam Chopoki 😜 Super fotki i relacja! Na tej "narciarskiej suszy" aż miło poczytać i popatrzeć. Dzięki! 👍 Chopok jest do bani, ale na bezrybiu i rak ryba , poza tym rower w grudniu jest wielce O.K. Edytowane 16 Grudzień 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 (edytowane) Dzień 3 czyli jak ja lubię poniedziałki! Dziś mały falstart na początku ale potem zostało mi to wynagrodzone. Hochwurzen mimo niewielkiej ilości tras wymiata, szczególnie przy takiej frekwencji. Parę długich, fajnie nachylonych i urozmaiconych tras w zupełności mi wystarcza do szczęścia. Nie jest to miejsce dla pożeraczy kilometrów czy zwolenników trudnych zjazdów (te mamy obok na Planai). Temperatura rano -7 a potem u góry +7 ale śnieg do kończ genialny i tylko na jednej trasie lekko puścił ale takie warunki dla moich RTMów 86 to pestka. Ostatni zjazd już po 16:00. Dłuuuuga trasa z samej góry pod dolne krzesło (z super warunkami) stanowi fajne zakończenie dnia. old school wymiata kolejki do kolejki 20191216_115214.mp4 20191216_160305.mp4 20191216_115214.mp4 pełny parking rano Edytowane 16 Grudzień 2019 przez mifilim 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Dzisiaj ja z synem na początku Planai, a potem przeskok do Hochwurzen, a Michał po małych perypetiach śmigał tylko w Hochwurzen... i faktycznie dobrze zrobił. Planai jak dla mnie miejscami super fajne, a miejscami zupełnie średnie, no ale byliśmy, zobaczyliśmy, pojeździliśmy. Na górze miejscami 8-10'c i... nie wiem jak oni to robią, ale nie było cukru, odsypów, a trasy były w naprawdę dobrym stanie. Potem przenieśliśmy się na Hochwurzen, gdzie rządził i dzielił Michał. Oj, zrobiła na nas ta górka wielkie wrażenie. Niby niepozorna, raptem dwa wyciągi i kilka tras, ale za to jakich cudownych i w świetnym stanie. I teraz nie wiem, która z 4 górek wygrała? Czy Reiteralm czy jednak Hochwurzen. Tak się świetnie jeździło, że mam nadzieję, że jutro będę w stanie jeździć, tzn. czy kolano pozwoli. No dobra, nie wiem czy to miód dla oczu czy katusze dla duszy, ale wrzucę trochę zdjęć z dzisiaj. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Czasami jeden wyciąg i kilka tras wystarczy do szczęścia 👍🙂 Dzięki za kolejny dzień i relację. W Warszawie warunków narciarskich brak 😕 Pozdrawiam ze Stolicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Cześć Ale na rowerek ideał za to. Mariusz - pozytywne myślenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 17 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 (edytowane) Dzień 4 czyli marcowe nartowanie Dziś postanowiliśmy pojeździć w Zauchensee-Flachauwinkl i po południu dogrywka po drugiej stronie autostrady w Shuttleberg – Kleinarl. Rano było już dużo na plusie i słoneczko też robiło swoje. Cóż ciepły front dał się we znaki. Kiedyś odwiedziłem te ośrodki i miałem miłe wspomnienia. Tak było też i dziś. Zaparkowaliśmy pod samą gondolą. Ilość ludzi jak na zdjęciach. Po rozgrzewkowym zjeździe ze szczytu na sam dół trasami 14 i 15 ( za ciepło w słońcu) postanowiliśmy uciekać dalej i po kolei zaliczaliśmy pozostałe trasy. Mój dzisiejszy faworyt to niebieska trasa 9 z fajnym nachyleniem do ćwiczeń wszelakich. Gdyby nie wypłaszczenie to byłby ideał. Gdy dotarłem do Shuttleberg nie było wiele czasu więc pognałem na górę i potem w stronę Kleinarl. Tutaj przypomniałem sobie parę razy fają czerwoną do połowy góry, a potem dalej do doliny - czynna była niestety tylko niebieska. Od strony Kleinarl, ze względu na ekspozycje, wiosna dała się zdecydowanie we znaki. Wróciłem na szczyt i jeszcze parę zjazdów u góry by powoli kierować się bardzo fajną czerwoną trasą z samego szczytu w stronę samochodu. To był udany dzień. Edytowane 17 Grudzień 2019 przez mifilim 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Dzisiaj kolejny piękny dzień, choć zdecydowanie za ciepły jak na grudzień. Opuściliśmy Schladming i wyruszyliśmy do Zauchensee i Flachauwinkl, a przy okazji zaliczyliśmy też Kleinarl. Zauchensee zawsze gdzieś mi leżało w głowie, żeby je odwiedzić i za namową Michała obraliśmy właśnie ten kierunek. To był strzał w 10. Świetne warunki, piękne trasy, super widoki i nawet dodatnie temperatury nie spowodowały zniszczenia tras. Tak było ekstra, że powiem szczerze, że trochę z żalem przenieśliśmy się do Flachauwinkl i do Kleinarl, gdzie warunki były zgoła odmienne. Kleinarl, może i trasa fajna, ale bardzo miękka, z licznymi odsypami powodowała, że jazda po niej dla mnie (kolano odzywało się po każdej nierówności) i dla Bartka nie była za przyjemna, tak że po jednym zjeździe i obiedzie przenieśliśmy się do Flachauwinkl. Tam warunki były trochę lepsze, choć też raczej miękko, ale bardziej równo, no ale ta trasa w dół bardzo nam przypadła do gustu, zwłaszcza że była praktycznie pusta. To był naprawdę udany i piękny dzień na nartach, a więcej niech opiszą zdjęcia, stety albo niestety, mnóstwo zdjęć. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 @kmarcin @mifilim Chłopaki, z tym wyjazdem, to strzeliliście w dziesiątkę!👍 Skutecznie zachęciliście mnie do odwiedzin SkiAmade. Dzięki 🙂 Martwi mnie Twoja kontuzja Marcin 😕 Cóż? Młodzi już nie jesteśmy i trzeba uważać. Mnie po pechowym upadku na Słotwinach też i jedno, i drugie kolano niestety pobolewuje. Zdrowia! I trzymam kciuki, że to nic poważnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Ale fajnie tam jest. Pozazdrościć! Super relacja i jeszcze lepsze zdjęcia. @marboru a te kolana to nie z upadku a z peselu. Już Ci kiedyś mówiłem Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi