Plywak Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 2 hours ago, Marcin33 said: Jestem idiotą cześć Mamad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 39 minutes ago, San28 said: Dzięki za sugestię, ale Jurgów to chyba jednak za daleko ode mnie jak na jeden dzień. Więcej bym chyba podróżował w obie strony niż jeździł na nartach. Dwa dni to i owszem... Pozdrawiam. Jakby była dobra zima, to bym zachęcał do przyjazdu - wtedy są 2 trasy czynne w Myślenicach i można coś pojeździć plus ew. po jakimś czasie przeskoczyć do pobliskich Harbutowic. A tak, to tylko jak masz ciśnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 Ski Suche 11.02 Nie chcę was zanudzać fotami ze sztruksem z jednej trasy, więc mała zmiana. Dzisiaj do południa w zasadzie było tak: VID_20200211_120026.mp4 Potem nawet chwilami przebijało się słońce ale frekwencja po 11 była już absurdalna więc odwrót na domu. Śnieg był też słaby - ciężki i mokry opad na twardym podłożu / lodzie. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 I to jest zima 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 @mifilim kolejny fajny wypad 👍 Ile już dni na deskach w sezonie? Piękna rehabilitacja - dzięki za relacje 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 7 godzin temu, marboru napisał: @mifilim kolejny fajny wypad 👍 Ile już dni na deskach w sezonie? Piękna rehabilitacja - dzięki za relacje 🙂 dzisiaj 29 czy jakoś tak muszę przecież być gotowy na nasz wyjazd marcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Widzę, że nikt nie pisze więc znowu ja. 😜Wczoraj miała być Harenda ale wyłaczyli😵. Pozosto ... Ski Suche. Wczoraj śnieg już był fajny a dzisiaj doszła do tego genialna pogoda i warunku (oczywiście rano). Jutro ostatni dzień - szybka akcja rano i do domu. Brak kolejek - niemożliwe! Możliwe ale tylko wcześnie rano Po 11 robi się tak Głównym źródłem całego zła są miliony szkółek, obozów, koloni itd. Jest też sporo trenujących rano. Naliczyłem blisko 20 autokarów. Cóż, są ferie (warszawskie). 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Zawsze można skoczyc na narty do ... Kapadocji :), zdjecia z dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Ales się Michał rozjezdzil. Nikt nie pisze bo i o czym, o Szwajcarii Baltowskiej? Tu także sporo ludzi, jakieś szkółki, dzieci.... Warszawskie ferie dają znać o sobie. Wczoraj było trochę miękko, dla mnie lepiej niż po zmrozonym betonie. Śnieg był fajny i szybki. Trasa pod wyciągami pełna przetarcia i ziemi! Orczyki brudzą portki jak jasna cholera. Krzesło stoi. Stacja odmawia oddania zastawu za swoje karnety tłumacząc ich zmiana w tym sezonie na inne. Po prostu stare plastykowe kartoniki kupiliśmy sobie po 15 zł. Stacji nie interesuje fakt ze to stacja pobrała zastaw zabezpieczając swój interes kosztem klienta bo pobrała kasę za coś co służy jedynie stacji. Stacja to firma niby o ugruntowanej pozycji, korzystająca z dotacji a jednak zupełnie pozbawiona etyki biznesowej. Zupełnie jak na bazarze u Cyganów sprzedających chińskie gary. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Do Bałtowa najlepiej pojechać od poniedziałku do czwartku na ostatnie godziny, wtedy jest szansa na luźniejszy stok. Wczoraj na prośbę bratanka odwiedziłem tą stacje, warunki mnie zaskoczyły spodziewałem się bardzo kiepskich warunków, a były dobre. Na wierzchu trochę luźnego śniegu ale podkład jeszcze trzyma. Od 18 chodził już tylko jeden orczyk co pozwalało fajnie pojeździć na luźnym stoku. Zbliżenie na warunki Zagęszczenie ludzi o godzinie 18:30 Pozdrawiam Marek 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokmir Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Smoleń-Ski i Cisowa Warunki dobre +, obłożenie ponizej 10 osób. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 A są tu jacyś dolnoślązacy? Gdzie jeździcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 2 godziny temu, szevczi napisał: A są tu jacyś dolnoślązacy? Gdzie jeździcie Ja jestem (dawniej "górno-ślązak"), ale swoich przyzwyczajeń nie zmieniłem, mianowicie preferuję narty wiosenne, więc sezonu jeszcze nie zacząłem:) Ale chyba najwyższa pora. Najbliżej mam do Czarnej Góry i Zieleńca. Na początek jednak planuję trochę pojeździć po czeskich stokach (malutkie i podobno urokliwe Ricky, potem Ramzova i Dolni Morava), no i oczywiście nasza Czarna Góra obowiązkowo. Do Zieleńca mnie jakoś nie ciągnie, dla stoków o przewyższeniu ok. 150m. Może wybiorę się też w Karkonosze, o ile cokolwiek sensownego tam ruszy, bo na razie perspektywy na to są kiepskie. Postaram się zdawać relację z każdego wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 Wisla Stok-Stok 15.02 Bardzo dobre warunki 3 godzinki z rana pośmigane Ps.Polecam kołacz wiślański do kawy,pysznosci 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 @marcinn kołocz we Wiśle zawsze jest dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 Ski Suche 14.02 Ostatni dzień pobytu. Nartowanie z rana i podsumowanie zabaw różnych na śniegu. |Śniegu mają dość więc spokojnie przetrwają ocieplenie. Wyjazd jak najbardziej udany. Rehabilitacja powoli do przodu. @marboru dopiero 31dni na nartach. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 Czarnów nieopodal Kamiennej Góry, fajnie dbają, naśnieżają gdy tylko się da. Dzisiaj super warun, a nie zapowiadało się Niewielka górka, ale pośmigać można. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 @mifilim piękny wynik 👍💪 brawo 🙂 w tym roku raczej Cię nie dogonię. Dzięki za relację 🎿 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 W dniu 14.02.2020 o 12:23, pokmir napisał: Smoleń-Ski i Cisowa Warunki dobre +, obłożenie ponizej 10 osób. WOW te stacje nadal istnieją! Napisz coś więcej jak tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Wisła -Zieleńska Polana No nic 3 godzinki poślizgaliżmy dzisiaj z małżonką wracając z pozamykanego Szczyrku Honor uratowany narciarsko- kulinarnie także dzięki knajpce tuż obok stoku gdzie podawają wyśmienitą szarlotkę i inne cuda robione na bieżąco,palce lizać 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 9 minut temu, marcinn napisał: Wisła -Zieleńska Polana Gdzie to w Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Teraz, janek57 napisał: Gdzie to w Wiśle? Janku to już praktycznie przełęcz Salmopolska,tak więc jazda praktycznie była na naturalnym śniegu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Tumlin k. Kielc W tym sezonie Tumlin, jak zresztą wiele małych, nizinnych ośrodków, odradza się jak Feniks z popiołów. Czy to był ostatni raz? Zobaczymy. Dzisiaj szybkie 3 godzinki. Warunki generalnie dobre. Rano OK, potem już za miękko jak na takie nachylenie. Było też sympatyczne spotkanie z @kmarcin bo był z synem na treningu. Dziś był testowany nowy nabytek żony - Salomon Astra. Sympatyczna narta i 78 pod butem w sam raz na dzisiejsze warunki. nowa armatka (a może ostatnio nie zauważyłem) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 W dniu 14.02.2020 o 20:23, szevczi napisał: A są tu jacyś dolnoślązacy? Gdzie jeździcie Jesteś z Jaworzyny Śl.? to jesteśmy sąsiadkami (w sensie miejscowości). My jeździmy głównie do ON(czeskich) w Karkonoszach ,byliśmy chyba wszędzie. Fajnie,że pokazałaś Czarnów. Wybieramy się tam od... i dojechać nie możemy. Poza Karkonoszami to Rzeczka na 2-3 godziny ,bo bardzo blisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Godzinę temu, Annaa napisał: Jesteś z Jaworzyny Śl.? to jesteśmy sąsiadkami (w sensie miejscowości). My jeździmy głównie do ON(czeskich) w Karkonoszach ,byliśmy chyba wszędzie. Fajnie,że pokazałaś Czarnów. Wybieramy się tam od... i dojechać nie możemy. Poza Karkonoszami to Rzeczka na 2-3 godziny ,bo bardzo blisko. Super, tak jakoś się raźniej robi bo forumowa większość to chyba jednak ujeżdża Karpaty. Byłam w tym roku raz w rzeczce na tyczkach (traumatyczne przeżycie 😜), Czarnów jest ciekawą alternatywą bo trasy są minimalnie dłuższe i chłopaki tam robią co mogą, żeby utrzymać warunki. Jakie ośrodki w czechach polecasz najbardziej? Jańskie są w planach na ten weekend, bo chyba najbliżej taki większy ośrodek (oby pogoda dopisała). Do zobaczenia na trasach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi