luce Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Hej, Korzystał was ktoś kiedyś z takiego wynalazku jak ogrzewane skarpety? https://www.euro.com.pl/inteligentna-odziez/sunen-gk2m.bhtml to jeden z modeli ale jest więcej producentów tego typu sprzętu. Chodzi mi o subiektywne opinie, czy to w ogóle ma sens, czy powerbank nie przeszkadza w bucie narciarskim itp itd. Proszę tylko nie pisać "po co Ci to", "bez sensu", "kup sobie zwykłe skarpety" itp itd, chodzi mi właśnie o sprzęt ogrzewany a nie inny. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje, Luce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 1 godzinę temu, luce napisał: Hej, Korzystał was ktoś kiedyś z takiego wynalazku jak ogrzewane skarpety? https://www.euro.com.pl/inteligentna-odziez/sunen-gk2m.bhtml to jeden z modeli ale jest więcej producentów tego typu sprzętu. Chodzi mi o subiektywne opinie, czy to w ogóle ma sens, czy powerbank nie przeszkadza w bucie narciarskim itp itd. Proszę tylko nie pisać "po co Ci to", "bez sensu", "kup sobie zwykłe skarpety" itp itd, chodzi mi właśnie o sprzęt ogrzewany a nie inny. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje, Luce Lepiej kup ogrzewane wkładki do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Ja korzystam z ogrzewanych butów narciarskich z systemem Therm-ic i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 (edytowane) 17 minut temu, JurekByd napisał: Lepiej kup ogrzewane wkładki do butów. Używam od 3 sezonów skarpet LENZ. Chwalę sobie. w tym systemie bateria nie jest w bucie - możesz ją zawinąć w skarpetę pod kolanem albo dokupić kabelki i trzymać w kieszeni spodni (ja tak robię) czy innym miejscu. Jest też opcja sterowania ogrzewaniem z komórki przez bluetooth (niektóre baterie) - ja nie próbowałem Z pewnością opcja droższa od zalinkowanej. Co do wkładek - z moich doświadczeń działają gorzej, ogrzewanie w skarpecie jest przy samej stopie. Plusem skarpet jest, że możesz używać z różnego rodzaju butami i w różnych aktywnościach, ja swoje kupiłem jak jechałem w wyższe góry, nie na narty Edytowane 4 Listopad 2019 przez zaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luce Napisano 4 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 (edytowane) 32 minuty temu, JurekByd napisał: Lepiej kup ogrzewane wkładki do butów. No tylko że używam wkładek sidasa które sobie bardzo chwalę i to by wiązało się z ich pozbyciem. 15 minut temu, zaj napisał: Używam od 3 sezonów skarpet LENZ. Chwalę sobie. w tym systemie bateria nie jest w bucie - możesz ją zawinąć w skarpetę pod kolanem albo dokupić kabelki i trzymać w kieszeni spodni (ja tak robię) czy innym miejscu. Jest też opcja sterowania ogrzewaniem z komórki przez bluetooth (niektóre baterie) - ja nie próbowałem Z pewnością opcja droższa od zalinkowanej. Co do wkładek - z moich doświadczeń działają gorzej, ogrzewanie w skarpecie jest przy samej stopie. Plusem skarpet jest, że możesz używać z różnego rodzaju butami i w różnych aktywnościach, ja swoje kupiłem jak jechałem w wyższe góry, nie na narty A jak z praniem? Rozumiem że jak używasz od 3 lat to raczej nie ma problemu? dziękuję i pozdrawiam Luce Edytowane 4 Listopad 2019 przez luce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 W dniu 04.11.2019 o 12:48, luce napisał: No tylko że używam wkładek sidasa które sobie bardzo chwalę i to by wiązało się z ich pozbyciem. A jak z praniem? Rozumiem że jak używasz od 3 lat to raczej nie ma problemu? dziękuję i pozdrawiam Luce piorę na najdelikatniejszym programie w płynie do wełny. Skarpety mają domieszkę (sporą) merynosa i podczas wyjazdu nie ma specjalnego problemy z zapachem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi